Expressen skriver om vänstervåldet i Eskilstuna

Vill bara tipsa om att Arne Lapidus har skrivit en artikel i Expressen idag om vänsterns attacker på olika partier i Eskilstuna. Han har intervjuat mig, Magnus Sandelin, Säpo och den lokala polisen och refererar de händelser som beskrivits i Folket (se gårdagens inlägg).

Är för närvarande attackerad på Twitter med tröttsamma kommenterar om att jag relativiserar vänstervåldet. Vill bara ännu en gång slå fast att jag anser att vänstern våld över tid varit mindre än extremhögerns, om man nu alls måste jämföra. Nazister mördar människor. Men vänsterextremister står för ett systematiskt våld, hot och trakasserier av folkvalda och människor som engagerar sig politiskt. Detta är ett stort problem för demokratin.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i AFA, Sverigedemokraterna, vänsterextremister och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s