Medverkan i poddar

Poddarna tar ju över allt mer och jag intervjuas då och då. Det kan handla om alla möjliga områden, både om musik och kultföreteelser och sådant som ligger närmare min vanliga verksamhet som politisk extremism och terror. Först några exempel på det senare:

Jag medverkade i Spotify-podden Sekter i ett avsnitt som handlade om Symbionese Liberation Army som är mest kända för att de kidnappade Patty Hearst, släkt med den rika tidningsmagnaten Hearst, som sedan gick över till att vara en del av sekten och även började begå grova brott. Vi pratade vänsterextremistisk terror och politisk terror över huvud taget.  

Jag har medverkat två gånger i podden Allt du velat veta där Fritte Fritzon gräver i olika ämnen. Den första gången 2016 pratade vi om högerpopulism.  Det är några år sedan, men den generella diskussionen om populism är ju ständigt aktuell. Hösten 2021 sände Fritte två avsnitt om den sexuella frigörelsen där han intervjuade mig, Martin Kristenson och Fredrik af Trampe om år bok ”Frigjorda tider” och om sexuell frigörelse på 60- och 1970-talen.

Här kommer några mer nöjesorienterade poddar som jag medverkat i:

DJ 50 spänn bygger på ett roligt koncept där de medverkande får 50 kronor att spendera i någon loppis eller begagnat-butik. Pengarna ska räcka till fem LP-skivor och de ska plockas efter ett speciellt mönster som inkluderar både fynd, rena chansningar och ett visst mått av tur eller otur. När jag besökte Tommie Jönsson som har podden fick jag med mig en brokig blandning av Yngve Stoor, dansband och poddens första stenkaka, ett signerat exemplar av Delta Rhythm Boys.

Snedtänkt har intervjuat nästan alla jag känner vid det här laget, känns det som. Fredrik af Trampe är kanske den vanligaste gästen och vi gör ju radio och skriver böcker ihop. Jag har medverkat en gång och då pratade vi konstig julmusik. Ämnet har jag förstås avhandlat många gånger, men i just den här intervjun tog vi ut svängarna extra och pratade om några av de allra konstigaste julskivorna som finns.

Ett senare exempel på en intervju om ovanlig och rolig julmusik sändes i P1-programmet Stil strax före jul 2020 (finns även som podd). Avsnittet hade rubriken: ”Bjällerklang, tomtar och snömosiga texter – är julmusik trivsel eller terror?” Här fick jag chansen att ytterligare fördjupa mig i ämnet.