Från blåkullajazz till kycklingpolka

2017-04-03 16.27.35-1

Trampe och jag förbereder påskfirandet. Foto: Lars Truedsson.

Kan man få en överdos av kycklingkackel? Var det härligt eller förfärligt på Golgata? Hur tacklar barnprogramfiguren Skurt Kristi död och lidande på korset? Glöm för all del inte att lyssna på vårt påskprogram på påskafton i P4, kl 17-19. Eller gå in och lyssna på webben efteråt. Vi bjuder på en vildsint blandning med musikaliska djupdykningar kring påskharar, godisfrossa, blåkullaresor och mycket mer.

Som en försmak kommer här en av låtarna som spelas i programmet, Arthur Rolén, mest känd som Klabbarparn i Åsa-Nisse-filmerna med Blåkullajazzen som även fått ge namn åt vårt program.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Från blåkullajazz till kycklingpolka

 1. Anders Widfeldt skriver:

  Mycket underhållande, både musik och mellansnack! Är stor fan av julprogrammen men visste inte förrän nu att det finns en påskvariant också. Erik Vilde hade jag inte koll på tidigare, lyssnade om den låten flera gånger och har följt upp med några andra låtar via YouTube, på Spotify har jag inte hittat honom. Gott om andra pärlor också, t ex kackelversionen av Mission Impossible.

  • annalenalod skriver:

   Kul att du gillade även påskprogrammet. Det är andra gången vi gör ett program till påsk, förra gången var 2017, julen har vi kört fyra år. Men det finns ju så oerhört mycket mer julmusik.

 2. Tomas Johansson skriver:

  Såna här låtar görs inte längre!

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s