Program i Kanal Global våren 2013

Under några säsonger arbetade jag då och då med Kanal Global som lade ner i mitten av februari 2015. Se gärna deras hemsida där det finns en film om kanalens fascinerande historia. I centrum finns tre iranska bröder som kom till Sverige som gäststudenter för att bygga upp en kanal om och för det mångkulturella Sverige. Läs gärna också artikeln i Magasin Television som jag bloggade om i juli 2015.

Under våren 2013 var jag programledare för ett antal program av  Miniatyr, ett debatt- och samtalsprogram i Kanal Global. De handlade bland annat om hederskulturer, papperslösa och kravallerna i Husby.

Arkan Asaad är filmare och författare och har bland annat skildrat delar av sin egen historia när han blev bortgift, ett öde som många tänker endast kan drabba kvinnor. Men hederskulturer är något som även handlar om mäns situation, både som offer och förövare. Samtalet är uppdelat i tre delar, samtliga finns på Kanal Globals hemsida, här är del 1.

Hederskulturer och män var temat även i ett annat program där jag intervjuade Dilek Baladiz, verksamhetsansvarig för ett resurscentrum för hedersrelaterade frågor och Arhe Hamednaca, socialdemokratisk riksdagsman och initiativtagare till Sharaf hjältar på Fryshuset i Stockholm. Även detta program är uppdelat på tre, första delen här:

Upploppen som startade i Husby ventilerades i många medier, även i Kanal Global.

Senare under våren samtalade vi om papperslösas situation med Sanna Vestin, FARR, Flykting- och asylgruppernas riksråd, Foujan Rouzbeh, Soppkök Stockholm och Bengt Sandberg, Fackligt center för papperslösa.

I början av 2013 sändes ett minnesprogram med anledning av Anders Carlbergs bortgång där vi diskuterade hans insatser och framför allt verksamheten på Fryshuset. Programmet innehöll äldre intervjuer med Anders Carlberg och ett samtal med Fatima Åsard och Ahmed Abdrahim, båda nära medarbetare och aktiva inom ramen för Fryshusets olika verksamheter.

Annons

En kommentar till Program i Kanal Global våren 2013

  1. Pingback: Papperslösa, hederskulturer och Husbykravallerna – se Miniatyr i Kanal Global | Anna-Lena Lodenius

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s