NYTT: I huvudet på en terrorist

Den nya ljudboken har fått ett nytt omslag och lästs in av Lars Winclair. Den ges ut av Historiska Media.
Den gamla boken som kom på Atlas 2017 innehåller åtta berättelser, även två historiska.

Min bok ”Vi måste förbereda oss på död – i huvudet på en terrorist” kom 2017 på Atlas förlag och innehöll berättelser om människor som begått terrorbrott. Varje berättelse fokuserade på en enskild individ och boken var ett försök att förstå terrorn utifrån olika livsöden, vilken påverkan som förekommit och hur tidsandan sett ut vid det aktuella tillfället. Boken fick mestadels fina recensioner och det framhölls att jag erbjöd spännande läsning och att boken väckte tankar och frågor om terrorns väsen. Tyvärr utkom den i ett kritiskt skede för förlaget, den marknadsfördes endast sparsamt och sålde inte särskilt bra.

2022 gavs sex av berättelserna ut som en ljudbok av Historiska Media med den något kortare titeln ”I huvudet på en terrorist”. Kvar finns historien om personerna bakom högerextremistiska dåd som bomben i Oklahoma City 1995 och en mordserie som ägde rum i Tyskland fram till 2011, islamistiska dåd i London 2005 och Nice 2016 samt den vänsterextremistiska grekiska sekten 17 november som existerade i flera decennier. Jag intervjuar även en norsk man som idag är terrorforskare men som själv greps på 1970-talet och fängslades för ett planerat bombdåd i Beirut.

Den som även vill ta del av mina berättelser om huvudpersonerna bakom Amalthea-attentatet i Malmö 1908 och mordet på den ryske tsaren 1891, de två kapitel som inte finns i ljudboken, hänvisas till nätbokhandlarna som fortfarande säljer den tryckta boken .

Annons