(S) + Sannfinländarna = Sant ?

Kommer Sannfinländarna att ta plats i en finländsk regering, och kommer det i så fall att ske tillsammans med Socialdemokraterna? Det skulle i så fall bli det första landet i Europa där detta inträffar förutom när det slovakiska socialdemokratiska partiet bildade regering med högerpopulister 2006. Det slovakiska partiet blev uteslutet ur europeiska socialdemokratiska partiet (PES) på grund av detta.  Det normala är att det är högerpartierna som samarbetar, inte vänstern.

Jag och Mats Wingborg skriver idag på Aftonbladet Debatt, i artikeln funderar vi också kring likheter och skillnader mellan Sverigedemokraterna och Sannfinländarna.

Apropå Socialdemokraterna och Sannfinländarna: Se även Dagens Arena som intervjuat Esa Suominen, policychef för finska Socialdemokraterna som förklarar orsaken till Sannfinländarnas framgångar bland annat med att politiken professionaliserats sig och att politikerna fjärmat sig från väljarna.

Om annalenalod

Journalist och författare, specialiserad på politiskt våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten, skriver även om bl a högerpopulism och terrorism.
Det här inlägget postades i Högerpopulism, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.