Blondinbella gillar också Ebba Grön

Till skaran över oväntade Ebba Grön-fans hör även Blondinbella som i september 2007 lade ut en You Tube-länk till ”Staten och kapitalet” på sin blogg och berättade hur mycket hon gillar bandet. Hennes pappa brukade tydligen spela inte bara den låten utan även andra låtar av Ebba Grön som ”800 grader”, ”Die mauer” och ”Mamma, pappa, barn”. (Samt Lasse Berghagen av någon anledning, en man med bred musiksmak.)

Bella förstår egentligen inte varför hon gillar Ebba Grön:
”Egentligen vet jag inte varför jag tycker dem är bra, texten står för allt jag inte står för. Men det visar en kämparglöd hos människor, en glöd jag beundrar. Oavsett vad dem står för. Tror att det var därför pappa visade mig musiken. Det går ju inte att förneka att arbetarklassen byggde upp Sverige!” (Obs: Hon skriver såhär, dem i stället för de och den, så det är inte jag som skrivit av fel.)

Om annalenalod

Journalist och författare, specialiserad på politiskt våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten, skriver även om bl a högerpopulism och terrorism.
Det här inlägget postades i Blondinbella, Ebba Grön, Staten och kapitalet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Blondinbella gillar också Ebba Grön

 1. blondinbella skriver:

  Håller med Saom. Detta är sannerligen ett "fascinerande citat" på många sätt, men blondinbella är trots allt bara 18 år gammal. 19 idag ifall jag minns rätt. Hon vet inte vad som är rätt eller fel.

 2. Ja visst är det. Man funderar: beundrar hon i hemlighet de som ägnar sig åt verkligt arbete, som glöder för verkliga saker, alltså inte rätt klädmärke etc? Känner hon innerst inne att det är något de har som hon saknar? Eller koketterar hon och säger något hon tror att hon ska säga av någon anledning?

 3. saom skriver:

  Fascinerande citat. På många sätt.

 4. Anonymous skriver:

  Anna-Lena Lodenius sa… ”Bella skriver också att alla gillar Ebba, annars ljuger de. Men där tror jag att hon har fel.”Det tror jag också men hon är bara 18 🙂 Mer att tolka som ett uttryck för beundran inför den talang som Ebba, eller rättare sagt Thåström kunde förmedla.Det liknar den känsla man får när man hör något med Janis Joplin (kolla U-tube), det går rätt in i hjärtat. Ibland önskar man att den värld som Thåström och Ebba målade upp kunde vara verklighet men tyvärr….

 5. Bella skriver också att alla gillar Ebba, annars ljuger de. Men där tror jag att hon har fel.

 6. Anonymous skriver:

  Blondinbella? Ja, om inte annat så har hon ju rätt i att arbetarklassen byggde upp Sverige, (däribland mina egna far och morföräldrar), och kanske är det så att hon vet att hon själv har allt att tacka för sin egen priviligerade livssituation p.g.a. de förut nämndas uppoffringar.Bortsett från allt annat: Ebba svänger som f-n! Det är rytm, glöd, sväng, och allt som man behöver för att kunna släppa loss.Mvh”galningensombordespärrasin”PS: Bella är bara 18 år, och rektorn på den friskola min grabb går i skriver också ”dem” istället för Ni eller De i veckobrevet……

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s