Upplev Nattsudds favoritgitarrist i Memphis

Antar att många liksom jag minns Nattsudd, Svante Grundberg och Björn Walldes program där de visade udda videofilmer, artister m m. Den som saknat programmet kan se en del av filmerna på David Nessles blogg, t ex kvinnan som åmar sig i en spindelväv och sjunger att hon är ”Trapped in the Web of Love”.

Ett annat stående inslag i Nattsudd var Cordell Jackson, en äldre dam som spelade elgitarr med ett allvar och en frenesi som man bara gapade inför (finns förstås numera på You Tube, t ex här)och här). Idag besökte jag Museum of Rock’n and Soul i Memphis. Kul rundvandring, men det som verkligen fick mig att studsa till var ett porträtt av en ung kvinna från Mississippi som beskrivs som en pionjär inom bluesgitarren (se första bilden från 1950). Det visar sig vara Cordell Jacksson. Kvinnan har alltså haft en karriär som nog få som såg Nattsudd kände till (men säkert Grundberg och Wallde). Bild 2 visar henne under hennes senare karriär som ”rockn’n granny”. Cordell Jackson dog 2004.

I morgon fortsätter vi med Graceland, Sun Studios där Elvis och andra spelade in och förhoppningsvis om vi hinner skivbolaget Stax’s museum. Ett fantastiskt resmål för musiknördar. Även om man som jag inte är Elvis-fantast (däremot hoppas jag mycket på smaklösa inredningsdetaljer).

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Björn Wallde, Cordell Jackson, Memphis, Svante Grundberg. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s