Mona Sahlin lovade förenkla anhöriginvandringen

Om socialdemokraterna vinner valet 2010 kommer de att ta bort de restriktivare reglerna för anhöriginvandring som Alliansen håller på att införa. Det lovade Mona Sahlin som besökte Tensta centrum i går eftermiddag.

Hundratals personer deltog i torgmötet som kändes som om det var mitt i en valrörelse. Mona Sahlin omtalades hela tiden som nästa statsminister, kvinnor och barn kom fram med blommor och presenter, alla ville fotograferas med henne. Märklig tillställning för att vara en vanlig vardagseftermiddag ett mellanvalsår. Det tror jag även Mona Sahlin tyckte (för att inte tala om Säpo-vakterna som hade svårt att hålla kontroll på anstormningen). Till turbulensen bidrog också Grammy-vinnaren Adam Tensta som hade horder av barn som jagade autografer omkring sig. Han lovade på stående fot att ställa upp på fler liknande möten.

Det är S-kvinnors ordförande Nalin Pekgul som tagit initiativet till en räcka torsdagsmöten (som den här veckan ägde rum på en tisdag eftersom det passade Mona Sahlin bättre) för att protestera mot att man försämrar vården för områden som Tensta. Kravet är att Filippa Reinfeldt ska komma ut och debattera i Tensta centrum, men hittills har hon nobbat alla sådana inviter. Med tanke på hur Mona Sahlin togs emot har hon anledning att vara orolig, stödet för moderaterna är inte särskilt stort på Järvafältet. Om folk röstar röster de oftast vänster, som i de flesta liknande områden. Därför är det viktigt för vänstern att synas i förorterna.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Adam Tensta, anhöriginvandring, Filippa Reinfeldt, Mona Sahlin, Nalin Pekgul. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Mona Sahlin lovade förenkla anhöriginvandringen

 1. Anonymous skriver:

  Mona Sahlin är utan tvekan det största hotet mot Sveriges framtid. Hon är även den allra största populisten som bara kastar ur sig vad som helst som passar de som lyssnar just då. Verkligheten är det inte så noga med. Det viktigaste är att det låter bra och att hon framstår som en ”fin” människa.

 2. Anonymous skriver:

  Alliansen spelar för galleriet. Alla som lyckats komma inom landets gränser skall få stanna om de kan visa att de arbetar. Det handlar inte längre om specialkompetens. De som vägrar åka hem vid asylavslag, skall få stanna om de arbetar! en ny form av amnesti.Till människosmugglingen kan läggas en ny inkomstkälla; att tillhandahålla skenarbeten under en övergångstid.Det nya i politiken för främlingars omhändertagande blir att placera dem mera jämnt över landet. Medan t. ex. norrlänningar får lov att flytta dit där jobben finns, som det heter, genom medvetna förändringar i försäkringssystemet, kommer bidrag att utgå till exotiska invandrares småföretagsuppbyggande i norrländska kommuner. Stöd till invandrare som vill (kan förmås) att bosätta sig där svenskarna tvingats bort av arbetsbrist kommer även att utgå. Avsikten är att försöka bryta koncentrationen till storstädernas problemområden. Samtidigt kommer antalet invandrare att öka på grund av de allt generösare möjligheterna att få stanna i landet.Det är ett gigantiskt socialt experiment våra samhällsingenjörer håller på att sjösätta. Synd bara att medborgarna i vanlig ordning har att tiga i församlingen, blott det politiska prästerskapet har en talan.Kvalle i Mossatresk

 3. Leo Sundberg skriver:

  Sossarna kör med en dubbel agenda. Till invandrarna säger man högt och tydligt ”mer invandring” ute i förorterna där det knappt bor svenskar. På landet där talas det om mer jobb och bostäder, och där talar man mycket tyst om sin generösa invandringspolitik till arbetarväljarna. För just denna politik ger ju högre arbetslöshet och bostadsbrist.Det man inte säger till väljarna, det ska man heller inte genomföra. Att S mörkar detta för svenska arbetare bevisar att de erkänner att deras politik är misslyckad och impopulär… i det tysta.Men inget talar ju så tydligt som tystnaden.

 4. Anonymous skriver:

  Å jag blir så arg på alla förorter och alla människor som bor i dom!! ÅÅÅÅ.

 5. Anonymous skriver:

  Anna-Lena: ”Anhöriginvandring handlar om biologiska barn, gamla föräldrar och liknande. Inte om hela släkten.”Om t.ex. en lyckas få uppehållstillstånd då kanske den vill ha in sina föräldrar också. Då kommer föräldrarna med, då kanske de vill ha alla sina barn och syskon också. Då kommer de med, då kanske de vill ha sina barn och syskon m.m.. Så kommer hela släkten ändå för alla har ju i slutänden en nära anknytning till varandra. Det är ett problem som kanske inte ses eller tas upp.Ha det// Phr34D

 6. Anonymous skriver:

  Skulle vara intressant om Mona också intresserade sig för de marginaliserad svenskar som fortfarand bor i dessa förortsghetton, de flesta är och tillhör arbetarklass.

 7. Mona verkar verkligen satsa på ett ge SD röster för att hjälpa in dem i riksdagen!Roligt dock att SAP under Mona inte verkar ha någon egen politik alls utan skall bara vrida klockan tillbaka till förra mandatperioden genom att återställa alla reformer. Mona är ju inte mycket till tänkare, men någon sådan kan de väl änså hitta i sina led?

 8. z999 skriver:

  Det kanske är dags att Sverige försöker vara lite mer konsekvent när det gäller flyktingar? Det finns tre länder som något sånär kan räknas som fria länder och som har islam som huvudreligion. Resten är teokratiska diktaturer som folk flyr ifrån. En bra början kunde vara att avskaffa islams privilegie att räknas som religiöst samfund i Sverige. Vi räknar ju inte ku klux klan som ett religiöst samfund eller som en minoritet som det ska värnas om. Inga fler byggnadstillstånd för moskeer borde vara ett minimikrav eftersom vi har folk i Sverige som har flytt från vad moskeerna representerar. Folk kan fritt få bära slöjor och turbaner på anställningsintervjuer men får själva ta ansvaret för det liksom andra människor som vill leka pajaser på anställningsintervjuer.Och sen kunde antirasisterna sluta tramsa med att dela upp muslimerna i islamister och muslimer och komma med dumma påståenden om att det bara är en liten grupp muslimer som står för terrorn och våldet. Den där ”lilla”(???) gruppen har utmanat USA i två krig samt hållt hela arabvärlden i en teokratisk diktatur där våldtagna kvinnor stenas med mera. Uhjälpen till muslimska länder kunde skänkas till US army så att de har råd att fullfölja demokratiprojektet i Irak. Alternativet till detta är att man gör som nu och blundar för hur det ser ut i den muslimska världen.

 9. z999 skriver:

  Reglerna gäller inte för flyktingar utan för andra invandrare. Och ”kravet” är alltså att ”flyktingen” ska ha egen bostad och försörjning. Jag tror att en riktig flykting skulle ha mer förståelse för problematiken.

 10. Anhöriginvandring handlar om biologiska barn, gamla föräldrar och liknande. Inte om hela släkten. Det har inte regelerna medgett på åratal, om ens någonsin. Om man har gamla föräldrar i säg kurdiska delarna av Turkiet har de inte ens fått komma in på turistvisum och hälsa på. De nekas bara på misstanken att de kan få för sig att stanna. Redan med det gamla systemet. Jag har vänner som inte sett sina föräldrar på 20 år eftersom de inte kan resa ner för då riskerar de att fängslas och föräldrarna får inte komma hit. Det är det systemet som ska bli ännu hårdare, tycker Alliansen. Bara så ni vet.

 11. Anders skriver:

  Jag har en syster bosatt i Australien och en broder i Kanada.Inte kan jag begära att få permanent uppehållstillstånd i dessa länder p.g.a detta. Svenskar är det mest naiva folk som finns och vi gräver vår egen undergång snabbt!

 12. z999 skriver:

  Alliansens förslag förändrar ingenting, inte ens marginellt. Enda förändringen är att Mona Sahlin kan vinna en del röster på att *låta* bra i förorterna och ge ett intryck av att hon är lite mer positivt inställd till fortsatt invandring.När det gäller flyktingar så finns inte kravet jobb och egen försörjning och inte heller om personen bott 4 år i Sverige. Det kommer alltså inte att förändra en fortsatt hög invandring.

 13. Anders skriver:

  Herregud sossarna förnekar sig inte. Sveriges invandringspolitik har varit en fullständig katastrof och då alliansen försöker göra någonting åt det hela lovar Mona att släppa på alla regler igen.Runt 5% av alla invandrare Sverige tar emot kan klassas som flyktingar av FNs stadgar. Resten är ekonomiska lycksökare, i princip enbart Afrikaner och folk från M.Ö som inte har något attribut som efterfrågas på arbetsmarknaden. Det bildas ghetton och etniska enklaver samt stora motsättningar i samhället. Detta är i princip alla statsvetare ense om. På ett sätt förstår jag dock Mona. Hennes väljarstöd i områden som Rosengård, Tensta, Rinkeby etc är ju nästan 80%, människor som litar på att bidragen trillar in varje månad.

 14. Watchlar skriver:

  Anna-Lena Lodenius : ”… Människor som arbetar och bor varaktigt i ett land måste få ta hit sina närmaste anhöriga, något annat vore orimligt.”De som arbetar får göra detta även med Alliansens förslag. Däremot skärper man upp för de som är varaktigt bidragsberoende. Det är knappast rimligt att man skall kunna kräva att få ta hit anhöriga som skall försörjas med skattemedel, det finns i princip inget land utom Sverige som tillåter detta.

 15. z999 skriver:

  Hon är i alla fall mer ärlig än andra politiker från den borgerliga sidan.”Människor som arbetar och bor varaktigt i ett land måste få ta hit sina närmaste anhöriga, något annat vore orimligt.”Jag har släkt i USA men skulle aldrig få för mig ens att ha som något självklart krav att jag ska få flytta dit för det.

 16. Nu är det ju tänkt att det ska bli lättare för den som vill komma och arbeta. Sverige är unikt när det gäller att ha så många asylinvandrare och så få arbetskraftsinvandrare. Annars är ju den övervägande delen av de som byter hemland just människor som flyttar för jobb. Människor som arbetar och bor varaktigt i ett land måste få ta hit sina närmaste anhöriga, något annat vore orimligt.

 17. Karl Forsberg skriver:

  mer av samma alltså. utvecklingen skrämmer faktiskt. sverige tar nästan enbart emot immigranter av humanitära skäl. arbetskraftsinvandring finns liksom inte. då dessa inte har någon koppling till jobb bildar de en växande gruppering som lever på offentliga bidrag och olika subventioner. vi håller på att skapa ett samhälle med en stor fattig tredjevärldengruppering som försörjs av etniska svenskar (de pengar som egentligen skulle ha gått till deras service/kostnader). mig veterligen har det aldrig funnits något land där ett sådant förhållande har varit politiskt stabilt. förr eller senare kommer backlashen. med lite tur leder det till långtgående liberaliseringar av ekonomin, då reglerad ekonomi kräver reglerad invandring samt fri ekonomi där bidrag inte finns mycket väl går ihop med öppna gränser.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s