Vad ska vi göra med 200 miljarder?

Vad ska staten göra med de 200 miljarder som väntas bli intäkterna från försäljningen av statliga bolag? Det borde ju rimligen någon veta, innan bolagen säljs. Det borde vara en del av beslutet att över huvud taget sälja statliga bolag. Men inte. Som så ofta med Alliansen är det idéerna och inte verkligheten som styr politiken.

Svenska Dagbladet fortsätter sin utmärkta granskning av Alliansens politik, och ger hela bilden av utförsäljningarna med argument för och emot. Argumenten mot väger klart tyngst som jag ser det. Ingen kan berätta varför just de här 6 bolagen ska säljas, och just nu – enligt Riksrevisionsverket. Att det är dåligt med statligt ägande är bara en åsikt, i realiteten beror det förmodligen på vilken slags verksamhet det handlar om. Och statliga bolag får i alla fall inte särbehandlas, det strider mot EU-lagen, som Tomas Östros påpekar i SvD.

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Alliansen, moderaterna, utförsäljningar. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vad ska vi göra med 200 miljarder?

  1. Vendela skriver:

    En del av pengarna bör användas för utbildningar i demokrati och jämnställdhet. Rejäla satsningar!Det som blir kvar går helst till att finansiera lönehöjningar inom kommuner och landsting.

  2. Gugge skriver:

    Det rör sig om ett paradigmskifte. Vi har lämnat det gamla folkhemstänkandet bakom oss. Detta var ju ingalunda vare sig socialistiskt eller ens särskilt radikalt i fördelningshänseende.Trygghet, gemenskap och nationell sammanhållning var ting som SAP strävade efter och även lyckades förverkliga under trettio- och fyrtiotalen. 1936 års krisuppgörelse! Nu är det annat. Samma liberaler här som där. Gnäll inte på Alliansen! SAP är lika ruttet.Anna-Lena och hennes meningsfränder söker tröst i sin kritik av Allansen. Något som jag inte kan förmå mig till.

  3. Vendela skriver:

    Arbetarna och bönderna är tillsammans det arbetande folket. Kvinnorna hör hit. Det är dessa som har rätt att njuta av jordens frukter. Lättingen får hålla till nån annanstans. Allt som arbetarna sliter ihop stjäls av de lata kapitalägarna.Om vi en dag blev av med dessa korpar, dessa gamar, skulle solen lysa för alltid.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s