Dags att sätta andra färger på nationaldagen än gul och blå

Själv firar jag inte nationaldagen. Men om jag gjorde det skulle jag kunna haka på idén om att hänga ut lakan i olika färger för att visa stöd för mångfald. Det kom ett brev från en person som försöker lansera denna idé:

Vi är några som vill göra något extra för att stödja mångfalden och protestera mot de enfaldiga nazisterna som ska brukar marschera genom stan just den 6e juni. Vårt koncept går ut på att hänga ut lakan i alla möjliga färger från Stockholms balkonger den första veckan i juni. På det sättet får alla stockholmare möjlighet att göra något.

Är man intresserad kan man gå in på en ny blogg som heter Nationaldagen i färg och läsa mer.

Annars tänker jag upprepa vad jag skrivit tidigare år i samband med den här dagen (se äldre blogginlägg):

Den svenska nationaldagen är midsommar, någon annan dag behövs inte. 6 juni är för kungavänner och de som skrapar med fötterna för överheten och som känner för att exponera Sverigedräkter, ett av de mest missklädsamma plagg som någonsin skapats med sina blaffiga prästkragar. FN-dagen 24 oktober hade varit ett bättre val för en ny helgdag. Mer modernt, mer relevant och dessutom är det på höstarna vi behöver lite helgdagar. Inte på försommaren då det ändå är röda dagar hela tiden.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i 6 juni, nationaldagen, Sätt färg på nationaldagen. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Dags att sätta andra färger på nationaldagen än gul och blå

 1. Jag tror de flesta som läser bloggen inte kommenterar, så kommentarerna ger möjligen inte en rättvisande bild. Det är uppåt 1 500 besökare i veckan så då ser ni att ganska få kommenterar av dessa.

 2. Robsten skriver:

  ””Anade att ni skulle gå igång på detta ”” Ja och jag anade att du anade. Det var inte riktigt i din vanliga stil heller. Men varför är det bara vi ”bakåtsträvare” som läser din blogg? Socialister och westerbergliberaler lyser med sin frånvaro så det gör ont i ögonen. Lite märkligt faktiskt. Du är väldigt beroende av oss Anna-Lena, eller hur?

 3. Anonymous skriver:

  ju mer jippo-skit det blir ju mer kommer folk vilja ha kvar den som helgdag. nä man ska vara bitter den 6e. det blir inga flaggor. kanske en bränning isf.

 4. Jasså, har du flyttat min gammla granne?

 5. Anade att ni skulle gå igång på detta men förvånansvärt många av er som inte gillar nationaldagen.Jag tänker f ö inte heller hänga lakan. Min lilla balkong rymmer knappt ett och vätter mot skogen så det vore att om inte elda för kråkorna så åtminstone flagga för duvorna eller något sådant.

 6. David Davidsson skriver:

  Varför inte gå ut med en niqab i olika färger?För att fira mångkulturen! Det skulle vara jätteroligt och så kan man känna att man tillhör Sverige.

 7. MX skriver:

  En bättre idé är väl att ALLA sätter upp svenska flaggor, så inte nazisterna får ensamrätt på den symbolen.Det flaggas otroligt blygsamt i detta land tycker jag.I USA är det ju amerikanska flaggor på i princip ALLT.De är kanske lite väl överpatriotiska kan man tycka, men Sverige ska ju vara ”landet lagom”, då kan vi vara lagom nationalistiska. 🙂

 8. z999 skriver:

  Håller med Greger.

 9. Greger skriver:

  FN-dagen är bara skit. Bort med den ur almanackan. Blågula fanor och flaggor, orkestrar med trummor och trumpeter såväl på 1 maj som den 6 juni.Och ta bort presstödet. Då slipper vi Svenskan. Det räcker gott och väl med DN.

 10. z999 skriver:

  En lysande idé, jag hänger på. Funderade på att hänga ut svarta lakan som en påminnelse att Sverige inom c:a 20 år inte kommer att vara svenskt längre. Det var ju kul att man själv fick växa upp i en västerländsk kultursfär åtminstone.

 11. Anonymous skriver:

  Du borde bli poet!Härligt, gör gemensam sak med M Birro vet jag.Detta mångfald av färger får mig närmast att tänka på Pride och regnbågsflaggan.MVH Hamid Bale

 12. Robsten skriver:

  Ja häng ut lakan du. Sverige är fantastiskt, en sådan ide hade aldrig vunnit fotfäste i Finland, Norge eller ens i Damnark. Varför just i Sverige, har du aldrig funderat på det? Har du aldrig någonsin misstänkt att något är fel i just vårt land? Jag menar det inte är inte riktigt naturligt och sunt. Jag delar ju regelbundet ut lite flygblad och tidningar, sådana som du inte gillar men antagligen läser. Du har säkert läst en del artiklar av mig också fast det vet du inte om. Jag kan tala om att svenska flaggor blir allt vanligare i radhusområden och villa kvarter. Jag drar inga slutsatser av det, jag bara konstaterar faktum. Men du drar säkert någon otrevlig slutsats av det. Nä, jag fitat inte heller nationaldagen, kanske spelar lite låtar av UT, just för att det är nationaldagen drar jag på volymen så grannarna hör också, de bara garvar. Där jag bor tycker nästan alla som jag, nästan alla grannar, alla man möter. Tänk när de går över tröskeln och visar sitt missnöje med röstsedeln? Huva! Du vet att det kommer att ske en dag.

 13. Jag är inte mycket för 6 juni heller, konstlat och pålistrat. Jag är för en politisk nationalism, inte punschpatriotism och meningslöst flaggvifftande.Men hur dumt dessa saker än må vara så slår de i alla fall inte alla idiotiska mångkulturella provokationer på samma dag, inte ens i närheten.

 14. roberth skriver:

  Jaha så inte ens det ska vi få ha kvar? Ibland vill jag kräkas på alla som föraktar det lilla Sverige vi har kvar.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s