Om Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna är ett parti med en dubbel historia, de har rötter dels i den nationella rörelsen där de umgicks med personer med kopplingar till nazism och fascism, dels i den högerpopulistiska miljön i södra Sverige där de byggt vidare på lokala missnöjespartier som inspirerats av dansk främlingsfientlighet och tidigare Ny demokrati. Om detta berättade jag i en artikel i antologin ”Högerpopulism” som kom 2009 på Premiss. Hela texten finns att läsa här. Jag skriver även om SD i flera av mina böcker, den senaste är ”Vi säger vad du tänker – högerpopulismen i Europa” från 2015.

Men framför allt har jag skrivit mängder med artiklar och debattinlägg som finns utlagda på den här sidan, för pekaren åt höger och få fram samtliga artiklar i någorlunda tidsordning, de nyaste först.

Det finns dessutom många blogginlägg, skriv SD eller Sverigedemokraterna i sökfältet till höger, eller klicka i ordmolnet längre ner till höger, så hittar du alla dessa. Missa inte heller att det finns flera rapporter om SD, mest aktuell är ”Antifeministerna – SD och jämställdheten” som kom i augusti 2018, och dessutom flera andra texter på samma tema, framför allt en längre essä.

 

En kommentar till Om Sverigedemokraterna

  1. Pingback: Populism https://al-lodenius.com/artiklar-2/om-sverigedemokraterna/ | Rockyman's Blog

Kommentarer är stängda.