Se mig i föreläsningar och debatter

Innan en bokning kan det kanske kännas bra att se och höra hur jag låter när jag föreläser och debatterar. Här är några exempel som går att hitta på nätet, kanske inte något helt representativt urval, de är ju lite slumpmässigt vilka arrangörer som väljer att filma och lägga ut på nätet. Oftast när jag föreläser är jag helt ensam på scenen. Då blir det mer av en sammanhållen berättelse, jag brukar visa mycket bilder och för resonemang med publiken om frågor i anslutning till det jag berättar.

Den 15 augusti 2018 arrangerade Arena Idé ett seminarium i samband med att jag släppte en rapport om antifeminismen i SD, det livesändes och lades ut på Facebook.

Den 17 juli 2018 deltog jag i en debatt om populism i finska Björneborg vid SuomiAreena.

I mars 2018 pratade jag om mediernas relation till höger- och vänsterextremism på Birkagården i Stockholm, det går att se några filmade avsnitt ur föreläsningen (kanske inte helt lätt att få ett sammanhang av bara några lösryckta sekvenser).

Den 22 februari 2018 deltog jag i ett panelsamtal i LO-borgen med anledning av en rapport från Tidens tankesmedja där man granskat Sverigedemokraternas arbetsmarknadspolitik.

Den 10 februari 2016 hölls en debatt på Stadsbiblioteket i Stockholm om hur man ska definiera begreppet fascism. Jag och Torbjörn Elensky resonerar med Henrik Arnstad under ledning av bibliotekarien Patrik Schylström. Samtalet var en fortsättning på en debatt som pågått i tidningen Respons.

På Bokmässan i Göteborg september 2015 pratade jag flera gånger om min nya bok ”Vi säger vad du tänker, bland annat på Internationella torget.

Den 4 december 2015 pratade jag under rubriken ”Hur fri är friheten? Yttrandefrihet, fri åsiktsbildning och bibliotekens demokratiska uppdrag ” på Stadsbiblioteket i Göteborg. De som lyssnade var framför allt bibliotekarier. (Jag är jätteförkyld och på väg att utveckla en hög feber vilket påverkar resultatet tyvärr). Föreläsningen är till stor del en genomgång av modern nazism och fascism de senaste decennierna.

Den 28 maj 2015 hölls en konferens om våldsbejakande extremism i Karlstad, och jag deltog med ett pass om vänsterautonomas våld. Hela dagen spelades in av SVT Forum. Även den här dagen höll  jag på att bli rejält förkyld, vilket märks (jag är frisk ibland emellanåt, kanske bör påpekas). Man får klicka på Daniel Norlander, huvudföreläsaren, och sedan klicka på pilen på sidan av videofältet så kommer alla övriga föreläsare vid samma tillfälle.

Annonser