Var attentatet mot barnfamiljen en hämnd?

Polisen har anytt att attentatet mot det syndikalistiska paret i Högdalen och deras dotter kan ha varit en ”blind hämnd” för en attack mot Svenska motståndsrörelsens ledare Pär Öberg vars hem vandaliserades den 30 november. Det finns dock ingenting direkt som kopplar paret till attacken. Det skriver bl a Expo på sin hemsida. Pär Öberg har gett sin version av händelserna på Svenska Motståndsrörelsens hemsida.

Antifascistisk Aktion, AFA, förmodas ligga bakom attacken mot Pär Öbergs hem, och de ska enligt polisen möjligen ha agerat som en hämnd för den anlagda branden mot ungdomshuset Cyklopen. I dagsläget finns ingen misstänkt för någon av dessa dåd men i autonoma kretsar verkar man utgå från att branden anlades av en nazist.

Jag tror man ska vara väldigt försiktig med att anklaga någon grupp i dagsläget, det mesta verkar oklart. Däremot verkar det väl helt uppenbart att kriget mellan den nationella rörelsen och antifascister fortsätter och det bådar inte gott för Salemmanifestationen på lördag.

Mer om kriget mellan rasister och antifascister:
Sveriges Radio, Motbilder, Tvärdrag,

Om annalenalod

Journalist och författare, specialiserad på politiskt våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten, skriver även om bl a högerpopulism och terrorism.
Detta inlägg publicerades i 30 november, AFA, SAC, SMR, Svenska motståndsrörelsen, syndikalisterna. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Var attentatet mot barnfamiljen en hämnd?

  1. Peter skriver:

    AFA är fascister!Georges Sorels revolutionära teorier med en stark tro på våldet, kom att spela en stor roll vid skapandet av fascismen. Icke-demokratiska styrelseformer som betonar våldets rätt över demokratin och friheten kallats fascistiska!

  2. Son politiskt intresserad och förhållandevis påläst i ämnet tvekar jag inte en sekund att jämställa syndiklaister med nazister.Om det sedan är ett politiskt dåd detta så är det givetvis en katastrofal händelse. Kanske dock inte helt överraskande med den politiska tonen vi har i dagens Sverige.

  3. Man kan väl inte jämföra syndikalisterna med en nazistisk organisation. Dessutom vet vi ingenting om vilka som ligger bakom attentaten. Där dras det väl snabba slutsatser på båda sidorna. Man ska inte gradera elände av det här slaget och jag har inte sett hur Per Öbergs lägenhet såg ut. Men en mordbrand i en lägenhet där det befinner sig en barnfamilj, bland annat ett tvåårigt barn, tycker jag är en mycket värre händelse än sådant som bara riktar sig mot ren materia. Det görs stor skillnad även straffrättsligt om det är människoliv i fara. Det förvånar mig att det inte stått mer om händelsen än vad det gjort.

  4. Jag minns iofs när AFA skyllde discotekbranden i Gbg 1998 på nazister också. Detta påpekas givetvis inte som en bagatellisering av dådet.

  5. z999 skriver:

    Jag såg att syndikalistmedlemmen fick skriva i DN om attentatet, till skillnad från svenska motståndsrörelsens ledare Pär Öberg som naturligtvis aldrig skulle tillåtas något sådant oavsett ämne. Syndikalistmedlemmen får naturligtvis sitt utrymme som en belöning för att han är regimtrogen när det gäller massinvandringen. Tyvärr skriver han på ett sätt som inte kommer att dra igång någon debatt om det politiska våldet i Sverige som innebär att politiskt engagerade riskerar både sin egen och sin familjs hälsa. Sen är det väl många som fokuserar mer på att han själv är medlem i en organisation som förespråkar politiskt våld och det tar väl udden av det hela.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s