Annonseringen av kungabröllopet måste vara årets skämt

Det här måste ju vara årets, kanske decenniets, skämt. Jag har skrattat oupphörligt i 5 minuter och 29 sekunder. (Håller på att ladda upp klippet, orkar ni inte vänta kan ni testa You Tube). Se bara hur de sitter, stelt runt bordet, Daniel och Victoria liksom nertryckta i soffan bakom. Alla ler stramt. Kungen låter som han läser innantill. Allt är osannolikt onaturligt. Är de riktiga människor eller någon slags aliens förklädda till människor? Varför tror de att de måste bete sig såhär? Eller är det här deras normala samtalston? Frågorna hopar sig.

Se även (om ni orkar, jag ger upp, är redan farligt nära gränsen för överdosering av kungahuset): Daniel berättar hur han friade på AB-TV, hela den direktsända presskonferensen i AB-TV 2, Aftonbladet, Aftonbladet 2,DN,

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Daniel Westling, kungabröllop, Victoria. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Annonseringen av kungabröllopet måste vara årets skämt

 1. Jerker skriver:

  Äh. De har tagit bort videon. Jag skulle vilja ha sett den. Jag älskar att se monarkomaner göra bort sig.

 2. Greger skriver:

  Skylla på Torekov är lata republikaners ursäkt.

 3. tokblogga skriver:

  Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta… Märkligt är det iallafall… Ställ in hela kalaset! Lägg ner kungahuset!

 4. Anonymous skriver:

  Jag skrattar inte åt att dom har förlovat sig trevligt för de lyckliga tu men jag kommer att bli på dåligt humör om skattebetalarna skall bli skyldiga för kalaset Sverige behöver pengarna till annat.

 5. Nicklas Eriksson skriver:

  ”SAP har ett krav om införande av republik i sitt program. Varför då inget om detta i valrörelserna?”Hört talas om torekovskompromissen nån gång?Jimmys sinne för romantik skulle fler inom den nazionella rörelsen ha. Då blev det inte många barn gjorda på den kanten:)

 6. Anonymous skriver:

  Kärlek skall underordnas ett strikt manus, för hr Jimmy & friends. All spontanitet är kommunistvridet. Lycka till i vimmlet.

 7. ”Jo. Fast han uttrycker sig mer entydigt nationalistiskt än Kinnunen.”Ja, och definitivt verkar han vara en betydligt mer trevlig att umgås med. Och då har vi inte ens snuddat om detta känsliga ämnet med hans sambo….

 8. ”Inte rojalist? Men du drömmer kanske om prinsessan och halva kungariket? ”Eller kanske gjort i alla fall, jag satte till exempel Vickan iklädd folkdräkt på omslaget på SD Dalrnas bulletin, den första form av utgivning jag var redaktör för (om vi inte räknar min gamla serietidning Rooker).Däremot är jag uttalad motståndare till dagens form av monsarki. Jag vill se ett valkungadöme på demokratisk gräns. Dock ger detta inte att jag ser denna fullkomliga nationella yra i Sverige kring förlovningen som väldigt romantisk. För det får man ju säga i alla fall, att det är svårt att inte charmas av hur proffsig i sin roll.

 9. Greger skriver:

  Det heter Republikanska Föreningen, förkortat RepF. Sara Karlsson från Feministiskt Initiativ är ordförande.Nyligen fanns en helsidesannons införd i DN, som sympatiserar. Republikanska Klubben (i Stockholm) las ner för några år sedan. Den hade då länge varit passiv. Bytte aldrig styrelse och tog heller inte gärna in nya medlemmar.

 10. z999 skriver:

  Jimmy:”ser inte blivande Prins-Daniel obehaglig liknande ut Martin Kinnunen?”:-)Jo. Fast han uttrycker sig mer entydigt nationalistiskt än Kinnunen.Jag är inte heller speciielt rojalistisk och kommer absolut inte att se bröllopet. Men jag tycker att kungen som institution har blivit något rebelliskt i nuvarande samhällsklimat och det är kul.

 11. Gunnar Larsson skriver:

  ”Är de riktiga människor eller någon slags aliens förklädda till människor?”Men, Anna-Lena, har du inte läst din David Icke’s, det klart de är aliens förklädda till människor!!

 12. Inte rojalist? Men du drömmer kanske om prinsessan och halva kungariket? Själv har jag gjort ett massutskick på Facebook om medlemskap i Republikanska klubben.

 13. Fast jag vill påpeka att jag inte är en rojalist…

 14. DunderMinnet skriver:

  hahahaha shit vilken störd stämning!LITE tillgjort :DDom är verkligen aliens haha

 15. Greger skriver:

  Anna-Lena! Vilket gnäll! Kul att du och Jimmy har olika slags humor.Monarkisterna vinner, republikanerna förlorar på förlovningen. Och nu är de senare på misshumör.Jag tjatar om. Helst en folkvald president. Går inte detta för sig så är det bättre med en monark. .

 16. z999 skriver:

  Jag tyckte inte att det var något att skratta åt och jag tyckte att Daniel verkligen ingav förtroende.

 17. Fast om man skall se någon form av humor i detta, ser inte blivande Prins-Daniel obehaglig liknande ut Martin Kinnunen?

 18. Loddan:Tydligen, men jag ser verkligen inte humorn att skratta åt att två människor förlovar sig.

 19. Jimmy: Jag har väl länge misstänkt att du och jag inte har riktigt samma humor.

 20. Anonymous skriver:

  Och jag som brukar skämmas å Homer Simpsons vägnar… Det här var långt, långt mer än vad jag egentligen klarar av. Tortyr./Mattias

 21. Jag vet inte riktigt vad vi skall skratta åt, jag tycker detta är en väldigt romantisk händelse.

 22. Greger skriver:

  Ledsen att du blev så tagen, Anna-Lena.De organiserade republikanerna har åtminstone tidigare velat ha Riksdagens talman som ”president”. En dylik prisse betackar åtminstone jag mig för. Då är det bättre med kung Carl Gustaf. Han har fått sitt ämbete genom arv. Något som Riksdagen har bestämt. SAP har ett krav om införande av republik i sitt program. Varför då inget om detta i valrörelserna? Såg för en tid sedan att förre statsministern och SAP-ledaren Göran Persson hade fått en fin medalj av kungen. Förmodligen vill väl Mona Sahlin också meritera sig. Alla verkliga republikaner önskar naturligtvis en folkvald och av Riksdagen oberoende President. Som i Frankrike eller USA, exempelvis.Det mossiga förslaget att Riksdagens talman automatiskt skulle få uppgiften som statschef (”president”) såsom bisyssla tilltalar nog endast ett fåtal.

 23. Jag förstår det, det här kräver visst magstöd. Har sett om vissa favoritsekvenser, vilken klassiker. Hur kan alla svenska medier rapportera om detta som om det vore fullständigt normalt?

 24. Martin skriver:

  Jag var tvungen att pausa två gånger för att inte gå sönder.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s