Julmusiken du inte trodde fanns spelas redan dan före dopparedan

2015-12-18 13.24.01Det är nu klart att jag och Fredrik af Trampe får sända ett program med julmusik i radion även i år. Det är tredje året i rad som vi får förtroendet av P4 (och dessutom spelade vi musik på påskafton i år). Årets program sänds redan den 23 december kl 17-19, en tid då jag kan tänka mig att många antagligen sitter i bilen på väg någonstans eller är hemma och förbereder julen. Ett utmärkt tillfälle att lyssna på radio alltså.

Vi har många idéer om vad programmet ska innehålla. Helt klart är att det blir tvära kast mellan julhädelser, olika dansstilar, hur olika band har försökt tillfredställa sina fans kring jul och en avstickare till julen i Skåne (som en motvikt till förra årets tunga block om julen i Göteborg, lite rättvisa måste vi ju ha när det är jul). Vi funderar kring Cornelis okända ringlek (avsedd för dans kring granen) som beställdes av Lennart Hyland i ett radioprogram, vad man egentligen ska med dan före dopparedagen till och försöker i övrigt att uppfylla programmets titel som även i år är ”Bland lutfisk, cowboys och Hawaiitomtar – julmusiken du inte trodde fanns”. Får vi bara till en riktigt svängig lutfisklåt så ska vi nog vara i hamn (Hawaii och Vilda västern är redan löst).

Som tidigare produceras programmet av Tredje statsmakten, och vi ser fram emot att samarbeta ännu en gång med Martin Wicklin, Fredrik Nilsson och Lasse Truedsson.

Här är trailern för programmet:

Jag har gjort en spellista med mycket av musiken som vi spelat de tidigare åren på Spotify: Bland lutfisk, cowboys och Hawaiitomtar.

NYTT: Programmet kan streamas på följande sida fram till 23 januari 2018 : Bland lutfisk, cowboys och Hawaiitomtar.

Annonser