Attack mot SD – brinnande ytterdörr

En SD-ledamot i Gnesta fullmäktige upptäckte att hennes ytterdörr brann. Enligt polisen hade någon kastat in en brännbar vätska genom brevinkastet och tänt på. Orsaken är ännu inte utredd, men hon har tidigare varit utsatt för klotter i form av hakkors på dörren och andra former av trakasserier. Branden kunde släckas och en polisutredning har inletts.

Det är långt ifrån första gången som det riktas attacker mot SD, se t ex Therese Borgs blogg som länkar till några händelser. Jag har genom åren hört talas om åtskilliga fall, och det är oerhört sällan som någon döms. Vi vet förstås inte säkert att det här är ett politiskt attentat. Men om det skulle visa sig vara det kan jag bara upprepa vad jag tidigare sagt: Hur illa man än tycker om SD:s politik så har partiets representanter samma fri- och rättigheter som alla andra att uttrycka sina åsikter. Åsikter bemöts med debatt, inte med våld och brott.

Läs mer: Eskilstunakuriren, DN, SD:aren Therese Borgs blogg, Sörmlands Nyheter, Sydsvenskan

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Högerpopulism, Sverigedemokraterna och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Attack mot SD – brinnande ytterdörr

  1. Pingback: Militanta antirasister härjar i Eskilstuna | Anna-Lena Lodenius

Kommentarer är stängda.