Julmusiken du inte trodde fanns

2015-12-18 13.24.01Det är nu klart att jag och Fredrik af Trampe får sända ett program med julmusik i radion även i år. Det är fjärde året i rad som vi får förtroendet av P4 (och dessutom spelade vi musik på påskafton förra året). Årets program sänds liksom förra året den 23 december kl 17-19, en tid då jag kan tänka mig att många antagligen sitter i bilen på väg någonstans eller är hemma och förbereder julen. Ett utmärkt tillfälle att lyssna på radio alltså.

Vi har många idéer om vad programmet ska innehålla. Helt klart är att det blir tvära kast mellan julens heligaste sånger i mindre finstämda varianter, julkrubbor, julen i Stockholm (som en fortsättning på tidigare års block om julen i Göteborg och Skåne, lite rättvisa måste vi ju ha när det är jul). Vi studerar creddiga artisters trevande försök i julmusikgenren, analyserar de onda och goda julbockarna, vad man egentligen ska med dan före dopparedagen till och försöker i övrigt att uppfylla programmets titel som även i år är ”Bland lutfisk, cowboys och Hawaiitomtar – julmusiken du inte trodde fanns”.

Som tidigare produceras programmet av Tredje statsmakten, och vi ser fram emot att samarbeta ännu en gång med vår tidigare tekniker Fredrik Nilsson som i år uppgraderats till producent, en roll han axlat mer och mer även under de tidigare programmen (stöd och hjälp av de andra på Tredje statsmakten har vi förstås om vi behöver, precis som tidigare).

En aning om hur det kommer att låta ger den trailer som skapades för det förra programmet:

Jag har gjort en spellista med mycket av musiken som vi spelat de tidigare åren på Spotify: Bland lutfisk, cowboys och Hawaiitomtar.