Hillary Clinton vill tillhöra makten – inte motarbeta den

Barack Obamas valkampanj verkar fungera allt bättre. Fick just Dagens Arenas utmärkta nyhetsbrev där man berättar att Barack Obama borde vara uträknad vid det här laget. Men eftersom hans kår av valarbetare är så mycket större och mer entusiastisk så håller han ut och loppet är definitivt inte kört.

På recensionsidorna i senaste Ordfront magasin (som framför allt har ett mycket intressant tema om autism) nämner jag en intressant omständighet som jag hittade i Erik Åsards biografi över Hillary Clinton. Hillary Clinton skrev sitt examensarbete på college om den radikale samhällsorganisatören Saul D Alinsky. Det var under en period då hon radikaliserades. Men på frågan om att arbeta för honom i Chicago svarade hon nej med motiveringen att hon tänkte bli en del av makten, inte motarbeta den. Barack Obama däremot ägnade flera år av sitt liv åt praktiskt gräsrotsarbete i Chicago tillsammans med Saul D Alinskys efterföljare.

Obamas valkampanj svär mot bilden att amerikanska röster kan köpas för den som tillräckligt mycket pengar, och att det inte finns andra värden som räknas. Per Wirtén skriver:
”Clinton framstår som den mer radikala och handlingskraftiga. Men Obamas kampanj demokratiserar valrörelsen. Och som så ofta tidigare, på så många andra platser, är det demokratins löften som skapar entusiasm och förhoppningar. Själva rörelsen blir budskapet.”

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i amerikanska presidentvalet, Barack Obama, Hillary Clinton. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hillary Clinton vill tillhöra makten – inte motarbeta den

  1. ”Obamas valkampanj svär mot bilden att amerikanska röster kan köpas för den som tillräckligt mycket pengar, och att det inte finns andra värden som räknas. ”Ja, som reklam, inkvotering och röstande på etnisk grund….

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s