Programledare i Kanal Global

Våren 2012 började jag som programledare för Miniatyr i Kanal Global, en svensk kanal som ska spegla det mångkulturella Sverige. I det första programmet intervjuade jag integrationsminister Erik Ullenhag och Rosanna Dinamarca från Vänsterpartiet, samtalet handlade om fattigdom och att invandrare är så överrepresenterade bland de fattiga. Det andra programmet handlade om hederskulturer med anledning av att det gått tio år sedan mordet på Fadime.

Programmet sänds i regel kl 21.40 på måndagar och dessutom kan man se vissa av programmen på nätet (första programmet som jag spelade in ligger dessutom på YouTube). Den som har Boxer kan titta gratis på Kanal Global, har man Comhem kan man se kanalen i 8 valfria favoriter eller lägga till den för en summa per månad. Dessutom finns den hos Canal Digital.

Kanal Global samarbetar med TV4 och håller till i samma hus, från början ett initiativ som togs inom ramen för ett antirasistiskt projekt. Kanalen visar många bra TV-serier från hela världen, långfilmer,  matlagningsprogram och mycket annat. Av någon anledning finns programtablån i regel under rubriken ”Internationella kanaler” fast det rör sig om en svensk nischkanal. Mer information om kanalens historia finns i en artikel av kanalens VD Mojdeh Zandieh och på Wikipedia.

Annonser

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s