Militanta antirasister härjar i Eskilstuna

Eskilstuna har de senaste månaderna drabbats av ett stort antal politiska brott. Dessa har främst riktats mot Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Liberala partiet, LP. Partiernas lokaler har utsatts för skadegörelse och det har även förekommit misshandel, skadegörelse, hot och trakasserier.

Efter en misshandel av medlemmar i Liberala partiet i januari skickade Antifascistisk Aktion, AFA, enligt tidningen Folket, följande brev som egentligen inte behöver några kommentarer:

”Som du antagligen vet så misshandlades två medlemmar i ditt parti efter torsdagens distriktsmöte. Detta var endast en liten försmak av vad som kommer att hända om ni gör några fler försök att etablera er här i Eskilstuna. Vi kommer aldrig att acceptera liberal politik eller andra angrepp på arbetarklassen, och detta kommer inte att passera obemärkt förbi. Vi ger er nu en chans att lägga ner all politisk verksamhet. Om ni inte gör detta kanske just du blir nästa person att bli fysiskt påmind om konsekvenserna av att bedriva en arbetarfientlig politik.”

Jag har tidigare skrivit om attentat riktade mot SD:are i Gnesta, möjligen rör det sig om samma gäng. Tydligen har även Revolutionära Fronten sagt sig ligga bakom misshandeln. Om det nu inte rör sig om samma personer som kallar sig olika saker. AFA har inte hörts av på ett tag som organisation, däremot förekommer ju bokstavskombinationen som ett slagord (för närvarande finns bara en engelskspråkig sida för ett europeiskt nätverk). Revolutionära fronten har fortfarande kvar en hemsida, det mesta kring organisationen sker i västra Sverige, men vissa aktiviteter förekommer även på andra håll.

Läs mer: Folket , Folket2Folket3Folket4, Expressen är på gång med ett dokument kring detta de närmaste dagarna. För mer information kring hur de mest militanta antirasisterna tänker och fungerar rekommenderas en ”Aktivitetsguide för antifascister” som ligger ute på nätet. Min bok ”Gatans parlament” har några år på nacken men kan fungera som historik och genomgång av idéer och tankar i den här rörelsen, finns fortfarande som Print on demant. Mer om attackerna mot KLP och SD på Frihetssmedjan och om en klotternattack mot lokal moderatpolitiker i Eskilstunakuriren,

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i AFA, Sverigedemokraterna, vänsterextremister och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Militanta antirasister härjar i Eskilstuna

  1. Pingback: Janne Josefsson granskar våldsvänstern | Anna-Lena Lodenius

  2. christervoigt skriver:

    Dessa individer ”tänker inte”, de lider av andra drifter, som går ut på att visa en slags makt där våldet är deras enda argumentation, och gärna i flock. Precis samma symptom som i alla gängkulturer. Missanpassade med taskigt självförtroende.

  3. annalenalod skriver:

    Hej, jag blev också lite förvirrad över namnet på partiet. Folket har skrivit Klassiskt Liberala Partiet, KLP. Men på er hemsida som jag hittade stod det bara Liberala partiet. Då kanske jag ska gå in och ändra detta i texten på inlägget också. Jag länkar till er sida som du såg. Förfärlig historia detta, de åsikter de uttrycker om liberalismen är fruktansvärda. Fattar inte att det inte uppmärksammats mer.

  4. Tack för att du uppmärksammar det här. Jag vill bara påpeka att det heter Liberala Partiet (LP), inte Klassiskt Liberala Partiet (även om det är just ett klassiskt liberalt parti). Den senare beteckningen har stått på valsedlarna i de båda val där partiet ställt upp, men det beror på att valmyndigheten tror att det kortare namnet skulle kunna leda till förväxling med Folkpartiet Liberalerna.

  5. Pingback: Expressen skriver om vänstervåldet i Eskilstuna | Anna-Lena Lodenius

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s