Göran Persson säljer ut politiken

Trodde inte jag hade några förväntningar som kunde grusas vad gäller Göran Persson. Men lobbyist på pr-byrån JKL???!!! Ett aprilskämt, föreslår Göran Greider som verkar ligga lite efter i kalendern. När Björn Rosengren gick över till näringslivet fick han med rätta kritik. Men en f d socialdemokratisk statsminister kan inte, borde inte, agera såhär. Det är att sänka allting som socialdemokratin säger sig stå för. Att sälja sin kunskap från politiken till näringslivet. Det är så lågt att man skäms å hans vägnar.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Björn Rosengren, Göran Persson, JKL, Socialdemokraterna. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Göran Persson säljer ut politiken

 1. Gugge skriver:

  Är Göran Persson en bra affär för JKL? Tveksamt tänkte jag först.Politik är i mycket en färskvara.Och nu en gammal toppolitiker som nyligen hade realiserat sig själv och sitt parti – och kanske även sänkt demokratins värde och värdighet. Skulle det vara något?Men nej, Göran Persson är ju redan som f.d. statsminister nyttig för det internationellt arbetande PR-företaget. Vilken referens, vilken reklam!Därtill är Persson omvittnat förslagen och föga hänsynsfull. Så grattis JKL!

 2. Anonymous skriver:

  Anna-Lena! Tycker ändå att du är väl hård i dina omdömmen gällande Göran Persson. Han speglar vår tid egen tid på ett förträffligt sätt. Han är ingalunda en politiker som av egen kallelse, erfarenhet och drift ställer till med någonting.Jag tycker att du onödigtvis blåser upp Görans betydelse.

 3. z999 skriver:

  A-L-L:”Mona Sahlin måste verkligen visa att hon inte står för samma slags inställning som Göran Persson.”Hon har haft en väldigt dålig start även om första maj talet måste ha setts som en höjdare av de flesta sossar.

 4. Att jobba för JKL är absolut att sälja ut socialdemokratin – inga överdrifter snarare tvärtom.Att vilja ha ett näringsliv. Ja, självklart.Att vilja underlätta för näringslivet. Ja visst.Men att sälja sina kunskaper från Sveriges absoluta politiska toppnivå till högstbjudande strax efter att man avgått är något helt annat. Det gjorde garanterat inte August Palm, om det nu är relevant.

 5. Anonymous skriver:

  Anna-Lena! Överdriv nu inte. Göran Persson är nog fortfarande socialdemokrat. Kom igen när han på något sätt ifrågasätter SAP. Det har han inte gjort.August Palm arbetade ju på sitt speciella sätt hos stockholmsbryggerierna efter det att han hade slutat som partiledare och redaktör för Socialdemokraten (bytte 1944 namn till Morgontidningen).

 6. Hoppas du har rätt.Mona Sahlin måste verkligen visa att hon inte står för samma slags inställning som Göran Persson.

 7. z999 skriver:

  Fast Anna-Lena, tror du inte att det är ett bra avstamp för Mona Sahlin? Om nu den förre ledaren så tydligt allierar sig med högern (moderaterna) så tror jag att det blir tydligare om Mona Sahlin driver en mer socialdemokratisk politik och att hon verkligen uppfattas som något nytt och inte bara ett nytt ansikte med samma politik.

 8. z999 skriver:

  Håller med, men är inte förvånad. Under hela sin tid som statminister så bedrev Göran en politik som 80-talets höher (nej, inte den högern som jag tillhör) hade skämts för eller åtminstone inte vågat genomdriva. Och idag ser vi hur alliansen profilerar sig med en politik som ska se ut att vara ändå längre åt höger

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s