TV

Hösten 2013 arbetade jag med en timslång TV-dokumentär om äldres rättigheter för ”Dokument inifrån” på SVT utifrån fallet Alice Babs.  Det innebar en återgång till TV-mediet för min del, efter ett antal år då jag främst arbetat med andra medier.

I början av 1990-talet arbetade jag några år på ”Kalla fakta” i TV4 som researcher och reporter. Därefter fortsatte jag till ett vikariat som reporter på ”Striptease” i Sveriges Television (föregångaren till ”Uppdrag granskning”). Under den här perioden gjorde jag grävande reportage om bland annat nazism, våldsam vänsteraktivism, bedrägliga insamlingar och hur skurkar och polis lierade sig genom att sälja stulna tavlor till försäkringsbolag.

Därefter har jag frilansat med TV bland annat för Utbildningsradion och det sedan länge nedlagda mångkulturella TV-programmet Mosaik där jag bland annat gjorde ett helt program om bemötande av främlingsfientliga partier i valet 2002. Jag har också arbetat en del med informationsfilm.

Det händer ganska ofta att jag även syns framför kameran, framför allt som expert på politiskt våld, högerextremism och andra områden som jag arbetar med. 2012-2013 arbetade jag som programledare i  den mångkulturella kanalen ”Kanal Global” (tidigare Kanal 7) för debattprogrammet ”Miniatyr”. ”Kanal Global” finns som tillval i ComHem, Boxer och CanalDigital.