Glad påsk alla bloggläsare

Jag önskar alla en glad påsk. Själv tar jag några dagars bloggledigt. Om ingenting särskilt inträffar. Ät riktigt mycket ägg och njut av ett förhoppningsvis lite bättre vårväder än det som är idag. Annars får ni stanna inne och titta på ”Funny little Bunnies”, Disney-film från 1934 som borde bli en ny påsktradition för alla er som tycker att det inte är jul utan filmen med Tomtens verkstad. Se t ex att de målar äggen med schackrutig färg. Annars är mitt favoritparti kören av hönor som sjunger och lägger ägg i takt.

Bilden ovan är en detalj från ett tidningsomslag, Hemmets Journal 1958. Köpte tidningen av Eddie Grahn som driver en loppis mitt i Gamla stan på Själagårdsgatan. Eddie drev tidigare Klubb Kamelen i samma lokaler. Verksamheten bestod av föreläsningar som ofta handlade om olika new age-relaterade ämnen. Man drack örte och vegpastejamackor med alfa-alfa-groddar på och satt på kuddar på golvet. Ni hör, det osar 70-tal. Eddie lät dock meddela att han planerar att öppna sin klubb på nytt. Det ser vi fram emot, kan bli en nostalgitripp.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i påsk, påskhelgen. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Glad påsk alla bloggläsare

 1. Tack för rapporten från påsken i Irakiska kurdistan. Själv har jag firat jul ibland i Asien, bland taoister, buddister etc. De firar också Kristi födelse. Vet inte varför Jimpans sista inlägg hamnat här, hoppas han vet själv. Men några deckare lär ni slippa med mitt namn på pärmarna. Jag läser inte ens deckare (undantag Dorothy Sayers vars ”De nio målarna” t ex är en klassiker, äkta påskekrim som de säger i Norge).

 2. OT @ Loddan:”Sverigedemokraterna tangerar gränsen mot mänskliga rättigheter, allas lika värde och demokratins grundvalar. Man bör markera mot SD och även medieföretag har det uppdraget att markera mot detta.”Håller du på att ta igen för förlorade år eller har du tänkt dig en karriär som deckarförfattare i framtiden?

 3. Glad Påsk på dig!

 4. Greger skriver:

  Glad Påsk, Anna-Lena, Enn och alla ni andra!

 5. Greger skriver:

  Glad Påsk, Anna-Lena Och Enn!

 6. Enn Kokk skriver:

  Själv köper jag ständigt nummer av gamla Folket i Bild.Glad påsk!

 7. Irak-Lena skriver:

  Glad Påsk helsvenska sverigeperspektivet! Här i Ikrakiska kurdistan sitter man på golvet på den alldeles självklara mattan, möjligen med tilägg av skumgummimadrass. Och lutar oika kropsdelar mot kudden, kanske en slummer på maten. Ingen misstycker. Att muslimer inte firar påsk spelar ingen roll, kristna gör det om det så vill. Inklusive ägg förståss. Tillbaka till 70-talet och det som hände då vill man dock inte…inte -80 eller -90 heller. Här är det fullfart framåt inte tillbakagång som gäller.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s