Sjungande nazistsystrar på Sverigeturné


Observerar i Aftonbladet att de sjungande nazistsystrarna i Prussian Blue är på Sverigeturné i sommar. Har tidigare läst om denna duo i amerikanska nazisttidningar och äger en CD med bandet. Som spelar med sin mammas goda minne (hon är nämligen också nazist). Vet att jag tidigare hittade en oerhört kitschig filmad intervju med hela familjen, men den är nu totalt försvunnen.
14-åriga Lamb och Lynx är blonda, ariska, bär tandställning och sjunger om Hitler och Rudolf Hess. Antar att varje nazist i landet fylls av stolthet över den vita rasen när de framträder. Själv vet jag inte om jag ska skratta eller gråta, men väljer det förra. Sedan kan man förstås fundera över vad föräldrar kan indoktrinera sina barn till. Inte minst när går in på deras fansite och inser att de kuskat runt och sjungit för nazister under större delen av sitt liv.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i nazism, prussian blue. Bokmärk permalänken.

76 kommentarer till Sjungande nazistsystrar på Sverigeturné

 1. Buster Brown skriver:

  Skall vara info14.com

 2. Buster Brown skriver:

  Tittade och lyssnade på filmen från Nordiska Festivalen 2007, den som finns hos info.14.com Lynx & Lamb Gaedes lät väl något bättre nu. Men, men – man bör nog vara entusiast för att kunna gilla och njuta.

 3. Robin Goodfellow skriver:

  Så här skrev Anna-Lena:”Är skeptiskt till vem som helst som gör anspråk på att berätta sanningen om Tredje rikets Tyskland. Har inte läst Grossman, finns förstås många vanliga källor som Bullock, Shirer etc.”Tycker att det nu kan vara dags att komplettera med Georg Brandell ”Hitler och hans verk” (1947). Boken ger en positiv bild av Hitler och Tredje Riket. Författaren var docent vid Uppsala universitet och lektor vidFolkskoleseminariet.

 4. Buster Brown skriver:

  I nättidningen Den Svenske Nationalsocialisten finns ett reportage av Björn Björkqvist om årets Nordiska Festivalen.Han skriver bl. a. att flickornas sång lät bra mycket bättre nu än den gjorde när skivan ”Prussian Blue” spelades in.Arrangörerna uppger att drygt 500 personer deltog.

 5. Gugge skriver:

  Kvällsposten har skrivit mer om Nordiska Festivalen. Uppföljaren handlar om hur arrangörerna sägs ha burit sig åt för att få hyra Folkets Hus i Värestorp.

 6. Anonymous skriver:

  Enligt Kvällsposten (nätupplagan) gick det lungt till vid Nordiska Festivalen, som i år hölls i Värestorp utanför Hässleholm. Motdemonstranterna nöjde sig med att skrika ut sin avsky i Tyringe där vissa deltagare hämtades med buss.

 7. Gugge skriver:

  De båda sjungande systrarna förefaller att ingå i ett mönster av amerikanska pinsamheter. Ett annat är ett postorderföretag i South Dakota. Detta säljer nytillverkade kopior på nazidolkar från SS och Hitlerjugend. Vidare erbjuds nytillverkade tomburkar lika dem som Degesch använde för Zyklon B. Exakta kopior lovas.

 8. Gugge skriver:

  Idag är de militanta antifascisternas intresse för Zyklon B obefintligt. Fram till år 1955 ingick däremot Zyklon B som ett vägande argument i den vanliga demokratiska polemiken.Ingen brysk omsvängning, intresset endast dunstade efterhand och numera är det mest nazister som bryr sig.

 9. Anonymous skriver:

  Några har kunskaper och omdöme, andra inte.

 10. Robsten skriver:

  ”Ultima Thule fick epitetet vikingarock (av mig bl a tror jag – om det nu var så lyckat) men nationalistisk, patriotisk musik av något slag är det väl snarare än Vit makt-musik.”Tja, skulle jag kunna skriva under på, nog är de patriotiska alltid. Eller snarare nationalistiska. Alla har fel anonym? Nä, snarare att många har sin bit av sanningen.

 11. Anonymous skriver:

  Det går ju an att hävda att diverse uddisar får det mesta om bakfoten. Koncentrationen av pretentiösa dumsnutar förefaller också mig att vara särdeles stor ute på de politiska flankerna.Vad lär vi av det? Det bevisar ju inte ens att den hyfsade majoriteten i mitten på något sätt skulle ha rätt.

 12. Ultima Thule fick epitetet vikingarock (av mig bl a tror jag – om det nu var så lyckat) men nationalistisk, patriotisk musik av något slag är det väl snarare än Vit makt-musik. Det rent musikaliska är jag inte personen att avgöra, men låter bättre än mycket annat. Saligen avsomnade amerikanska Rahowa och ett brittiskt band som Brutal Attack vet jag att jag hört låtar med som låter som annat man hört, frånsett texterna. Få skulle reagera om de inte hörde vad de sjöng om.Är skeptiskt till vem som helst som gör anspråk på att berätta sanningen om Tredje rikets Tyskland. Har inte läst Grossman, finns förstås många vanliga källor som Bullock, Shirer etc. Vet av egen erfarenhet att även om man tycker man gör allt vad man kan för att vara källkritisk, kolla saker från flera håll etc så smyger det inte felaktigheter. Ännu svårare blir det förstås om det är en period som ligger en bit bakåt i tiden. Alla former av subkulturer (och nazismen måste väl åtminstone i efterkrigstid beskrivas som en sådan) är dessutom befolkade med människor med en skev verklighetsuppfattning, inte minst när det gäller sin egen roll i olika skeenden.

 13. Robsten skriver:

  Du har helt rätt i att det förekommer oerhört mycket tvivelaktigt material och fakta som säkert inte stämmer, alla vill påverka historien så den passar just deras politiska agenda. Därför brukar jag hålla mig till historiker som är erkända i de flesta läger, som t.ex. Harrison E Salisbury, Antony Beevor och en svensk når upp till deras nivå, Niclas Sennerteg. De övriga svenska historikerna är så politiskt påverkade så de är att likna vid skämt. Nu var det så att just Grossmans bok bygger på ögonvittnesskildringar samt att G hade få motiv att ljuga, han var för det första inte politiker eller hörde hemma i något parti, han var dessutom den enda ryska journalisten som INTE var med i kommunistpartiet, det fick han också fan för.

 14. Anonymous skriver:

  Robsten (som verkar ha bosatt sig bland kommentarerna på denna blogg?):Apropå ”skrattretande infantilt” så ledsnar man snabbt på alla påhopp på Nazi-Tyskland och Hitler. I sin iver att påpeka hur dumma de var så slutar det med att folk ”vet” att nazister och Hitler åt barn till frukost osv.Som t ex. att Hitler seriöst planerade att mörda alla ryssar, att Hitler var en fegis i WWI, att allt ryssarna efter kriget anklagade dem för var sant osv.Tacka vet jag nyanserade fakta. Där det även finns gott om goda nazister och onda allierade, även om det inte är så den politiskt korrekta verkligheten ska se ut.

 15. Anonymous skriver:

  Robstens senaste inlägg har väckt mitt missnöje. Skäms!

 16. Robsten skriver:

  Ämen, läs boken snälla någon innan du snackar så mycket, nivån blir besvärande låg här, tror du Grossman propagerar för kommunsim i boken? Eller tycker du all sovjetmedborgare skulle utrotas? Det var väl snarast Hitlers ambitioner, och ingen under denna tid var uttalad antikommunist, vad väntar du dig? Det blir lite på Svansbo.nivå det hela, skrattretande infantilt.Men jag fick titel felReporter i krig Vasilij GrossmanISBN: 978-91-85377-53-4

 17. Anonymous skriver:

  Hittade själv lite om Vasilij Semenovic Grossman (f. 1905, d. 1964) på nätet och om boken ”Reporter i krig”. Den kom helt nyligen ut hos Historiska Media.Grossman var jude och kommunist samt skrev dagbok under sin tid krigsreporter (kombattant) hos Röda Armén.

 18. Anonymous skriver:

  Så här srev Robsten: HUR grymt de föllföljde sitt program? jag läste ”En journalist i krig” av Grossman, ställde den i bokhyllan, för vänta ett tag, för mycket bara, FÖR MYCKET!Så här svarar Anonym: Vill gärna veta något om boken och författaren. När kom den ut och på vilket förlag? Finns boken på något bibliotek?

 19. Robsten skriver:

  Vet du HUR grymt de föllföljde sitt program? jag läste ”En journalist i krig” av Grossman, ställde den i bokhyllan, för vänta ett tag, för mycket bara, FÖR MYCKET!

 20. Gugge skriver:

  Flickornas öde är tragiskt. De är i händerna på en i flera hänseenden inkompetent mamma och en samling enfaldiga ku-klux-are.Anna-Lena skrev att hon i valet mellan skratt och gråt hade valt det förra. Själv tvekar jag inte, jag gråter.

 21. Anonymous skriver:

  Bäste Robsten! Det är väl bra onödigt att ytterligare okväda Hitler. Tredje Riket gick under efter bara tolv år. Hitler, Goebbels m. fl. hävdade att man hade grundat något som skulle bestå i mer än tusen år.Ett skandalöst övermod. Nazisterna förföljde sina motståndare med oförklarlig grymhet.Hitler var vicekorpral, ej korpral. Han var en omvittnat duktig och plikttrogen soldat. På grund av sitt egenartade uppträdande blev han ej befordrad. Tycker att det är underligt att det idag finns så många arbetare som vill vara nationalsocialister.

 22. Robsten skriver:

  Jag har aldrig lyssnat på ”vit maktmusik”, aldrig känt något trängtande behov. Däremot så tycker jag Ultima Thule är väldigt bra, också musikaliskt, men framförallt texterna gillar jag. UT kan väl snarast betraktas som nationalistisk muskit, själva kallar de musiken för Vikingarock eller något, lite hmm….pubertalt eller?Systrarna är nog inte vid sina sinnens full bruk, såg en Youtube film där de dansade irländsk steppdans runt en svastika, där någonstans går gränsen. Förövrigt förstår jag inte hur denna symbol som från början var en solsymbol för våra förfäder, kunde stjälas av den skrikande korpralen från Österrike, den finns faktisk på våra få hedniska runstenar också. Helt klart ett fall av varumärkesintrång om ni frågar mig.

 23. Söta nazistsystrar drar ju förstås uppmärksamheten till sig, annars hade väl inte jag skrivit heller. Och visst sjunger de bedrövligt. Det finns enstaka vit makt-musik och liknande som låter hyggligt och rentav riktigt bra (vet jag att jag tyckte när jag lyssnade runt lite). Men mycket kan man bara älska om man anser att idéerna är överordnat allt annat.

 24. Gugge skriver:

  Tycker att det är rätt underligt att festivalen med Prussian Blue ska hållas på hemlig ort. Endast förköpare av biljetter får i sinom tid veta.Demokratin är inte till för alla. Är det då verkligen fråga om demokrati, på riktigt?

 25. Anonymous skriver:

  Rimligen bör väl evenemanget med de båda flickorna få ett kraftfullt polisskydd.Otäcka artiklar om den nationella festen den 28 juli har redan publicerats.

 26. z999 skriver:

  Jimmy W:”Namnet har de valt eftersom de har blåa ögon och har förfäder från Preussen. ”Det stämmer med det jag läste i en intervjuartikel med flickornas mamma. Samt att hon ansåg att den blå färgen symboliserar germansk renhet för henne. Undrar om metapedia har hämtat det ur samma intervju som jag läste.”Låter mer rimligt en snack om Cyklon B.”OBS! Det är inte mitt påhitt, här en länk till artikeln som påstod detklick

 27. Buster Brown skriver:

  Det retar mig att våra liberaler till höger och vänster kommer att glädja sig åt att Prussian Blue tyvärr är av tämligen klen amatörklass. Flickorna skulle nog må bättre om de exempelvis plockades in i en oktett tillsammans med sex musikaliskt och politiskt säkra tjejer. Hoppas att deras energiska mamma snart kommer till en liknande insikt. Mammor (och för all del även pappor) har alltid varit besvärliga. Även när de vill så väl, så väl ……

 28. Enligt den nationella sidan Metapedia så är betydelsen av namnet denna;”Namnet har de valt eftersom de har blåa ögon och har förfäder från Preussen. ”Låter mer rimligt en snack om Cyklon B.

 29. Buster Brown skriver:

  Håller reservationslöst med Anonymus. Skivan ”Prussian blue” är dålig. Flickorna var unga då, kanske har de blivit bättre?Dock, jag fruktar att det är talangen som är otillräcklig. Flit och intresse saknas ju inte.Prussian blue skall framträda med sin sång vid det nationella evenemang som Nordiska Förbundet anordnar den 28 juli. I eller nära Linköping?

 30. Anonymous skriver:

  Tanken med Preussian Blue är visserligen fin, problemet är bara att flickorna varken kan sjunga eller spela några instrument utan att det låter som att de plågar en katt. Eilert Pilarm är på samma talangnivå.Den enda anledningen till att de har blivit stora är just att de är två små flickor som charmar så många (och säkerligen lockar till sig vissa pervon).

 31. Robin Goodfellow skriver:

  Udda vänsterbloggister är ute och sjåpar sig än här och än där. Och det har de all rätt i världen att göra. De återger liberala dumheter som nyligen har tryckts i tidningar som exempelvis Aftonbladet, Expressen eller Flamman.Någon verklig radikalism kan inte spåras i dessa oförargliga inlägg.

 32. Robsten skriver:

  Du har rätt Gimslongvir (jag får inte till ditt danska o) det är trollen hos Kielos som är de värsta i hela den svenska delen av internet just nu. jag tänker dock inte ens besöka henne fler gånger.

 33. Gimsløngvir skriver:

  Nja, Kielos själv, som sosse alltså, tänker ovanligt självständigt understundom, hon hittar ovanliga vinklingar och är faktiskt, i sina bästa stunder, en smula inkorrekt. Hon vågar dock inte ge sig ut på riktig hal is, då skulle hon vara körd som sosse (vilket hon redan är högre upp i nomenklaturan).Det är hennes svans av beundrare som är så outsägligt irriterande i sin outsägliga dumdryghet och idioti,de beundrar Kielos på samma sätt som man beundrar ledaren i Nordkorea. De har inte tiondelen av Kielos hjärnkapacitet och försvarar sin idol som en mor försvarar sitt lindebarn.Kielos själv har dessutom gått på de värsta myterna om invandring och flyktingpolitik, vilket ju gör henne till en politisk motståndare, oavsett.Nästa gång Kielos kallar halva befolkningen för rasister så skall i alla fall jag gå till motangrepp, nog är nog.

 34. Gugge skriver:

  Hon heter Katrine Kielo. Så ska de va.

 35. Gugge skriver:

  Katrine Keilo och hennes medbloggare är verkligen politiskt korrekta.Gillar man denna genre så är Keilos blogg ett fynd.

 36. Anonymous skriver:

  Tack, Gimsløngvir, för tipset om Katrine Keilos blogg. Den visade sig vara korrekt.Ack!

 37. Gimsløngvir skriver:

  Samma Vendela som häckar hos Kielos?Ja, vi håller benhård koll på Kielos troll.

 38. Vendela skriver:

  Hej, än har vi Rösträtt – vi alla som är Demokratins barn. Svarta fascister kämpar nu mot oss, de har redan höjt sina skamliga fanor. Med fasa märker vi hur deras dumma sånger ljuder allt högre. Skurkarna vill smutsa ner oss, de vill komma åt kvinnorna och barnen.Låt oss hoppas att de demokratiska partierna skall vinna också nästa val. Då kommer korpflocken att skingras.

 39. z999 skriver:

  Anonym:”Enligt min tanke försökte Z999 sig på satir. Sånt slår ofta slint.”Det kunde ha varit så, men i det här fallet var jag bara ute efter att skriva ett snabbt svar på frågan om namnet.

 40. z999 skriver:

  Jonas, zyklonb förklaringen är den som är mest officiell och så länge som inte flickorna själva har dementerat den förklaringen till namnvalet så är jag inte riktigt säker på varför de har valt det namn de har.Lite grann har jag en känsla av att mamman till flickorna inte vill kommentera medias förklaring till namnet eftersom det är säljande. Detta beror på mina fördomar om amerikanska nationalister (exklusive David Duke som är unik som nationalist i USA). Men du har rätt i att jag borde ha angett båda förklaringarna till namnet från början istället för att bara skriva den mest gångbara sanningen.

 41. Anonymous skriver:

  Enligt min tanke försökte Z999 sig på satir. Sånt slår ofta slint.Har själv ibland försökt mig på ironi och satir med snopet resultat. Någon tog mig på orden och begärde förklaringar.Det är ju inte så där alldeles ovanligt att just Zyklon B används för någon form av politisk satir. Det finns musikband som heter så etc.

 42. Jonas skriver:

  z999, det var ju du som skrev att det hade med zykoln B att göra:”Prussian blue syftar på de blåa fläckar som zyklon b lämnar efter sig” och när jag frågar så säger du att det är något som media har hittat på. Varför skrev du då från början att det var så? Försöker du förvirra mig?

 43. Jo dui har helt rätt Robin

 44. Robin Goodfellow skriver:

  Flickornas namn (Lynx och Lamb) förvånar. Namnen betyder lo och lamm. I många länders litterära tradition bildar lo och lamm ett symboliskt motsatspar där det vilda och elaka ställs i kontrast till det fredliga och snälla.Lite mer filosofiskt kan ”lynx and lamb” användas för att beteckna skilda drag hos en och samma människa. Vi är väl alla beredda på bådadera …. Eller?

 45. z999 skriver:

  Jonas, namnet är valt av mamman därför att hon tyckte att det hade en ren arisk klang och lite av det germanskt kraftfulla. Detta är sagt i en intervju som jag har länken till någonstans.Media, framförallt media där judar har någon form, vill sammanlänka dom med fÖrintelsen.

 46. Gugge skriver:

  Det ser ut som om de vanliga vänstertyperna vill försöka komma åt de sjungande flickorna och deras mamma genom att identifiera ”preussiskt blått” med giftgasen Zyklon B.Så där har våra intellektuella alltid hållit på. Man hittar på något och därefter tjafsar man, spalt upp och spalt ner. Sedan tutar våra ”folkupplysare” i alla media. Fy, fy, fy!!!

 47. Jonas skriver:

  Z999, finns det någon källa till att de valt namnet för att det ska ha med zyklon B att göra? Alltså en källa där de själva eller någon kring bandet säger det? Aftonbladet och Wikipedia är inte så bra källor.

 48. alex skriver:

  Självklart så blir väldigt få militanta antifascister efter att ha sett sverigedemokrater stått och dela flygblad i det lokala köpcentrumet.Däremot så finns det mer våldsamma rasister i sverige än sverigedemokraterna, och inom den rasistiska rörelsen så finns det ett styrkeideal, folk rekryteras och blir aktiva just för att rasisterna är stora och hårda, och inte backar för något ”på gatan”.Att personer som har blivit utsatt för sådana här företelser organiserar sig för att försöka förhindra att det händer någon annan känns naturligt.Att sedan den antifascistiska rörelsen även brukar våld mot de mer ickevåldsamma delarna av den rasistiska rörelsen är antagligen ett val som har gjorts för att man tror att det är ett effektivt sätt att förhindra att rasismen sprider sig.Genom att sverigedemokraterna tvingas att försvara sig så finns det en klar chans att de de kraftigt radikaliseras och därmed förlorar folkligt stöd. Jag personligen anser att den analysen av läget är för grund och den riskerar att misslyckas.Sverigedemokraterna spelar ganska mycket på att det är så synd om dem för att radikala vänsterelement attackerar dem och försöker vinna röster genom att ikläda sig offerrollen.

 49. Robsten skriver:

  Fel av mig, blåsyra och vätecyanid är samma ämne. Blåsyran fick faktiskt sitt namn efter tillverkningen av vadå? Jo just den första syntetiska färgen, Preussiskt blått, där vätecyanid ingår i framställningen.

 50. Robsten skriver:

  Hmm…har för mig att blåsyra är ett derivat av cyanväte i själva verket. Jag tror nog att ett ”Cyklon A” kan ha funnits men att det inte var den versionen som kom till användning, som Windows Millenium ungefär, man gick snabbt vidare till nästa version.

 51. Anonymous skriver:

  Z999 skrev så här,”Prussian blue syftar på de blåa fläckar som zyklon b lämnar efter sig.”—————–Läste själv lite om det beryktade insektsgiftet ”Zyklon B”. Fick då intryck att B:et syftade på blåsyra som ingår i preparatet.Ingen gas A eller C skulle sålunda ha funnits.

 52. Buster Brown skriver:

  SMR tuktade Afa i Vasaparken på Nationaldagen. Läxan gjorde ett mycket gott intryck. Så ska dom tas, afaiterna!

 53. Robsten skriver:

  Dessutom går det ihärdiga rykten att AFAiterna ogärna ger sig på grupper som med liv och lust ger sig in i ett rejält slagsmål, det ger en extra oaptitlig smak åt det hela.

 54. Anonymous skriver:

  Antifascistisk Aktion och dess medlemar hatar nazisterna. Deras hat kan ibland också riktas mot personer som är aktiva inom något av riksdagspartierna. Många afaiter är politiska heltidare.Vem som skall räknas som nazist definieras av varje enskild afait vid varje tillfälle. Yelah m. fl. räknar detta som ”fett med frihet”.Det finns rätt gott om journalister som sympatiserar med Afa. Just nu är sympatierna i avtagande.

 55. Robsten skriver:

  Men snälla lilla alex, AFAiterna rusar in på möten som SD har där det sitter gamla tanter och farbröder i rullstolar och slår ner folk så blodet skvätter, helt oprovocerat. hur i helvete kan du få det till att AFAiterna försvara sig?? Det vore som om Hitler försvarade sig med att han anföll Polen och Frankrike för att försvara sig, han var dock inte riktigt så pantad så han ens försökte en sådan variant.

 56. z999 skriver:

  Gugge:”Sen länge är boken utrensad från desvenska folkbiblioteken.”Synd. Det hade varit kul att läsa.

 57. Gugge skriver:

  Thomas Dixons roman ”The Clansman” utkom i svensk översättning under titeln ”Vita ryttare” hos Saxon & Lidströms förlag år 1943.Romanen är en kompromisslös hyllning till Ku Klux Klan.Sen länge är boken utrensad från desvenska folkbiblioteken.

 58. z999 skriver:

  Alex och Gugge, ska göra ett försök att förklara lite bättre.I södra USA i slutet på 1800-talet så var samhällsklimatet väldigt rasistiskt. Ur detta klimat skapades Ku Klux Klan. Samhället var generellt överseende med klanens agernade trots att de ständigt bröt mot USA’s grundlag (författning) om att alla var födda lika. Detta utan att klanen på något sätt godkändes av de styrande. På samma sätt så anklagas aldrig afa för högmålsbrott trots att de begår detta rätt ofta, ordet nämns inte ens i tidningarna som är väldigt överseende med afas aktioner.De styrande i södra USA bestämde att rasism var ganska ok och såg ofta mellan fingrarna med när negrer utsattes för diverse brott. Man till och med skämtade om det. Klanen fungerade egentligen bara som en förlängning av det samhällsklimat som de styrande hade bestämt och på det sättet så är ju afa likadant. Många i klanen såg sig som rebeller och sydstatsflaggan blev en rebellisk symbol (detta med en rebellisk flagga anammades av raggare i Sverige på 50 och 60-talet). Ku Klux Klan bestod mestadels av människor som anser att det är viktigt att de känner att de har majoriteten bakom sig, en tyst majoritet som de anser att de skyddar på något konstigt sätt. KKK var alltså samhällskorrekta på den tiden, men på ett militant sätt.

 59. z999 skriver:

  Gugge:”Håller med Alex. Klanen består av vita protestanter, Afa utgörs av principfasta ateister.”Afa är ju knappast principfasta. Dom anser sig själva ha rätten att slå ner folk med fel åsikter men är väldigt gnälliga när någon slår tillbaka. Den dubbelmoralen tyder inte precis på att dom har några principer alls egentligen. Militant samhällskorrekta är en bättre benämning.”Anarkisterna är vanligen tillika också ateister.” Ja, och det hänger ihop med att Karl Marx och många andra socialister och kommunister har sagt att religionen är ett opium för folket. Detta hindrar inte till exempel afa att i princip förbehållslöst backa upp muslimer och islam.”Exempeln på kristna ateister hör närmast hemma i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.”(kristna anarkister alltså)Kristendomen går inte riktigt ihop med anarkismen eftersom det står i bibeln att systemet med en överhöghet är instiftad av Gud.”Klanen är för ordning och reda, afaiterna emot. Skillnaden är stor.”Men drivkraften är densamma även om åsikterna skiljer. Klanen anser att samhället inte tar sitt ansvar mot obskyra individer och bestämmer sig för att agera som ett medborgargarde då, och det är väl rätt lika tankegången inom afa?

 60. z999 skriver:

  Alex:” Med skillnaden att jag aldrig har träffat en aktiv afait som tror på gud i någon större bemärkelse,” Jag menade att de har den där kristkulturella uppfattningen att de tror på att de själva står för det ultimat goda och motståndarna står för den rena ondskan (antikrist i kristendomen). Det behövs ingen tro på någon Gud för att ha den uppfattningen.När nazister slår tillbaka mot dom så är det en stor skillnad hur nazisterna motiverar sitt våld.”det har snarare handlat om att de har tröttnat på att bli attackerade och se sina vänner bli attackerade av nazister (eller nationella som det så chickt kallas nu för tiden)”Jaså? Hur förklarar du då meningslösa våldsaktioner mot sverigedemokrater?Något annat som jag reagerar mot också är hur totalt okänsliga de är när oskyldiga människor kommer i kläm. Det är där jag anser att de anser att de ursäktas av att de tror att de representerar det enda goda och då får man göra hur man vill. Om jag ska förklara det bättre för dig så blir det långt och passar inte som ett inlägg på en blogg.

 61. Gugge skriver:

  Rättelse! Kära nån, nu felskrev jag så det blev riktigt dumt. Det skall naturligtvis stå ”kristna anarkister”

 62. Gugge skriver:

  Håller med Alex. Klanen består av vita protestanter, Afa utgörs av principfasta ateister.Anarkisterna är vanligen tillika också ateister. Exempeln på kristna ateister hör närmast hemma i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.Klanen är för ordning och reda, afaiterna emot. Skillnaden är stor.

 63. alex skriver:

  Med skillnaden att jag aldrig har träffat en aktiv afait som tror på gud i någon större bemärkelse, det har snarare handlat om att de har tröttnat på att bli attackerade och se sina vänner bli attackerade av nazister (eller nationella som det så chickt kallas nu för tiden)

 64. z999 skriver:

  Ku klux klan har väldigt stora likheter med afa i Sverige, förutom att afa är mycket mesigare.Dom är vad jag brukar kalla ”on mission from god”, och såna människor får göra vad som helst. Det är själva godhetshysterin hos dom som gör att de kan lyncha en neger, respektive misshandla folk som de anser vara nazister.

 65. Anonymous skriver:

  Ku Klux Klan är en otidsenlig rörelse.Före ca 1915 hade klanen en viss – om än ständigt avtagande – betydelse i de demokratiska sydstaterna. Den lyckades exempelvis skrämma bort negrer från att delta i val m.m.KKK samlar än i dag amerikanska antisemiter m. fl. till en del föreningsaktiviteter. Exempelvis de av z999 nämnda korsbränningarna. Löjliga idag, skrämmande på 1800-talet.

 66. z999 skriver:

  Prussian blue syftar på de blåa fläckar som zyklon b lämnar efter sig. kolla här Vi talar om amerikanska nazister här och amerikansk yttrandefrihet, i USA är det helt ok att förneka förintelsen i de flesta stater och det är helt ok att gå omkring i naziuniform för den som så önskar.Jag minns en bild från en ku klux klan demonstration som de hade på sin hemsida förut. På bildade demonstrerade ku klux klan mot rasblandningen i USA med afro amerikanska poliser runtom som bevakade deras rätt till yttrandefrihet. Bilden kanske finns kvar någonstans?Det har ändrats en del efter 11:e september så jag vet inte hur det är nu men jag har sett ku klux klan folk som har klagat på de inte får bränna kors på tomten längre. Svenska nationalsocialister går inte helt ihop med amerikanska och prussian blue är inte odelat populära bland nazister i Sverige.

 67. Anonymous skriver:

  Tror mig minnas att ”preussiskt blå”, ”berlinerblå” och ”pariserblå” är olika namn på en och samma färg. Mörkare än mellanblått, ljusare än mörkblått. Jfr Ekbohrn.Det tyska Andra Riket var ett kejsardöme som existerade under den jämförelsevis korta perioden 1870 – 1918. Kungadömet Preussen fanns till under tiden 1701 – 1918.Nazismens färger är rött, vitt och svart. Jfr Hitlers Mein Kampf, första delen. Dessutom – fast på lite annat sätt – också brunt. Jfr ”Braunes Haus” , partihögkvarteret i München.

 68. Preussiskt blått är en färg.Men varför de heter så vet jag faktiskt inte. Blåblodigt, anspelar det på något med nazi-tyskland?

 69. Sebbe skriver:

  Preussen? Det tyska kejsardömet?

 70. Robsten skriver:

  Förlåt ”Prussian” skall det vara, men what does it means?

 71. Robsten skriver:

  Alright, men vad i h…te betyder ”Prussin”?

 72. z999 skriver:

  Charlotte:”Postmodern nazism, liksom?”:-)Ja, nåt åt det hållet.

 73. Charlotte skriver:

  Postmodern nazism, liksom?

 74. Anonymous skriver:

  Själv tycker jag att Heute blau är en vacker visa. Hur kan någon förarga sig?

 75. z999 skriver:

  Jag ser dom och deras uppträdande i Sverige som en naturlig följd av neutraliseringen av ordet nazist. Neutraliseringen har skapats genom att kalla alla som är emot invandringen för nazister under en mycket lång tid.Och sen, vad är det för konstigt med barn som tar politiska ställningstaganden? Daniel Wretström beskrevs som nazist, rasist och skinnhuvud i media när han mördades och jag har inte sett någon artikel i riksmedian som fördömer mordet med att han skulle ha varit ett barn (under 18, no offence alla välutvecklade 15-åringar).

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s