Intervjuer/porträtt

Det som på journalistutbildningar brukar kallas personporträtt är något av det roligaste som finns. Att få träffa kända och okända människor, ställa alla nyfikna frågor man har lust till och sedan försöka få till en rolig och läsvärd artikel. Tyvärr är det inte så ofta jag skriver den typen av artiklar just nu.

Flest intervjuer genom åren har jag nog skrivit för Clara, en tidning för LO:s kvinnor som kom ut i 10 år. Jag satt i redaktionskommittén under hela den tiden, tidningen producerades av ETC. En del av oss fortsatte sedan att skriva för Alla som var en tidning främst för försäkringsrådgivarna men som blev en bredare (och i mitt tycke roligare) tidning när Marja Koivisto, som också varit ansvarig för Clara, tog över.

Marja skickade mig på alla möjliga uppdrag, jag har pratat religion och Olof Palme med Dogge Doggelito, hur det är att börja om med småbarn igen med Tommy Nilsson , skilsmässor med Lena Endre, utbrändhet med Babben Larssonoch mycket mycket annat. Varvat med politiker och fackligt aktiva. Mycket är förlorat på kraschade hårddiskar, men jag  har lagt ut några intervjuer som jag tycker fortfarande håller att läsa.

På senare år är det framför allt i Ordfront magasin som jag publicerat den här typen av artiklar.

Annons

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s