"Den gamle vite mannens tid i sossarna är förbi"

Männen överger Mona Sahlin, skriver tidningarna efter senaste Sifo-mätningen av väljarnas stöd för partierna. Det är männen över 65 som lämnar socialdemokraterna. Kanske inte helt förvånande fast trist. Mona Sahlin pekar inte med hela landet, hon försöker sig på ett mer modernt och lyssnande ledarskap. Tacka sjutton för att gubbarna i partiet blir osäkra och skraja.

Nalin Pekgul skriver en intressant krönika om detta på Newsmill idag. Jag citerar:´”De s-medlemmar som tycker att felet med dagens samhälle är att en karl inte kan försörja sin familj känner sannolikt inte längre igen sitt parti. Det är dags att de inser att tiden då den vite gamla mannen styrde och ställde är faktiskt förbi.”
Gudrun Schyman är inne på samma tankegångar i AB.

Katrin Kielos är skeptisk och tycker inte man ska reducera raset till en könsfråga (hon debatterar också på Newsmill). Hon kan nog ha rätt i att det säkert finns fler skäl till tappet, men visst finns det gubbvälde i partiet som Nalin skriver om. Vem minns inte Olle Sahlströms bok ”Den röde patriarken” som väckte så mycket debatt när den kom. Det sker en förändring, men den går betydligt långsammare i medieskuggan långt ute i landets arbetarkommuner. Mona Sahlin är inte partiet, hon är en person som lyfts fram av många i en önskan om att förändra partiet.

Om annalenalod

Journalist och författare, specialiserad på politiskt våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten, skriver även om bl a högerpopulism och terrorism.
Detta inlägg publicerades i Mona Sahlin, Nalin Pekgul, Socialdemokraterna. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till "Den gamle vite mannens tid i sossarna är förbi"

 1. z999 skriver:

  Det är alltså en rasfråga det handlar om? Och svarta män har alltså en bättre kvinnosyn än vita? Och det viktiga är alltså att hon lyssnar, inte vad hon säger? Undrar om Jimmie Åkesson eller Marc Abrahamsson lyssnar? Vita män över 65 kanske undra hur Mona Sahlin ser på pensionerna? Eller det spealr ingen roll kanske?

 2. A.P.SE skriver:

  Mona Sahlin är en person som inte passar som partiledare. Hon saknar karisma, talat som en hamnarbetare och är arrogant i debatten.

 3. Anonymous skriver:

  Ett tillägg:En stor anledning till att jag har vänt socialdemokraterna ryggen är just den typ av uttalanden som Nalin (Ej Saltkråkan) släpper ifrån sig: :”De s-medlemmar som tycker att felet med dagens samhälle är att en karl inte kan försörja sin familj känner sannolikt inte längre igen sitt parti. Det är dags att de inser att tiden då den vite gamla mannen styrde och ställde är faktiskt förbi.”DEN VITE GAMLA MANNEN!?!? Hon hänvisar alltså direkt till min hudfärg och ålder! Nalin Pekgul är en klockren rasist. Förväntar sig hon eller någon annan att man skall göra något annat än att ge henne och socialdemokraterna ”fula fingret” och vända ryggen åt dem så är man i desperat behov av lobotomering enligt min uppfattning.Varför skulle någon lyssna på det här? Det visar med all önskvärd tydlighet vad hon tycker om oss etniska svenskar i allmänhet och etniska svenska män i synnerhet.Har det aldrig fallit Mona eller Nalin in att försöka lyssna på de vedervärdiga äldre vita männen och lyssna på vad de tycker? Nej varför skulle de det? De leder ju ett parti bestående av en intellektuell överlägsen elit.Varför då bry sig om några ”untermenschen” bestående av ”äldre vita män”.Å andra sidan, vill de begå politiskt sjävmord så får de väl göra det….mvhMartin

 4. Anonymous skriver:

  Anna sa:Nalin Pekgul (kul att du skriver Malin, som hon i Saltkråkan) bor i Tensta nu som tidigare.Jag beklagar djupt.Anna sa:Tanken är väl att alla ska kunna försörja sig själva, varför tror du att hon vill ha tvärtom?Tror inte att hon vill ha det tvärtom men vilken sosse som helst som tror att det skall kunna gå att försörja sig själv i det framtida Sverige är helt fel ute.Anledningen till att vi ”gamla vita män” lämnar Socialdemokraterna beror inte på att Mona skulle skrämma oss med någon slags diffus feminism utan utan hennes uttalanden som: ”Om två likvärdiga söker jobbet så skall Muhammed ha jobbet och inte Svensson” (inte ordagrant korrekt citerat men andemeningen är densamma). =RasismHon står för en politik som slår sönder familjen, hon står för en politik som slår sönder Sverige, hon är partiledare för ett parti som upprätthåller och advokerar raslagar. Det är snarare ett under att någon överhuvudtaget sympatiserar med henne och hennes parti. Jag tror att den socialdemokratiska eran i svensk politik är över på gott och ont. De kommer aldrig mer att få ett avgörande inflytande på utvecklingen.mvhMartin

 5. Greger skriver:

  Dumheter! Kvinnorna har alltid jobbat, nu som förr. Hur skulle skörden ha hunnit bärgas i tid om inte kvinnorna hade varit med och slitit? När männen var ute i krig hade kvinnorna även ansvaret för arbetsledning på boställen och gårdar.Tycker likväl att synpunkten gällande en eventuell generations- och könskonflikt hos sossarna är intressant.Lite mer gubbstatistik, om vi får be!

 6. Nalin Pekgul (kul att du skriver Malin, som hon i Saltkråkan) bor i Tensta nu som tidigare. Hon resonerade kring att det finns problem där ute i en intervju och det tolkades av alla som att det fanns seriösa flyttplaner.Tanken är väl att alla ska kunna försörja sig själva, varför tror du att hon vill ha tvärtom?

 7. Anonymous skriver:

  Och de män som nu gärna blir försörjda av sin kvinna men ändå mer än gärna lämnar Monas Socialdemokrati,var hör då dessa hemma !?.Filip

 8. Anonymous skriver:

  ”Den gamle vite mannens tid”!?!?Det här luktar rasism lång väg!!!Ser fram emot en upplyftande debatt rörande Mona Sahlins ledarskap. För övrigt, Mona Sahlin har inte lyfts fram efter mångas önskan om förändring utan hon var det enda alternativet efter att mångkulturelle Michailo Michailovitch, (eller hur det nu stavas) satte kniven i Anna Lindh. För övrigt, Malin Pekgul, var det inte hon som flyttade från den ”berikande” förorten till ett mer ”blandat” (läs svenskt) samhälle, efter att hon och hennes dotter sett spåren efter en dödsskjutning i den mångkulturella förort hon bodde?Rätta mig gärna om jag har fel, det här var kul :-)!!mvhMartin

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s