SD är det minst hbt-vänliga partiet

Inte oväntat visar RFSL:s undersökning av kandidaterna till EU-parlamentet att SD är det parti som är minst intresserat av att driva hbt-frågor. RFSL:s har frågat de tio översta kandidaterna på valsedlarna för alla större partier. De ställde frågor om diskriminering av hbt-personer och hiv-positiva, fri rörlighet, hets och hatbrott, juridiskt könsbyte och hbt-personers mänskliga rättigheter i världen.

Man kan nog utgå från att SD också är det minst feministiska partiet som ställer upp i EU-valet. Det var konstigt att programledaren i Agenda nu sist inte reagerade över Sven-Olof Sällströms uttalande om vilka frågor som partiet vill driva inom området jämställdhet: kvinnor ska ha rätt att gifta sig med vem de vill. Det är väl klart, det tycker väl alla. I det ligger en inlindad kritik av islam och tvångsgifte som är märklig och hade krävt en förklaring. Det är ju ingenting som är tillåtet i Sverige.

Är detta verkligen det viktigaste jämställdhetspolitiska kravet SD har är det torftigt för att inte säga bisarrt. Förklaringen för den som studerat SD:s program är förstås att partiet inte är för jämställdhet över huvud taget utan snarare vill betona och markera könsskillnaderna.

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i EU-valet, sd, Sven-Olof Sällström, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till SD är det minst hbt-vänliga partiet

 1. "Det är är inte en debatt, det är en handfull personer som mal och mal och upprepar samma argument."Till skillnad från politiska journalister som inte alls fört samma argument mot "extremhögern" från i alla fall 1979?Men visst, man har väl under dessa 30 år insett att man inte är i stånd att föra debatt. Vare sig i böcker, media eller på nätet. Nätet är föresten hemskt då det alltid kommer en massa jobbiga frågor utan att PK-maffian kan stoppa det!Odemokratiskt och fegt är de!

 2. Robsten skriver:

  ””Det är är inte en debatt, det är en handfull personer som mal och mal och upprepar samma argument.””Ligger något i det, tidigare, men INTE denna gång. Du har inte gett besked i de frågor du själv drog upp, inte konkreta exempel. Jag debatterade i swnet.politk varje kväll i sju års tid (och där var de skickliga debattörer, tro mig). jag går aldrig ut med något jag inte kan underbygga, men det gör du.Du sveper bort alla argument med ”ni är en samling tjatiga extrempolitiker som bara mal på” Men denna gång fortsatte jag att pressa dig på dina argument, för en gångs skull, du gav inga svar.”Det fattar väl alla, hoppas jag, att jag inte är för arrangerade äktenskap t ex”Jag har inte för ett ögonblick trott det heller, inte ens påstått det. Om du hade samma förståelse för självklara ståndpunkter för mig, andra och de flesta SDare så skulle väl allt vara frid och fröjd.””Men att ha det som enda jämställdhetspolitiska krav att människor ska få välja sin partner är torftigt, det vidhåller jag.””Äää…det var väl inte det enda? Du har en debatteknik där du gör om alla svar och ståndpunkter, på ett mycket slarvigt sätt. jag angav flera saker, dessutom gav jag en allmän ståndpunkt där vi alla betrakatdes som människor o.s.v. Allt detta gör du om till ”det enda, välja sin partner”. Är det sådant ni får lära er på journalisthögskolan?” Men lönediskriminering,”Återigen, den existerar knappt, för SAMMA jobb med liknande kvalifikationer. Skall en kvinna som varit anställd på DN ett år ha samma lön som en man som varit anställd 10 år? ”Få som går in i den här debatten är kvinnor själva, kan man dock notera.”Ja, man kan notera att deflesta är dina politiska motståndare också, som JAG påtalat, remember. Men om man kan se lite längre än till dataskärmen och alla populistiska uttalanden så kan man konstatera att Fi fick 0.8 procent i sista valet. att de flesta kvinnor inte delar din syn på ”könsmaktsordning” o.s.v. Därmed vill ju alla kvinnor tjäna lika mycket som sin manliga arbetskamrat, det är självklart. lika självklart är att jag håller med dem, DET vill du inte se.

 3. roberth skriver:

  Jisses! OM jag som stödjer Sd skiter i Hbt frågor. Det är en marginel fråga och vad folk gör i sina privatliv har jag inte med att göra. Däremot anser jag att giftermål är mellan man och kvinna om de ska gifta sig i svenska kyrkor. Allt som har med jämlikhet och genuspedagogik är en styggelse. Låt vuxna personer välja själva staten ska inte lägga sig i det.

 4. Det är är inte en debatt, det är en handfull personer som mal och mal och upprepar samma argument.Det fattar väl alla, hoppas jag, att jag inte är för arrangerade äktenskap t ex. Men att ha det som enda jämställdhetspolitiska krav att människor ska få välja sin partner är torftigt, det vidhåller jag. Det finns en hel del som drabbas, det står om det i Svd i dag. Men lönediskriminering, sämre representation etc drabbar alla kvinnor i princip. Det finns män som jag har mer gemensamt med än vissa kvinnor men det förändrar inte könsmaktsperspektivet. Att ni inte ser det är en sak som jag uppenbarligen inte kan göra något åt. Få som går in i den här debatten är kvinnor själva, kan man dock notera.

 5. Robsten skriver:

  Om det här var en allmän debatt i TV så tror jag du skulle förlora i TVpublikens ögon Anna-Lena, handen på hjärtat, vad tror du själv?

 6. "Jo, mulsimer har också religionsfrihet liksom Sd har yttrandefrihet men fick sina sidor nedstängda när tramset med muhammedbilderna var."Precis, och när störs mulsimer med mötesstöringar, våld och terror vid deras offentliga och interna träffar? Svaret på den frågan visar vart fokus på rättigheter i detta land bör ligga.Där är det inte det viktigaste att man skall få bygga en byggnad hur som helst vart man vill, saker som demokrati och kvinnofrid känns onekligen som viktigare.Men det är klart Loddan, någon skall ju försvara en medeltidskultur som vill stena otrogna kvinnor också. Alla har vi vår plats här på jorden…

 7. z999 skriver:

  A-L-L:”I några fall handlar det om förslag som leder till ren diskriminering som synen på moskéer. Muslimer har också religionsfrihet.”Lagen om religionsfrihet är skriven av människor och anpassad efter ett svenskt samhälle som vi hade på den tiden då c:a 5.000 muslimer bodde i Sverige (idag är det c:a 500.000 beroende på hur man räknar) och dom muslimerna var inte lika krävande utan mer anpassade till Sverige. Idag handlar religionsfrihet om religiösas rätt att få vara en plåga för andra människor. Jo, mulsimer har också religionsfrihet liksom Sd har yttrandefrihet men fick sina sidor nedstängda när tramset med muhammedbilderna var.

 8. A69v8 skriver:

  Anna sa:”……att det inte behövs några reformer för att öka kvinnors deltagande i börsstyrelser”Reformer för att öka kvinnors andel i börsstyrelser är idioti, de posterna skall tillsättas efter kompetens och ingent annat.Anna sa:”SD har fokus på majoritetssamhället,”Toppen! Riksdagspartierna har ju glömt bort den etniska majoriteten totalt. Anna sa:”de förbiser konsekvent minoriteters rättigheter.”Minoriteternas rättigheter finns det redan en skattefinansierad hel ”armé” som tar hand om. Anna sa:”Alla former av åtgärder som kan minska konsekvenser av diskriminering etc lyser med sin frånvaro.”Tvärtom tar man ofta upp den diskriminerning som faktiskt finns som är riktad mot etniska svenskar så det argumentet håller inte. Vad du menar är att de inte, (som de flesta andra) också vill stärka invandarnas ställning på t.ex. arbetsmarknaden på etniska svenskars bekostnad ännu mer. Ann sa:”I några fall handlar det om förslag som leder till ren diskriminering som synen på moskéer.”Helt rätt inställning. Moskeerna är en symbol och en bas för kvinnoförtryck m.m. Allt fler vill inte vrida klockan tillbaka ca 1500 år.Det finns moderata muslimer men det finns ingen moderat Islam och det är problemet. Anna sa: ”Muslimer har också religionsfrihet.”Visst, men vi som hör till ursprungsbefolkningen har ingen skyldighet att omforma vårt samhälle till att bli ett muslimskt sådant.

 9. Robsten skriver:

  ””öka kvinnors deltagande i börsstyrelser ””Mitt hjärta blöder inte direkt för att överklassfruar från Djursholm skall få komma in i börsstyrelser. Och vet du vad, mycket få av de kvinnor som jagt känner bryr sig om det. Dessutom tror jag vi fick tre röster från hela Djursholm, kanske två. Såå…jag hoppas och tror att dessa överklassfruarna klarar sig bra ändå, jag har nämligen sett deras bostäder. Jag tänker inte kämpa för just dem. Om sossar eller något annat parti vill det så varsågoda, och gå då på val med det. ””kvinnors löneläge””jag tycker absolut att en kvinna som göra samma arbete som en man skall ha lika hög lön. Då skall man räkna in anställningsår och utbildning också. Gör man det så ligger kvinnors och mäns lön väldigt nära varandra redan nu. de undersökningar som visat motsatsen har varit rena falsarier, då har man inte räknat in SAMMA arbete, vilket man måste göra, det är ju självklart. Mina kvinnliga arbetskamrater tjänar lika mycket som jag gör, detta trots att jag har extra arbetsuppgifter med datasystem OVANPÅ mina vanliga arbetsuppgifter. Visa på VERKLIGA skillnader så skall jag kritisera dem, även intern i partiet.””mäns andel av föräldraförsäkringen””Du är för en kvoterad föräldrarförsäkring. Jag är inte insatt i frågan, men så mycket vet jag ändå att en majoritet av landets kvinnor torde vara emot den också. Mig kvittar det egentligen, jag skulle inte gå i taket om en sådan införs, men det är svårt att driva linjen när t.o.m. en majoritet av kvinnorna är emot den. Lider vi av den föreställningen att alla kvinnor tycker och tänker som fru Anna – Lena här?””SD har fokus på majoritetssamhället, de förbiser konsekvent minoriteters rättigheter””Ja, det stämmer, alla andra riksdagspartier tar bara hänsyn till minoriteter på majoritetens bekostnad. Så vi tyckte det kunde vara bra med ett parti som slogs för majoriteten också. Det är själva grundideen med partiet. ””Alla former av åtgärder som kan minska konsekvenser av diskriminering etc lyser med sin frånvaro””Stämmer inte. det fins inte i valplattformen, men rysligt många SDare tycker att Björklunds förslag var bra om att stoppa diskrimineringen av skolbarn som lider av och förtrycks av hederskulturen. Det är en verklig form av allvarlig diskriminering som vi borde ha åtgärdat långt tidigare. kanske borde vi i vårt lilla parti gjort mer för dessa unga kvinnor och framfört förslag liknande det Björklund kom med tidigare, själva. Den kritiken kan jag faktiskt ta åt mig av Anna-Lena.Sedan kan jag inte komma från känslan av att du är ute och fiskar fortfarande. Varför vill du plötsligt debattera? Jag tror frasen ”det kom så plötsligt” skulle vara passande här. hmmm…..debatterar vi i forskningssyfte här??

 10. ”Det kan ju vara som med det här med att SD säger sig vara det enda partiet som tar upp de mänskliga rättigheterna i partiprogrammet. Eftersom de andra tar det för givet. Bara SD tycker sig behöva markera det särskilt eftersom de hela tiden misstänkliggörs, delvis på goda grunder, för att inte respektera mänskliga rättigheter.”Vilken löjlig retorik och slutledningsförmåga. Med samma socialistiska logik är alla i riksdagen nationalister just för att ingen talar om nationalism.SSU-journalistisk i sitt esse antar jag…

 11. Det tydligare med SD är inte att det gör något utan snarare att de inte föreslår något för att främja jämställdet. Och gör man inte det antar jag att man anser att det är ok som det är, att det inte behövs några reformer för att öka kvinnors deltagande i börsstyrelser t ex, kvinnors löneläge, mäns andel av föräldraförsäkringen etc.SD har fokus på majoritetssamhället, de förbiser konsekvent minoriteters rättigheter. Alla former av åtgärder som kan minska konsekvenser av diskriminering etc lyser med sin frånvaro. I några fall handlar det om förslag som leder till ren diskriminering som synen på moskéer. Muslimer har också religionsfrihet.

 12. z999 skriver:

  Idag, och inte på 20-talet, så diskuterar makthavarna om flickor ska ha sexualundervisning samt en del annat.http://www.aftonbladet.se/wendela/article5276647.abOch det är tydligen ingen självklarhet. Ok, det är din blogg och av artighetsskäl så kan vi ju säga att de andra partierna är feministiska och att dom främjar jämställdhet. Fast i mina ögon ¨så ligger Sd ljusår före de andra partierna på det området.

 13. antiism skriver:

  Anna-Lena..Hur många sekunder fick Sällström för att ge ett svar? Var det 3? Och hur skulle han kunna svara när ragatan Gudrun Schyman kacklade som en nyvärpt höna? Fast det bortser du ifrån uppenbarligen.

 14. Robsten skriver:

  Du svarade inte på frågan Anna-Lena. I skrift kan man inte glida indan frågor som man säkert får lära sig på journalisthögskolan. Vilka jämställdhetspolitiska krav skulle vi driva menar du? Som sossarna, att överklassfruar från Djursholm kvoteras in i landets bolagsstyrelser? Då skulle du bli nöjd fast 99% av alla Sveriges kvinnor inte skulle få någonsomhelst nytta av det. lite vanlig politisk korrekthet är alltså vad du efterlyser. Du kan ju inte utgå från frågor vi INTE har, det är ju massvis, vi håller ju på att bygga ut vår valplattform med område efter område. Att kvinnor skall vara jämställda med män är själövklart för SD, kvinnor skall ha samma lön för likadant arbete. Skall behandlas lika i alla samhälliga instanser och skall på alla sätt värderas med sama mall som män. Det bästa är väl när man inte pratar så mycket om män/kvinnor utan utgår från människor, som ju innefattar både män och kvinnor. När vi då gör det kommer du och kritiserar oss för att vi inte nämner ”kvinnor” i varannan rad i valplattformen, då vi hela tiden syftar på just ”människor” män OCH kvinnor, jämställda. vad gäller vara ghemma med barn och förskolor kan jag tala om för dig att jag just nu själv jobbar på en kombinerad skola/förskola, SURPRISE!! jag är man, alla mina arbetskamrater är i princip kvinnor, de ser mig nog som något matcho, men absolut ingen kvinnoförtryckare. Hur vore det om du synade dina egna fördomar en smula. Återigen, de som anser sig fördomsfria är de med de farligaste fördomarna. Du svara inte på mina två frågor:1) Vilka mänskliga rättigheter respekterar inte SD?2) Kan du ge exempel på att de skulle vara emot jämställdhet?

 15. z999 skriver:

  A-L-L:”Ja inte driver då SD några jämställdhetspolitiska krav i alla fall,”Det där uttalandet är baserat på att makten har talat om för folket vad jämlikhet och feminism är. Egentligen borde det istället ligga i ”the eye of the beholder”. En kul effekt är när makteliten har talat om för folket vad feminism är och detta leder till att feminist blir mer eller mindre ett skällsord eftersom statens uppfattning inte ligger i samklang med folkets.”snarare handlar det ju om att markera och betona könsskillnader, om att värna om kvinnors rätt att vara hemma med barn om de vill etc.”Om vi säger så här, partier som promotar ultrapatriarkala religioner med medförande synsätt är inte sådär självklart för jämställdhet i mina ögon som de är i dina. Att vara hemma med barnen är säkert inget kul för kvinnor som har välbetalda och jag-främjande yrken. Det tråkiga för staten är att alla kvinnor inte har den sitsen. Invandrares överrepresentation när det gäller våldtäkter (för att inte tala om hedersvåld) kunde ha varit den självklara jämställdhetsfrågan, men nu har staten talat om för oss att den frågan istället ska sopas under mattan. Tyvärr så har vi en del rester av demokratin kvar, såsom offentlighetsprincipen, som försvårar för staten.

 16. A69v8 skriver:

  Ann sa:”Ja inte driver då SD några jämställdhetspolitiska krav i alla fall, snarare handlar det ju om att markera och betona könsskillnader, om att värna om kvinnors rätt att vara hemma med barn om de vill etc.”Möjligt att förskolorna var bra engång i tiden men idag får man vara glad om de inte får permanenta hörselskador. Vad skulle det vara för fel om någon väljer att vara hemma med sina barn?

 17. Ja inte driver då SD några jämställdhetspolitiska krav i alla fall, snarare handlar det ju om att markera och betona könsskillnader, om att värna om kvinnors rätt att vara hemma med barn om de vill etc.

 18. Irak-Lena skriver:

  Undrar vad SD skulle tycka om man inför månggifte åt båda hållen så att säja. Dvs att även kvinnor tillåts gifta sig med en eller flera män. Är det en orimlig tanke för den som är för jämställdhet och frihet?Mänksliga rättigheter är en stor politik fråga och jag skulle gärna se att alla partier har det högt upp på sin agenda. Det är långt ifrån en självklarthet, vare sig i Sverige eller någon annanstans. Makteliten skjuter gärna ner det under bältet och in i hemmets lugna vrå eller in på soss-mottagningen – bland ”dom andra”, dom som inte är oss etablerade och välartade. Varför inte istället utgå i den politiska debatten vilka av de mänkliga rättigheterna som ska prioriteras högst just under den kommande mandatperioden i nästa valrörelse?

 19. Robsten skriver:

  ”” Eftersom de andra tar det för givet. Bara SD tycker sig behöva markera det särskilt eftersom de hela tiden misstänkliggörs, delvis på goda grunder, för att inte respektera mänskliga rättigheter.”Vilka mänskliga rättigheter respekterar inte SD?”Alltså motsätter sig jämställdhet i olika former.”Kan du ge exempel på att de skulle vara emot jämställdhet?

 20. Det kan ju vara som med det här med att SD säger sig vara det enda partiet som tar upp de mänskliga rättigheterna i partiprogrammet. Eftersom de andra tar det för givet. Bara SD tycker sig behöva markera det särskilt eftersom de hela tiden misstänkliggörs, delvis på goda grunder, för att inte respektera mänskliga rättigheter.Att vara feminist är svårt, vet inte om något parti lever upp till förväntningarna. Men många partiledare har sagt att de har ambitionen. Skillnaden, och den är stor menar jag, är att SD snarare kan beskrivas som ett antifeministiskt parti. Alltså motsätter sig jämställdhet i olika former. De andra försöker men når inte ända fram.

 21. Robsten skriver:

  Du undviker att kommentera min kommentar i sak Anna-Lena, du bara upprepar att vi är dåliga på just denna fråga.Från en annan synvinkel då. Du vill att Åkesson likt Persson skall framträda och förkunna (inför en häpen publik) att ”jag är också feminist”. Jag vill det INTE. De som nu kräver att partiledaren skall framträda med denna förkunnelse kan ju rösta på ett sådant parti. Nu börjar det bli ganska tunnsått med partiledare som träder fram med denna förkunnelse. Alltså för det inte dig att börja fundera? För ett tag sedan gick ALLA partiledare ut och förkunnade att de var feminister, de också, nu gör INGEN partiledare det.

 22. A69v8 skriver:

  Ann sa:”Utan att alls förringa att det kan finnas ett problem med tvångsgiften. Men handlar det om islam?Nej inte bara.”Nej det finns andra grupper som inte är muslimska som ägnar sig år tvångsgiften. Hur många andra som tillåter månggiften vet jag inte men det ovanstående är INTE vad jag uppfattar som typiskt svenskt.

 23. z999 skriver:

  A-L-L:”Men handlar det om islam?Nej inte bara.Handlar det om jämställdhetspolitik?Inte bara det heller.”Inte? Upplys oss okunniga.

 24. z999 skriver:

  En kul grej för några år sedan var när folkpartisten Birgitta Rydberg hotade alla som tyckte fel i hbt-frågor med en särskild plats i helvetet (obs! hon hänvisade till det kristna kärleksbudskapet dessutom och hon påstår sig själv vara kristen).http://www2.folkpartiet.se/FPTemplates/ListPage.aspx?id=26288Och om nu HBT-frågorna (svaren förståss) är godkända av Gud själv, är det då inte lite löjligt om Sd skulle ha någon åsikt i dom frågorna?

 25. Tycker era kommentarer om HBT-frågor säger en del ; )Hur som.Det finns ju trots allt en massa jämställdhetspolitiska frågor med större betydelse och dignitet för det stora flertalet än de som ni refererar. Om man får chansen att säga något om SD:s jämställdhetspolitik och säger bara detta så är det torftigt. Det vidhåller jag. Utan att alls förringa att det kan finnas ett problem med tvångsgiften. Men handlar det om islam?Nej inte bara.Handlar det om jämställdhetspolitik?Inte bara det heller.

 26. Robsten skriver:

  OK, tack för informationen. Nu är det ju inte en politisk fråga vad folk gör i sängkammaren, så det är väl bra att inte SD profilerar sig i denna fråga. När blev förresten det en stor politisk fråga som alla partier måste hålla en hög politisk profil i? Jag har väl några år på nacken och under nästan hela min livstid så har INGET parti haft denna fråga på dagordningen, inte ens i det finstilta. plötsligt skall ALLA partier ha denna fråga bland de mest prioriterade? Är det inte lite underligt egentligen? Nu är ju människan ett flockdjur, men denna flockmentalitet kan gå till överdrift och är nog inget som skall uppmuntras ytterligare. Snarare saknas det SKILLNADER i svensk politik (säkert Europeisk politik). Om t.ex. Fi har hbt-fågor som en av sina käpphästar så kan alla som tycker att denna fråga är den viktigaste i vårt samhälle i dag, rösta på just detta parti. Andra partier kan ha sina käpphästar, allt för att möjliggöra ett VAL för den väljare som skall anses vuxen nog att göra sitt eget val och rösta. det är inte så att alla partier MÅSTE ha samma profilfrågor, det är i grunden en grov missuppfattning. Fördelen med att alla partier måste ha samma profilfrågor är att det minskar risken att folk (som inte är lika upplysta som sveriges kompetenta riksdag) röstar fel. Vi har ju till slut förstått det. vi förstod det i samma sekund som Göran Persson stod i talarstolen och med myndig statsmannastämma förkunnade för en häpen publik att ”jag är också feminist”.

 27. z999 skriver:

  A-L-L:”Är detta verkligen det viktigaste jämställdhetspolitiska kravet SD har är det torftigt för att inte säga bisarrt.”Ja, jo, beroende på vilken kvinnosyn man har förståss. Gudrun Schyman kritiserade samma sak som Sd i ett svagt ögonblick en gång då hon undrade om vi skulle ha en jämlikhet för svenska kvinnor och en för utländska.”Förklaringen för den som studerat SD:s program är förstås att partiet inte är för jämställdhet över huvud taget utan snarare vill betona och markera könsskillnaderna.”Kunde du precisera det där? Kanske det är en signal till andra partier att lägga ner en massa meningslösa frågor, som till exempel hur många kvinnor som sitter i styrelserummen och om en partiledare är manlig eller kvinnlig och annat som inte förändrar vardagen för majoriteten av kvinnor.

 28. z999 skriver:

  Jag tycker att snaskandet i privatpersoners sexualliv kan lämnas åt antirasisterna. Homolobbyn driver hbt-frågor året runt är inte det bättre än diverse onödiga politiska ställningstaganden. Eftersom det handlar om nya saker så anser jag att det är bättre att inte ta ställning för mycket i hbt-frågorna. Som exempel, jag har växt upphela mitt liv i tron att barn nödvändigtvis måste ha en förälder av båda könen och det finns fortfarande väldigt många psykologiböcker som hävdar det.Sen är det en väldigt liten grupp människor det gäller och man kan ju undra över poängen i att hela samhället ska anpassa sig till deras egenheter.

 29. HBT – Homo Bi och Transsexuella

 30. z999 skriver:

  Anna-Lena:”Det är ju ingenting som är tillåtet i Sverige…”Så länge som svenskar är i majoritet och bestämmer men det kanske är dags att du vänjer dig vid tanken att det inte kommer att vara så i framtiden. Alla antirasister vägrar att inse att invandrare från främmande kulturer ser sin kultur som lika självklart rätt som vi ser våran. Det finns inget universellt rätt eller fel. Det är också fel att som antirasisterna säga att invandrare har samma kultur som vi hade på medeltiden ungefär. Precis som att felet är bara att dom är lite efter i utvecklingen, men saken är den att dom lever i samma tid som vi och det finns inget som tyder på att de strävar efter samma utveckling som vi gör.

 31. Robsten skriver:

  Vad är hbt för något?

 32. A69v8 skriver:

  Anna sa:”Inte oväntat visar RFSL:s undersökning av kandidaterna till EU-parlamentet att SD är det parti som är minst intresserat av att driva hbt-frågor.”Tycker själv att det är ganska uppfriskande att det finns ett parti som tar upp andra frågor som t.ex. Europas framtid. HBT frågor finns det ju 150 miljoner andra som driver dygnet runt med en häpnadsväckande frenesi. Anna sa: ”Man kan nog utgå från att SD också är det minst feministiska partiet som ställer upp i EU-valet.”Tycker att man kan utgå från ett helt annat håll. Gudrun Schyman t.ex. skall överhuvudtaget inte ta ordet feminism i sin mun. Om man accepterar och välkomnar islamiseringen av Europa som hon gör så är man så långt ifrån feminism och jämställdhet man kan komma.Eller tycker du också att det är rätt att stena våldtagna 13 åringar, (barn) till döds?I Islams namn?Anna sa: ”Det var konstigt att programledaren i Agenda nu sist inte reagerade över Sven-Olof Sällströms uttalande om vilka frågor som partiet vill driva inom området jämställdhet: kvinnor ska ha rätt att gifta sig med vem de vill. Det är väl klart, det tycker väl alla.”Har du glömt Fadime? En allt större del befolkningen i Sverige tycker inte det. Vad tycker du? Anna sa:”I det ligger en inlindad kritik av islam och tvångsgifte som är märklig och hade krävt en förklaring.”Tror att programledaren hade det goda omdömet att inte bjuda Sällström på den gratischansen, vem som helst hade välkomnat den öppningen 🙂 Anna sa:”Det är ju ingenting som är tillåtet i Sverige.”Det är mycket som inte är tillåtet i Sverige men som ändå förekommer, t.ex. våldtäkter. Eller hur? Anna sa:”Är detta verkligen det viktigaste jämställdhetspolitiska kravet SD har är det torftigt för att inte säga bisarrt.”Tycker att det är mycket mer bisarrt att någon som vill framstå som feminist och för jämställdhet inte ens vill diskutera islamiseringen av Europa som ett hot mot det nyss nämnda. Anna sa:”Förklaringen för den som studerat SD:s program är förstås att partiet inte är för jämställdhet över huvud taget utan snarare vill betona och markera könsskillnaderna.”Och du uppfattar då SD:s partiprogram som ett sämre alternativ än Koranen med tanke på kvinnors ställning i samhället och i förhållande till mannen?Ibland är det så att man undrar om man inte skulle konvertera till Islam. I Saudi Arabien så var det visst ett par homosexuella som hade blivit dömda till, ( jag kommer inte ihåg riktigt) 3 eller 5000 piskrapp. Låter det som något du vill se i Sverige?Eller varför inte månggifte? Ett par stycken att välja mellan när man kommer hem vore inte helt fel och ni kvinnor ställer ju upp på det utan gnäll eller hur?OBS! Skrivet med en hel del ironi, jag vill inte ha ett samhälle av det slaget lika lite som du tror jag, men det håller inte att bara av ren slentrian fortsätta att racka ner på SD/ ND och inte ägna en tanke åt det fasansväckande alternativ som kan bli verklighet om vi inte sätter stopp för det.Ha det bra 🙂

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s