Nu stänger jag kommentarsfunktionen

Jag har tagit ett beslut att stänga av kommentarsfunktionen. Kanske tillfälligt, vi får se. Jag har mycket att göra en period, reser en hel del och hinner inte kolla allt som kommer. Dessutom är debatten väldigt ensidig. Samma röster återkommer hela tiden och de får nästan inga mothugg. Få av de andra som läser den här bloggen orkar väl stå emot den massiva ensidigheten i argumenteringen och det har jag viss förståelse för. Det är knappt så jag själv gör, läser allt som kommer in men det börjar ta orimligt mycket tid.

Jag har haft som policy att publicera det mesta med någon slags ambition att bredda debatten och i en tro att öppenhet gynnar demokratin. Men numera syns ju t ex SD väldigt mycket ändå i medierna. Aftonbladet publicerar ett helt debattinlägg från Jimmie Åkesson idag där han demoniserar islam på ett sätt som jag tidigare mest hört i enskilda samtal med sverigedemokrater på lägre nivå i partiet. Flera chefredaktörer som AB intervjuat säger att de inte publicerat inlägget och talar om ett klart fall av hets mot folkgrupp. Jag är inte säker, lagstiftningen är inte alltid så ändamålsenlig. Men jag blir ändå illa berörd av att något sådant kan få yttras i en av våra största dagstidningar.

Nu har för all del Aftonbladet ansträngt sig för att släppa fram röster som framför andra åsikter. Mina kommentarer hittar ni här.

Jag tänker fortsätta att skriva sporadiskt. Många av er som skriver här har egna bloggar så ni får väl använda dessa för att föra fram era åsikter. Är det något viktigt som ni vill påpeka rekommenderar jag att ni i stället mailar mig.

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Jimmie Åkesson, sd, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s