Julmusiken du inte trodde fanns

2015-12-18 13.24.01Jag och Fredrik af Trampe har gjort radioprogram där vi spelar den sällan uppmärksammade julmusiken varje år sedan 2015. Programmen sänds i P4, de brukar vara två timmar långa och programtiden har varierat men alltid någon gång från dagen innan julafton till juldagen. Eftersom det är mycket musik kan de endast lyssnas på från att de sänds och en månad framåt. Programmen produceras av Tredje statsmakten och producent och tekniker är Fredrik Nilsson.

Det brukar vara tvära kast mellan julens heligaste sånger i mindre finstämda varianter till okända och ibland nya låtar, ofta på ovanliga teman. Ibland på hisnande konstiga ämnen som Manson-morden eller atomvapen. Ofta kända artister som inte direkt gjort sig en karriär på att sjunga, men också helt okända människors bidrag till julmusikskatten. Några exempel på sådant som finns med spelades i P4 Extra med Lotta Bromé 2016.

Jag har gjort en spellista med mycket av musiken som vi spelat de tidigare åren på Spotify: Bland lutfisk, cowboys och Hawaiitomtar. Oftast görs en trailer inför programmen som kan låta såhär:

Annons