Mordförsök på ledande nationaldemokrat

AFA har tagit på sig attacken mot en ledande nationaldemokrat i söndags eftermiddag (se Svd). Vavra Suk, chefredaktör för partiets tidning Nationell Idag som de nu söker presstöd för, fördes till sjukhus med skallskador och sticksår i armen. Ärendet är rubricerat som mordförsök.

AFA bedriver just nu en kampanj mot nationalistiska partier. Sd attackerades enlig AFA:s hemsida med stenar och ägg vid ett torgmöte vid Norrmalms torg i Stockholm den 25 januari. AFA Stockholm skriver att nationaldemokraternas demokratiska fasad håller på att raseras och att personer kring Info 14 och uteslutna ur Svenska Motståndsrörelsen synts vid partiets aktioner. Därför är alla medel nu tillåtna mot partiet, skriver AFA. Nd skulle ha konfronterats i samband med en manifestation i centrala Stockholm men planerna ändrades:

”Den stora polisnärvaron gjorde det svårt att agera mot mötet som hölls. Därför valde vi en annan strategi. Vi attackerade utanför nd:s partilokal i Rågsved. När Vavra Suk kom dit attackerades han och hans bil, partiets ljudutrustning samt propaganda förstördes och en handdator konfiskerades.”

Vavra Suk mår efter omständigheterna bra, enligt Nationell Idag.
Se även: Svensson, Aftonbladet, Eriks politiska,

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i AFA, Nationaldemokraterna, nd, sd, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

33 kommentarer till Mordförsök på ledande nationaldemokrat

 1. Fosterjordnära skriver:

  …det är Du själv som använder Dig av just det resonemanget i detta fall! Det är ju Du som hävdar att Nationaldemokraterna attackerar paraden….osv.Men visst kan det vara av vikt vem som gör vad och vem som startar ett upploppp?! Det är ju sånt som juridiken tar hänsyn till och beaktar!

 2. Greger skriver:

  På sin tid anförde nazisternas Sturmabteilungen (SA) existensen av de kommunistiska gatukämparna i Rote Front (uniformer med mössa, partiblus, grova kängor och livrem jämte axelkoppel) som skäl för att de själva skulle ha uniformer, militär disciplin och få vara ohämmat brutala mot sina politiska motståndare.Även efter Hitlers maktövertagande fick den stukade Rote Front vara kvar. Endast mössan tilläts och då endast i modifierat skick.Under Hitlertiden demonstrerade de forna rödfrontarna på 1 maj för jämlikhet, rättvisa, högre lön, kortare arbetstid, semester med rabatter för arbetare, bättre bostäder o.s.v.Kommunistledarna sattes i koncentrationsläger. Rätt många hann dock fly till Moskva eller Prag. Några till exempelvis Köpenhamn, Oslo eller Stockholm.Vad tänker jag nu själv om detta spektakel? Jo, jag tror att nazisterna hade satt upp SA även utan Röd Front som exempel. Att hålla sig med uniformerade politiska busar tillhörde förvisso den nazistiska ideologin. Vad vore nazismen utan SA, SS, NSKK, NSFK, HJ eller BDM?Brutaliteten fanns emellertid som obligatorisk detalj hos SA/SS, ej hos de andra uniformerade organisationerna.

 3. Skillnad visst, men är inte det här med ”det var dom som började” ett väldigt primitivt och barnsligt sätt att resonera?

 4. Fosterjordnära skriver:

  Är det inte en viss skillnad när en tillståndsgiven demonstration attackeras och urartar i ett våldsamt slagsmål ,och när en grupp maskerade terrorister tränger sig in i en bil och försöker att beröva en människa livet?Händelsen på sodomiparaden 2003 får nog närmast beskrivas som ett olycksfall i arbetet ,då det faktiskt var motdemonstrationen som först blev attackerat och som sedan eskalerade till ngt värre.

 5. Greger skriver:

  Anna-Lena! Min lust att misstänkliggöra kanske den här gången förde för långt.Jovisst, likväl tappade media plötsligt allt intresse. Detta trots att C gjorde ett och annat för att på nytt bli uppmärksammad. Särskilt var han missnöjd med det personliga polisskyddet. Han ville ha mer och bättre ….

 6. Anonymous skriver:

  Anna sa:”Ändå anmärkningsvärt att vissa av er tar så lätt på när ND attackerar homosexuella och så hårt på ett överfall som AFA gör mot ND.”Anledningen till att jag ser allvarligare på det senare är samhällets sätt att hantera det. Samhället här är, media, politiker, rättssystem osv.I det förra gjorde samhället vad det skulle. Arresterade, förhörde, vägde för och emot och dömde. Punkt. Case closed.I det andra slätar man över, hittar på ursäkter, m.m., polisen har av någon anledning väääääääääääldigt svårt att hitta några skyldiga. Det andra stöds av media och etablerade politiker på ett sätt som är ett hot mot demokratin. Där har du skillnaden och anledningen till att jag ser mycket allvarligt på det andra.Anna sa:”Suck. Nu är du barnslig.”Nej, Z är inte alls barnslig, han har tagit upp och visar på ett mycket tydligt sätt hur man kan missbruka sin makt till att sätta dit dem som man vill trycka ner.Jag instämmer med hans slutkläm: De självutnämnt goda tycker att de har så rätt i sina åsikter att de som inte tycker likadant kan hanteras hur som helst utan några samvetskval eller någon eftertanke. Ändamålet helgar medlen.De tänker alltså på samma sätt som alla diktaturers företrädare har gjort i alla tider.Och det är ett brott mot demokratin, allas lika värde och mänskligheten.mvhGPS: Z, om du tycker att jag har misstolkat det du skrivit får du väl hojta till, men jag tyckte bara att det var huve´t på spiken 🙂

 7. Tycker nog att det fanns ett mycket stort medialt intresse för Nacka-paret efter attentatet som tyvärr aldrig klarades upp. Tror inte de skulle ha några problem att komma med i Svenska Journalistförbundet om de velat det, varför tror du det? Det handlar om ifall man försörjer sig i yrket och det har de ju gjort, hur de lever idag vet jag faktiskt inte.

 8. Greger skriver:

  Bäste z999! Inte ska vi väl missunna vänsterpatrasket rätten att få beundra sin egen inbillade förträfflighet.När det gäller så tar – som du så riktigt har anmärkt – press, radio och TV alltid parti för vänsterfolket. I själva verket är media en del av den politiska vänstern. Och våra vanliga media ursäktar de syndikalistiska ungdomarnas illdåd osv. Och så har det varit (alltför) länge.Vem var det som sprängde TV:s stora utkabel en nyårsnatt då Carola skulle sjunga? Den saken blev aldrig utredd. Med tanke på brottets kvalificerade utförande är det lätt att gissa på medhjälp innefrån huset. Det blev raskt tyst om saken. Likaså blev man plötsligt ointresserad av det kända ”nassebrottet” då C:s bil sprängdes i Nacka och denne blev invalid.Tidigare hade man ju så ivrigt månat om ”det nazihotade journalistparet”. Man kan ju också undra varför dessa båda tydligen så goda och kompetenta journalister inte har släppts in i Svenska Journalistförbundet. Har de ens någonsin varit gäster där?

 9. z999 skriver:

  A-L-L:”Att ge sig på någon med knytnävarna och försvåra för någon i cyberrymden är väl ändå rätt olika former av brott.” Att utnyttja en överhetsposition man fått för att tysta någon man anser vara obekväm är ett grovt brott enligt mig. Demokrati och yttrandefrihet är inget som fungerar av sig själv bara för att man tror att det sitter ärliga politiker i riksdagen.Min poäng var att det handlar om samma mentalitet och att det hela utgår från att antirasister heligförklarar sina åsikter och motståndarna blir därmed den yttersta ondskan som man får behandla hur man vill. Ändamålet helgar medlen för många självutnämnt goda.

 10. Suck. Nu är du barnslig.Att ge sig på någon med knytnävarna och försvåra för någon i cyberrymden är väl ändå rätt olika former av brott. Vilken även syns straffrättsligt i hur hårt de bestraffas.

 11. z999 skriver:

  Jag förstår inte varför afa ska särskiljas i debatten när man diskuterar antirasisterna? Bara för att Laila Freivalds väljer att stänga ner Sd’s sidor på nätet istället för att ge sig på Jimmie Åkesson handgripligen betyder väl inte att det är så stor skillnad på dom? Båda metoderna är ju lagbrott dessutom, Laila Freivalds hamnade ju i KU.UD åkte ju på böter när de kickade Ekeroth för medlemsskap i fel parti. Hade det varit så mycket värre om de gett sig på honom handgripligen? Afa är en löst sammansatt grupp och blah blah… Samma som när al quaida definierar sig. Båda gruppernas existens är endast möjlig eftersom de har stöd bland större grupper som på något sätt tror att de tjänar på dom.

 12. z999 skriver:

  A-L-L:”Jag tycker det här är illa nog. Sedan ska förstås ingen ha rätt att utkräva hämnd, det kan man inte godta i en rättstat.”Det handlar inte om att utkräva hämnd, det riktades mot en person som inte var med vid ”upploppet” mot gay pride. Bra att du tog upp det där med att Abrahamsson frikändes, samtlig media i övrigt har hoppat över det. 99% av alla antirasister litar blint på riksmedian (det är därför jag ofta länkar dit) och är bergsäkra på att Abrahamsson fälldes för misshandel.

 13. z999 skriver:

  Greger:”Är afa-iterna demokrater? Svaret blir tveklöst nej om man uppfattar begreppet ”demokrati” på samma sätt som man gör inom riksdagspartierna.”Fast det finns en väldigt hög acceptans mot afa bland riksdagspartierna trots angrepp på centern för några år sedan.Riksdagspartiernas syn på demokrati är den röststarkes rätt att köra över den röstsvage. Detta är dessutom nödvändigt innan den röstsvage börjar växa.A-L-L:”Ändå anmärkningsvärt att vissa av er tar så lätt på när ND attackerar homosexuella och så hårt på ett överfall som AFA gör mot ND.”För min del kan jag ha en viss förståelse för afa och andra antirasister som också tillämpar antidemokratiska metoder eller medvetet utnyttjar demokratins svagheter genom att vägra ta debatter o.s.v. Jag vet inte själv hur jag skulle försvara antirasismen i Sverige och då är det förståeligt att endast våld återstår.

 14. Abramson friades för misshandeln men dömde till fyra månader för våldsamt upplopp(http://www.rfsl.se/?aid=9250&p=3815)Två personer blev misshandlade. I Stockholms tingsrätt fälldes i maj nio personer för misshandeln, varav sju, liksom åklagaren, överklagade till hovrätten. Fyra av de sju fick sina straff sänkta eller fastställda av Svea hovrätt. Tre av dem fick däremot skärpta straff. Det fanns stillbilder som tydligt visade några av de dömdas delaktighet, de hade använt både sparkar och slag. Att inte Abramson dömdes berodde på att bilderna var otydliga i hans fall, han befann sig mer i periferin av bråket. Men RFSL ansåg att det var tydligt att han var anstiftare av upploppet och därför också borde ha ett hårdare straff.Jag tycker det här är illa nog. Sedan ska förstås ingen ha rätt att utkräva hämnd, det kan man inte godta i en rättstat.

 15. Greger skriver:

  Enär afa-aktiviteterna är väl organiserade står det klart att det finns någon eller några som håller i trådarna, kommenderar etc.Det som förenar afa-iterna är främst en kompromisslös antifascism. Finns det något mer? Skulle tro det, nämligen socialism och revolutionär metod.Är afa-iterna demokrater? Svaret blir tveklöst nej om man uppfattar begreppet ”demokrati” på samma sätt som man gör inom riksdagspartierna.

 16. Vad gäller domen så kan den ha fastställts på en lägre nivå i hovrätten men 18 månader låter väldigt mycket i mina öron. Ska kolla igen och se vad jag får fram.Ändå anmärkningsvärt att vissa av er tar så lätt på när ND attackerar homosexuella och så hårt på ett överfall som AFA gör mot ND. Jag kan i och för sig tänka mig att AFA lockar lite olika slags grupper och även de Micke beskriver.

 17. z999 skriver:

  A-L-L:”Att kalla AFA terroristorganisation är väl ändå att ta in.” Tjaa, kanske det. Min erfarenhet av afa är att dom är missionerande fjortisar med messiaskomplex. Deras hemsida kommer naturligtvis inte att stängas ner efter mordförsöket trots att dom uppmanar till brott. Inget av riksdagspartierna har tagit avstånd från AFA utan legitimerar dom istället genom att gå med i samma demonstration som afa (gay pride förut). Sossarna demonstrerar tillsammans med afa vid salemmanifestationerna utan att tycka att det är något fel.”Problemet med ND är ju också att partiet själva attackerat t ex Gay Pride.”Jag undrar om du verkligen tycker att det är jämförbart? På riktigt alltså.

 18. z999 skriver:

  Vavra är inte den enda högt uppsatte nationaldemokraten som har utsatts för mordförsök. Mordbranden mot Anders Steen 2003Antirasisterna vet att mordförsöket på Vavra kommer att skada även Sd att få tag på folk som vågar företräda partiet.Heder åt Greger här för hans kommentarer om tidningen Nationell Idag. Greger är tydligen en sann demokrat och även en sann människa på flera sätt. Anna Lena:”Många tänker: som man behandlar andra blir man behandlad själv. Inte att jag håller med men visst försvårar det projektet.”Eller för att uttrycka det mindre kryptiskt. Folk med fel åsikter har inte rätt att leva, det handlade ju liksom om ett mordförsök enligt polisen.Det var ju förresten nyligen ett försök till mordbrand mot en syndikalist. Polisen misstänkte tydligen hatbrott enligt Anna Lena och tidningen arbetaren.Läs härBetyder det att det har gått så långt att antirasister ingår i gruppen ”hets mot folkgrupp”?

 19. Micke skriver:

  Antifa är bara en liten del av den brokiga autonoma rörelsen. Revolutionära socialister påskiner dock ofta bilden av antifa som sina egna revolutionära förtrupper. Antifa(AFA) eller syskonrörelsen black bloc är ju som alla borde känna till vid det här laget inte någon förening eller ens en enhetlig organisation. Som fenomen kan dock antifa och black bloc ibland mobilisera tusentals människor i svåra ökända kravaller. På grund av rörelsens natur och lösa struktur torde det bli svårt att med autenticitet kunna klassificera AFA som någon egentlig terrorist organisation. ”Ledarlöshet”, lösa tillfälliga strukturer och ”icke-hiearkisk” organisering enligt dem själva. Antifa består av individer som själva ansvarar för sina handlingar. Jag vet av erfarenhet att antifa kan vara ha positiv inverkan på ”anti-sociala”, marginaliserade individer.Människor som tidigare innan bara varit ”kriminella”, ”huliganer” etc. Kan få en chans att möta sunda ideér om tolerans mot alla folkslag, antisexism, mot homofobi etc.Förövrigt så kan jag intyga att tjatet om medelklass kids som gör uppror börjar bli ganska överskattat. Den antifascistiska rörelsen i sverige värvar fler och fler förorts-kids och andra ”tuffingar” som normalt inte kommer i kontakt med den lite mer politiskt belästa ”medel-klass” miljön.Mvh Micke

 20. z999 skriver:

  A-L-L:”Tänkte bara friska upp ert minne: Marc Abramsson dömdes till fyra månaders fängelse i samband med ett våldsamt upplopp på Gay Pride-paraden i Stockholm 2003 (då NDU-ledare, nu partiledare).”Fast enligt regimtrogen media fick han 18 månader.se häOch det beror på att det var en sanslöst förljugen rättegång som åtminstone ledde till gummiparagrafen hets mot folkgrupp preciserades upp lite (med betoning på lite) mer.”Fler ND-are deltog i upploppet.”De upprörda känslorna berodde på att gay pride arrangörerna det året hade valt att framställa barn som sexuella varelser i broschyrerna. ND har lite gammaldags syn på det.

 21. Anonymous skriver:

  Anna sa:”Tänkte bara friska upp ert minne: Marc Abramsson dömdes till fyra månaders fängelse i samband med ett våldsamt upplopp på Gay Pride-paraden i Stockholm 2003 (då NDU-ledare, nu partiledare). Fler ND-are deltog i upploppet. Skulle ND generellt vara mot politiskt våld? Tror inte det.”Nu gör du precis det som Z skrev om i förra inlägget. Det är precis det här som media, antirasister, osv. gör sig skyldiga till. För det första har Gay Pride festivalen och Marc Abrahamsson ingenting att göra med det politiska mordförsök som riktades mot Vavra av AFA nu i veckan. När man tar upp gamla händelser som du gör nu låter det och är, speciellt för dem som vill ha ett alibi och ursäkt för sin terrorverksamhet, mer som en klapp på axeln, ”lite dumt men men med tanke på……..(fyll i på den streckade linjen vad man vill).Här finns det ingenting mittemellan. Det finns inget annat en ett kraftigt fördömande eller också ställer man sig på samma sida som antidemokraterna och terroristerna.Läs igenom Z:as förra inlägg och tänk efter, terrorister eller dödspatruller brukar sällan kunna verka någonstans någon längre tid utan stöd, aktivt, passivt eller medialt.Var mordförsöket på Vavra Suk ett ett politiskt mordförsök där de skyldiga skall spåras upp till varje pris och ställas inför rätta eller var det som du får det att låta inte så konstigt eller farligt eller till och med självförvållat med tanke på, ja du vet, osv?mvhG

 22. Tänkte bara friska upp ert minne: Marc Abramsson dömdes till fyra månaders fängelse i samband med ett våldsamt upplopp på Gay Pride-paraden i Stockholm 2003 (då NDU-ledare, nu partiledare). Fler ND-are deltog i upploppet. Skulle ND generellt vara mot politiskt våld? Tror inte det.

 23. z999 skriver:

  A-L-L:”Problemet med ND är ju också att partiet själva attackerat t ex Gay Pride.”Det var en motdemonstration som senare attackerades. Marc Abrahamsson blev förresten frikänd. Något som hedrar gay pride arrangörerna är att dom stängde ute afa sist i alla fall.

 24. z999 skriver:

  Även om AFA är våldsamma och tydligen inte bryr sig om deras offer överlever eller inte så är dom inte det största problemet. Felet är att den här mentaliteten med att vara våldsam mot de som har fel åsikter frodas bland antirasister över hela linjen. Som när Laila Freivalds stänger Sd’s alla sidor i samband med muhammedbilderna, det är inte AFA som gör det. Det är heller inte AFA som sparkar Jomshof som lärare eller Ekerot från UD. När Khaled Ode mördade Daniel Wretström och när AFA nu försökte mörda Vavra Suk så har de fått idéerna någonstans ifrån. Dom lever i ett samhälle där rätt åsikter heligförklaras och fel åsikter ondskeförklaras och mot den yttersta ondskan så får man göra som man vill. När AFA plötsligt får för sig att det är ok att mörda en nationaldemokrat eller när sossarna med Laila Freiwalds får för sig att det är ok att gå emot alla demokratiska principer så är dom på något som jag kallar ”on mission from God”. Korsriddarna på sin tid var besatta av samma fenomen och förmodligen så var lägervakterna i de tyska lägren under ww2 under påverkan av liknande känslor.

 25. Anonymous skriver:

  Anna sa:”Att kalla AFA terroristorganisation är väl ändå att ta in.”Nej, det är det inte. Syftet med mordförsöket var att åstadkomma skada gentemot ett politiskt parti och i och med det hindra en eventuell politisk ändring i landets politik. Politiska mord/ mordförsök brukar vara något som regimtrogen media ondgör sig över, när det händer i andra länder, t.ex Ryssland.När samma sak händer här så slätas det över t.ex: ”det är väl att ta i”. Anna sa: ”Även om jag förstås inte försvarar angreppet på Suk.”Det har jag förstått att du inte gör. Anna sa:”Problemet med ND är ju också att partiet själva attackerat t ex Gay Pride.Det gör att det är svårt att väcka sympati för ND:s sak.”Nu rör du ihop saker och ting, ett angrepp mot Gay-pride av ND medlemmar (hittar inte allt vad som hände rörandet det) om man nu skall kalla det det, drogs inför domstol precis som det skall vara i en rättsstat. Oavsett vad de eventuella domarna eller frikännandena blev så har allt gått korrekt till, och det har ingenting att göra med mordförsöket nu. Vadå sympati för ND:s sak? Vad det handlar om är ett mordförsök med politiska förtecken, sympati eller inte har inte med saken att göra. Ett mordförsök kan aldrig (borde aldrig) vare sig mildras eller förvärras av vad den som skulle dödas har för partitillhörighet, hudfärg, skonummer, eller vilket bilmärke man åker omkring i. I en rättsstat värd namnet.De lagar som finns skall gälla, börjar man (samhället i stort)spekulera på det sätt du nu gör och blandar ihop ett politiskt mordförsök med ens egna sympatier/ antipatier med det parti som det tilltänkta mordoffret tillhör så är man inne i en mycket farlig gråzon. Det är så diktaturer fungerar och en sån vill vi inte leva i eller hur? Anna sa:”Många tänker: som man behandlar andra blir man behandlad själv.”Det kan man kanske tänka men här har vi alltså att göra med en organisation som har dragit ut den tanken ända till den punkt där de har tagit sig rätten att bestämma vilka som skall få leva och vilka som skall dö. Det är så terrororganisationer fungerar och resonerar. Dessutom, om gemene man tänker så må så vara, men när media, polis, politiker reagerar/ agerar och kommenterar saken på ett sätt som gör att det finns all anledning att misstänka att man medvetet blundar för ett politiskt mordförsök så har rättstaten upphört att finnas till. Och då lever vi varken i en rättsstat eller demokrati. Anna sa:”Inte att jag håller med men visst försvårar det projektet.”Här fattar jag nog inte riktigt, vilket projekt? Menar du ND:s verksamhet?Greger sa:”Jodå, jag är prenumerant. Ska bli kul att få läsa vilka andra som också tillhör kretsen.”Förmodligen en bluff från AFAs sida för lura prenumeranter att höra av sig till AFA för att de skall få reda på namn.Greger sa:”Vore det inte lämpligt att alla skolor med högstadium och/eller gymnasium tecknade (minst) en prenumeration på Nationell Idag för lärarrummet?”Det vore mycket lämpligt, det finns ju saker som händer i samhället som kan påverka gymnasievalet som inte finns att läsa i vanliga tidningar.mvhG

 26. Greger skriver:

  Håller man sig till vad ND resp. AFA publicerar så skiljer sig grupperna uppenbart sig åt rent ideologiskt.ND är emot politiskt våld, AFA däremot propagerar för bruk våld. Skillnaden kunde väl inte vara större?ND består – som jag ser det – av goda och ansvarskännande medborgare, afa-iterna är deras raka motsats.

 27. Att kalla AFA terroristorganisation är väl ändå att ta in. Även om jag förstås inte försvarar angreppet på Suk. Problemet med ND är ju också att partiet själva attackerat t ex Gay Pride. Det gör att det är svårt att väcka sympati för ND:s sak. Många tänker: som man behandlar andra blir man behandlad själv. Inte att jag håller med men visst försvårar det projektet.

 28. Greger skriver:

  Jodå, jag är prenumerant. Ska bli kul att få läsa vilka andra som också tillhör kretsen.Vore det inte lämpligt att alla skolor med högstadium och/eller gymnasium tecknade (minst) en prenumeration på Nationell Idag för lärarrummet?

 29. Anonymous skriver:

  AFA påstår att de har fått tag i prenumerationsregistret till Nationell idag och hotar med att publicera det om en månad. Kanske AFA kliver upp ett pinnhål på terrorstegen och börjar ge sig på vanliga medborgare också. Skulle inte förvåna mig.AFA är en ren terrororganistaion och ingenting annat.mvhG

 30. Greger skriver:

  Gillar inte Windeskogs skämtsamma och raljanta ton. Sånt passar bäst hos träskvänstern ….

 31. Greger skriver:

  Misstänkte just att det var den duktige Vavra Suk som saken gällde.Jag ber nu till Vår Herre att Vavra ska överleva och bli helt återställd.

 32. Sedan skall vi ju inte heller glömma SVD:s PK-humor i söndags heller när de menade att de hade poliskällor på att det var SD:are som utförde mordförsöket mot Vavra. Riktigt snyggt inlägg i debatten om politiskt våld.

 33. Så skall du inte förringa att SDU:s Erik Almqvist i lördags blev knivhotad av AFA just i dina hemkvarter. Så de hade väl en riktig höjdarhelg antar jag.Och riksdagspolitikernas avståndstaganden från att en partisekreterare och en ungdomsförbundsordförande blir utsatt för ett mordförsök mitt på dagen – jag det skall vi nog inte hålla andan efter. Deras demokratiska prioriteringar finns på helt andra håll.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s