Samtalskompassen – utbildningsmaterial om våldsbejakande extremism

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svenska motståndsrörelsen är ett av de partier/organisationer som tas upp i materialet. Foto: Anna-Lena Lodenius

Redan innan den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism tillträdde fanns ett utbildningsmaterial på nätet som jag och journalisten och författaren Magnus Sandelin hjälpte den tidigare utredningen med. Det fick titeln Samtalskompassen, och handlar  om att sprida både kunskap och metoder i arbetet mot våldsbejakande extremism med politisk eller religiös inriktning.

Jag har skrivit vissa delar, men dessutom fungerat som redaktör för stora delar av det övriga materialet. Jag och Magnus Sandelin har framför allt skrivit de texter som ligger i en översikt över våldsbejakande miljöer, samt gjort intervjuer med avhoppare, och vi har fortsatt att uppdatera så väl våra texter som en del annat av materialet.

Jag har också bidragit med texter om processen att gå med i och lämna den här typen av miljöer. Det finns dramatiserade delar att lyssna på där man använt bitar ur våra intervjuer. Det finns en uppdelning mellan material som rör extremhöger, extremvänster och våldsbejakande islamistiska grupper.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s