Glöm inte att högerpopulisterna också är antifeminister

webb-rap-sd-antifeministerna-ver3-1-215x3001EU-valet närmar sig och det har talats mycket om att de högerpopulistiska partierna väntas få stora framgångar. Jag vill påminna om att dessa partier oftast har en väldigt gammaldags syn på jämställdhet. I somras, inför riksdagsvalet, släppte Arena Idé en rapport som jag skrivit om de antifeministiska dragen i Sverigedemokraternas politik. Den tål att läsas även nu, och en liknande politik hittar man i många av SD:s systerpartier i Europa.

Ladda ner hela rapporten! Frågan förtjänar betydligt mycket mer uppmärksamhet än den får, och borde få en större plats även inför EU-valet. Tillsammans med min rapport släpptes även en liten folder som kan printas ut och där de viktigaste punkterna tas upp, enkelt att ha med sig i debatter inför EU-valet.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s