Affärerna som skadar politiken

Så har då ännu en mygelaffär avslöjats där politiskt aktiva spionerar på varandra. De har duggat tätt i den här valrörelsen. Man kan se det på två sätt, antingen att det hela är överdrivet. Partier har väl alltid spanat på varandra. Eller så kan man tänka att det blivit hårdare och mer skoningslöst i politiken.
Jag tror nog inte att det var bättre förr. Såhär har det nog alltid varit. Skillnaden, förutom förbättrad datateknik, är att ”affärerna” utnyttjas av partierna för att de tror att de ska vinna poäng på att exponera sina motståndare.
Jag tror inte alls tror att det är så det blir. Tvärtom tror jag snarare att det drabbar politiken som sådan. Att människor tänker att politiken är just så smutsig som de alltid trott, oavsett vilket parti det gäller.
Jag känner mig själv beklämd över att partierna, framför allt ungdomsförbunden verkar det, verkar befinna sig på en sådan sandlådenivå. Att de inte kan syssla med politikens innehåll och strunta i att smutskasta varandra och leta upp uppgifter som de tror de kan utnyttja på det här barnsliga viset.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i folkpartiet, Jodenius, spionskandalen. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Affärerna som skadar politiken

 1. z999 skriver:

  A-L-L:”Där står jag nog fast vid min ursprungliga uppfattning: Att alla sådana här affärer skadar politiken i sin helhet. Inget parti mer eller mindre än något annat.”Men om du tänker på hur många människor som är inblandade i en valrörelse, jag tror inte att det går att undvika att såna här saker inträffar.Sen är det väl oundvikligt att såna här händelser utnyttjas på något sätt? Jag tror inte att det kommer att skada politiken alltför mycket ändå.

 2. Anonymous skriver:

  Folkpartiets nästa steg, ta till vapen? Eller hur är det nu igen expert-anna?!

 3. Anonymous skriver:

  Om vi skall följa Expert-Annas teorier så vilar hela Folkpartiets existens på tillgången till Internet. Dessutom kommer (fp) snart Folkpartiet beväpna sig enligt Baader-Meinhof modell… Vi har att göra med en lågskalig terrorism mot demokratin… Bla bla bla…robsten sa: ”Gammal hederlighet och moral/etik har blivit omodernt.” Där har du fel, gammeldags herremoral är hetare än på mycket länge. Symptomatiskt nog så är Folkpartiet de största förespråkarna.

 4. niclas skriver:

  ”Jag tror inte alls tror att det är så det blir.”???

 5. charlotte skriver:

  Ja, jag känner själv hur jag börjar bli en politikerföraktare trots att jag varit fritidspolitruk under några år och borde veta bättre.Undrar också över detta att det är ungdomar som står i frontlinjen hela tiden. Ställs de där av äldre skurkar som drar i trådarna eller har vi fått en hypernarcissistisk, amoralisk yngre generation? Jag tänker nu också på de ”ungdomsrevolter” som gjorts inom så olika partier som Centern och Vänsterpartiet. Äldre medlemmar manövreras ut och kastas bort som skräp när de inte passar in i den raka höger- respektive vänsterlinje de unga vill stå för. Var finns empatin, förmågan att se sina handlingar utifrån ett större perspektiv? Eller är detta en ungdomssjuka som alltid funnits?

 6. Nej, buggning tror jag inte att de ägnade sig åt.Som historien utvecklar sig tycker jag väl också, vid det här laget, att den känns värre än vanligt. Att det här har gått över en gräns. Det som också skiljer den här historien är att man kan klart se hur uppgifterna spelat roll i valrörelsen. Det stinker defintivt.Å andra sidan känner jag mig inte överlycklig över hur den utnyttjas politiskt heller. Där står jag nog fast vid min ursprungliga uppfattning: Att alla sådana här affärer skadar politiken i sin helhet. Inget parti mer eller mindre än något annat.

 7. vinterbadaren skriver:

  Får för en gångs skull hålla med dig:-)) Visst är det beklämmande. Notera dock sossarnas taktik/desperation. Enligt vissa uppgifter har man känt till intrånget sedan mars månad i år, men TRETTON dagar före valet kallar man till presskonferens på kvällen/natten för att släppa denna ”bomb”–så lämpligt då:-))))

 8. Robsten skriver:

  Jag menade att dataintrång är en allvarlig sak, ungefär som buggning förr, vilket jag aldrig hört talas om mellan politiska partier fordom. Gammal hederlighet och moral/etik har blivit omodernt.

 9. Dataintrång utan datorer verkar ju lite svårt. Men fula knep tror jag alltid funnits. Möjligen var det svårare förr att få fram saker.

 10. Robsten skriver:

  Jag tror det var bättre förr. det är dataintrång vi pratar om.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s