Slaget om svenskheten – att ta debatten med Sverigedemokraterna

Det har kommit många böcker om Sverigedemokraterna de senaste åren. Min och Mats Wingborgs bok ”Slaget om svenskheten” skiljer sig från de övriga genom att den fokuserar helt på en enda sak: Partiets åsikter och hur dessa kan bemötas.

Boken är en fullständig genomgång av SD:s politik, vi betar av ämnesområden ett efter ett. Sedan kommer vi med förslag på motargument. Det gör boken användbar för alla som kommer i kontakt med partiet i olika sammanhang, i politiken, på arbetsplatsen, i facket,  i skolan, i föreningslivet eller någon annanstans.

Boken kan bland annat köpas på Bokus eller direkt från förlaget Premiss.

I samband med att den publicerades gjorde jag en blogg som jag inte längre uppdaterar. Se även en intervju i Lärarnas Nyheter (som presenterar flera olika böcker om SD).

Nytt: Att boken fortfarande är aktuell och användbar visar ett blogginlägg från 2014:

”Även om boken kom ut före förra valet 2010, är det mesta sig likt i fråga om SDs åsikter och partiprogram. Författarna har staplat upp ämne efter ämne och går kategoriskt igenom dem med en inledande del där man klargör vad partiet sagt och tycker och sedan kontrar man med motargument och fakta som ofta helt motsäger vad partiet påstår.
Jag råkade faktiskt härom dagen hamna i en diskussion om invandringens vara eller icke vara och kunde underbart nog plocka upp vad jag nyligen läst och totalt punktera den andres påståenden.”