Tänk om ondskan ser ut som Kate Winslet

Idag åt jag lunch med Aftonbladets ledarredaktion. På väg ut plockade jag åt mig dagens tidning och där hittade jag veckans krönika av Ronnie Sandahl som skriver om Sverigedemokraterna. Rubriken är ”Jimmie Åkesson har inga horn i pannen” och jag tycker han sätter fingret på några saker som jag definitivt håller med om. Inte bara att Jimmie Åkesson självklart är en människa som alla andra, liksom alla andra sverigedemokrater jag träffat genom åren.

Jag citerar slutet:

”I Sverigedemokraternas värld är hustrumisshandlare svartmuskiga män som slår sina fruar för att det tillhör deras kultur.
I den verklighet som grundar sig på statistik och kunnande handlar det däremot oftast om en Larsa eller en Jocke, snubbar i rakt nedstigande led från Birger Jarl, som slår sina fruar för att de råkat salta för mycket på söndagskalopsen.
Men den världen är mycket krångligare, den där ondskan kan se ut som Kate Winslet.”

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Jimmie Åkesson, Ronnie Sandahl, sd, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

29 kommentarer till Tänk om ondskan ser ut som Kate Winslet

 1. Robsten skriver:

  ””de e inte politikerna du hatar det är alla som har annan hudfärg och saknar snopp haha du spelar så dum så dum men de funkar inte””har aldrig, ALDRIG! uttryckt något nedstättande om människor med annan hudfärg, inte ens på krogen efter valfritt antal whisky. Så käre Jinge, nu är du ute i en av dina förtalskampanjer igen. Jag sablade ner dig jäms med fotknölarna i swnet.politik, är det därför du inte vill skriva ut ditt namn?

 2. z999 skriver:

  ” hur utveckla du ditt hat mot människor som inte ser ut som du?”Man måste ha suttit insnöad på rosenbad eller nåt sånt väldigt länge för att uppleva invandrare som så pass främmande till utseendet.

 3. Anonymous skriver:

  de e inte politikerna du hatar det är alla som har annan hudfärg och saknar snopp haha du spelar så dum så dum men de funkar inte

 4. Robsten skriver:

  ”” hur utveckla du ditt hat mot människor som inte ser ut som du?”Den svenska politiska nomenklaturan ser väl inte annorlunda ut än vi vanliga medborgare?? vad menar du? Det är vad de står för och vad de tycker och deras agenda vi vänder oss emot, inte hur de ser ut, även om jag inte är överförtjust i varken Sahlins eller Reinfeldt:s utseende.

 5. z999 skriver:

  Ronnie Sandahls artikel(?) speglar ett faktum som alltid har funnits men inte har uppmärksammats speciellt mycket. Tidningar som SD-kuriren och nationell idag skulle aldrig kunna ljuga på det sättet som Ronnie gör, det skulle omdelebart vara deras död om de gjorde så. Fast till skillnad från aftonbladet så gynnas SD-kuriren och nationell idag av sanningen, den räcker.Sen, tyvärr så tycks stora delar av den nationella rörelsen inte riktigt inse hur stor den här frågan här, jag ser ibland en luttrad tillvänjning bland nationella enskilda personer. En gång i tiden så kämpade Maria Pia Boethius för att synliggöra våld mot kvinnor och framförallt våldtäkter. Hon påvisade skrämmande mörkertal, vilket vi antagligen har idag också, men hon hade den fördelen att hon inte hade etablerad media mot sig eftersom det handlade om svenska män på den tiden (före massinvandringen, snart c:a 30 år sedan). Hon drog igång sin rörelse i princip ensam på den tiden och har avrit bidragande när det gäller attitydförändringar när det gäller våldtäkter. Dessa attityder har sedan gått tillbaka och numera är det vanligt att självutnämnda och självgoda antirasister förringar våldtäkter på ett sätt som jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva. Antirasisterna har fört oss tillbaka till en inställning till våldtäker som fanns för kanske 50-60 år sedan.

 6. z999 skriver:

  Hela artikeln handlar väl om att misstänkliggöra Jimmie Åkesson för att stå för något dolt ondskefullt budskap och att det inte skulle finnas någon öppenhet inom sverigedemokraterna som förhindrar sånt? I andra partier så finns det en väl dold agenda, exempelvis så har Reinfeldt varit med i bilderberggruppen. Eftersom vi har antirasister som läser här så lägger jag en länk om det -http://www.aftonbladet.se/nyheter/article439668.abBilderberggruppens koncept är att makthavare ska diskutera i fred utan besvärande demokratisk insyn. Inställningen är att vanliga medborgare är för korkade för att dom ska få lägga sig i de viktigaste frågorna.Även Mona Sahlin har varit med för den delen. Inga politiskt korrekta har reagerat på detta eftersom dom inte har blivit tillsagda i regimtrogen media att reagera.

 7. Anonymous skriver:

  ha din tönt, du kan inte komma med annat än trötta ”alla klagar på att ja tycker som hitler” … hur utveckla du ditt hat mot människor som inte ser ut som du? ja menar folk utan snopp kanske en annan hudfärg eller kanske lite fattigare?

 8. Anonymous skriver:

  Begriper mig inte alls på Anna-Lena. Hur kan man ägna så många timmar åt sd och sedan påstå att Ronnie Sandahl kommit något på spåret? Sandahl är ju patetisk. Han verkar ju besatt av att vilja se sd:are som ”bruna”.Hjälp, vilket uppvaknande det blir veckorna efter tredje söndagen i september 2010 när vi högst vanliga tråkiga hyggliga anständiga sd:are tar plats i riksdag, kommuner, landsting, nämnder, etc. ”Va, de är ju normala!”(Och du, Anna-Lena, vad jag vet är det endast en ytterst högljudd intellektuell vänsterelit som förnekar att hederskulturproblematiken handlar om något annat än just det – kultur. Sd är alltså knappast ensam i den frågan.)Maria

 9. Medusa skriver:

  ”En annan klassisk sanning är att det alltid är de som är mest socialt och ekonomiskt utsatta som begår flest brott, alltid och i all kulturer. ”På vilket sätt är Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov ”socialt och ekonomiskt utsatt”?http://www.dn.se/nyheter/varlden/tjetjeniens-president-forsvarar-hedersmord-1.815705”Om det är något som det pratat som väldigt mycket om nuförtiden så är det hedersvåld och annat våld som påstås vara kulturellt betingat”Påstås? Du håller inte med? För att citera Elisabeth Fritz:http://www.paraplyprojektet.se/nyheter/det-finns-ingen-speciell-hederskultur/ ”- Det är verkligen fel att påstå att det inte skulle existera någon speciell hederskultur. Jag har svårt att ta till mig att en man som Masoud Kamali hävdar det, han borde veta vad det handlar om. Själv kommer jag från en kristen, syriansk kultur och har egna erfarenheter av problemet. Jag undrar hur många svenska kvinnor som misshandlas, hotas, tvingas till äktenskap mot sin vilja och i extrema fall mördas på grund av att flickans, kvinnans beteende har förstört familjens heder? Jag företräder många svenska kvinnor och jag har aldrig stött på en enda, avslutar Elisabeth Fritz. ”

 10. Anonymous skriver:

  Anna: Det är ju faktiskt etablissemanget där du själv ingår som har monopol på medieutrymmet. Och har hela statsapparaten bakom er med alla dess resurser. Så om det inte blir bättre med kvinnovåldet kan man väl knappast skylla det på SD eller ”en del män” på den här bloggen eller hur?Mislyckandet därvidlag kan man utan vidare hänga upp på er.Anonym sa… det luktar brunt när Jimmy S Windeskog, Z999 och andra nötter generaliserar :)Hitler är död bara så ni vet…Här har vi en typisk PK-itisk kommentar, framtänkt med hela hjärnan där minst 20 tankar har tänkts samtidigt och fakta vägts mot varandra innan denna snilleblixt publicerades…..mvhG

 11. Robsten skriver:

  Godwins lag Anonym, bara så du vet:http://sv.wikipedia.org/wiki/Godwins_lagSer att du skrivit en bok som heter ”Slaget om svenskheten”. En psedodiskussion som är populär, svenskhet och vem är svensk. Du avslöjar ”Sverigedemokraternas ideologi”. Den vet du säkert mer om än sverigedemokraterna själva, bara en gissning. Detta om svenskhet är ingen politikerfråga alls. Inga politiker kan säga vem som skall uppfattas som svensk eller inte. Det gör arbetskamrater, grannar och andra. Jag som politiker kan inte styra vad dom uppfattar. Det är helt enkelt ingen politisk fråga. Du får gå ut och fråga svenska folket i stället. Också detta eviga tjafs om Zlatan (gissar jag) är han svensk eller vad? Hoppas han flyttar till Italien, skaffar sig italienskt medborgarskap och spelar för deras landslag (garanterat högre status). Då kan ni fortsätta tjafsa om han är svensk, bosnier eller italienare. Tre mumsiga alternativ att välja på. Gissar jag rätt att du fortfarande kommer att klassa honom som svenne? Blir liite svårare att argumenera bara, he, he. Sedan undrar jag ditt intresse för just Sd. jag har sett, bl.a i Karlstad hur du njuter av att snacka med Rinderheim, massvis med material att forma nya böcker av. Men exakt vad är ditt intresse av just Sd? Är det en luckurativ födkrok? Kommer det inte alltid att vara. Svårt att se att du kan fortsätta efter att vi kommit in i riksdagen 2010. varför inte lite intresse åt Sossarna? Eller moderaterna? De kom ju med ett intresant utspel förra veckan. Är de inte egentligen främlingsfientliga? Kan du inte avslöja deras bakomliggande ideologi? Du vet att du springer det etablerade partiernas ärenden förståss. De är rädda om sina surt förvärvade riksdagsplatser. Det handlar om pengar och makt. Det vet ALLA!

 12. Anonymous skriver:

  det luktar brunt när Jimmy S Windeskog, Z999 och andra nötter generaliserar :)Hitler är död bara så ni vet…

 13. z999 skriver:

  Antirasisterna blundar inte bara för kvinnovåld. Att kusingifte ger fosterskador är något man vetat länge, men eftersom kusingifte tillämpas bland invandrare så….http://webfinanser.com/nyheter/?id=134532

 14. Precis som z999 skiver så kräver alla form av samhälls- (och historiska) analyser mått av generaliseringar. Konsten att kunna generalisera är en del av civilicationen.

 15. Om jag då också får ägna mig åt vissa generaliseringar så skulle jag påstå att det finns män på den här bloggen som inte kan tänka två tankar samtidigt. Man kan inte dra alla över en kam. Det går att arbeta mot förtryck utan att göra det och jag har absolut ingen lust att förringa problemet. Men gör man det till allas problem, alla män i en viss del av världen, blir det precis lika meningslöst som när man stämplar alla svenska män som bärare av patriarkatets försyndelser från forntiden fram till idag.

 16. Robsten skriver:

  -”” Det finns ingen anledning att brännmärka vissa grupper eftersom det ofelbart gör att vi stämplar en massa människor som defintivt inte gjort sig skyldiga till något.””- Jag tyckte precis att vi brännmärkte jeppe, Jocke och Birger Jarl? Som förresten var den som slutgiltigt införde kristendomen i Sverige. Du har på sätt o vis rätt, kvinnans ställning var bättre innan kristendomen kom till vårt land.

 17. Robsten skriver:

  varför inte ta fram statistik, svart på vitt från BRå då? Ett utallande som detta låter väldigt politiskt korrekt. Alla vet ju att statistiken finns där på BRÅ så slipper vi tjafsa. Dålig journalistik helt enkelt.Jag är för en straffskärpning mot alla våldsbrott, i alla fall oprovocerat våld och kvinnovåld. Varför inte propagre för en straffskärpning då? Det är ju ändå bara Jocke och Jeppe som drabbas, och OM det mot alla förmodan skulle vara en Muhammed så går väl ni med på utvisning om även den vanligtvis så fridsamma Muhammed skulle göra sig skyldig till detta skamliga (enligt svensk sed och hederskodex)brott. Det händer ju så sällan så jag tar för givet att ni också propagerar för utvisning för alla ickesvenska medborgare som gör sig skyldig till detta grova brott. Right?

 18. z999 skriver:

  A-L-L:”Om det är något som det pratat som väldigt mycket om nuförtiden så är det hedersvåld och annat våld som påstås vara kulturellt betingat.” Jo. Jag har läst en hel del krönikor i den regimtrogna median där skribenten på extremt krystat sätt försöker relativisera hedersvåldet. Med extrema förenklingar försöker man att jämföra svenskars våld med utländska mäns våld och totalt blunda för omständigheterna runtom och vad som utlöser våldet. Vad som också sopas under mattan är att bakom hedersvåldet så finns det ett sätt att tänka som cementerar att hedersvåldet kommer att fortsätta även om det ändrar form.”Eftersom våld av olika slag förekommer i alla slags kulturer finns det ingen anledning att ha någon annan hållning än att motsätta sig alla former av våld oavsett var det uppenbarar sig.” Det låter ju bra men det är det inte. En väldigt viktig skillnad mellan svenska mäns våld och invandrares (från vissa länder) våld är att den invandrade mannen anser att han har handlat rätt och inte blir svartlistad av sin omgivning, i vissa fall hyllad. Det är väldigt sällsynt att svenska män numera skämtar/skryter om att de misshandlat sin partner eller annan kvinna i familjen. Bortser man från alla skillnader så är det samma sak som att blunda för våldet helt egentligen.”Det finns ingen anledning att brännmärka vissa grupper eftersom det ofelbart gör att vi stämplar en massa människor som defintivt inte gjort sig skyldiga till något.”Om man ska ha en vettig diskussion så måste man ha vissa generaliseringar. Det är en generaliserande stämpling att särskilja mäns våld men det är nödvändigt om man vill komma åt problemet.

 19. Sen kommentar:Det här med Masthugget och World Class ska väl vara ett skämt, men roligt? Bor inte i Göteborg och har aldrig satt min fot på World Class vare sig där eller i Stockholm.

 20. ”Det finns ingen anledning att brännmärka vissa grupper eftersom det ofelbart gör att vi stämplar en massa människor som defintivt inte gjort sig skyldiga till något.”Du menar att vi skulle göra samma sak mot kvinnoförnedrande kulturer som Ronnie gör när han generaliserar SD-medlemmar? Må hända, men skillnaden är att jag och z999 kan bekräfta våra resonemang med fakta, det kan som synes inte Ronnie eller du göra.

 21. Om det är något som det pratat som väldigt mycket om nuförtiden så är det hedersvåld och annat våld som påstås vara kulturellt betingat. Eftersom våld av olika slag förekommer i alla slags kulturer finns det ingen anledning att ha någon annan hållning än att motsätta sig alla former av våld oavsett var det uppenbarar sig. Det finns ingen anledning att brännmärka vissa grupper eftersom det ofelbart gör att vi stämplar en massa människor som defintivt inte gjort sig skyldiga till något.

 22. z999 skriver:

  Och något som glöms bort vid olämpliga tillfällen är att mäns våld mot kvinnor odlas i patriarkala kulturer. Detta är något som smarta kvinnor listade ut för många år sedan och som numera ses som självklart. Att då bortse från att vi har importerat ultrapatriarkala kulturer är ungefär samma sak som att strunta i att reagera när man hör grovt sexistiska ”skämt” i sitt lunchrum. Redan på 70-talet så insåg kvinnorörlesen att man måste komma åt den patriarkala kulturen för att kunna åstadkomma attitydförändringar var nödvändigt. På det sättet kunde man komma åt mäns våld över hela linjen oavsett samhällsskikt. Jag konstaterar bara att vissa människor i Sverige numera har tagit flera steg bakåt samtidigt som sverigedemokraterna anses vara bakåtsträvare. Gudrun Schyman nämnde detta när hon ställde frågan om vi skulle ha en jämställdhet för svenska kvinnor och en annan för utländska.

 23. Jag släpper igenom era inlägg men konstaterar trött att om det är några som ägnar sig åt verklighetsförfalskning så är det ni. Framför allt genom att ni svartmålar och drar alla över en kam.Dödligt våld är så ovanligt att det är svårt att göra statistik över. Men det klassiska är att våld, misshandel och övergrepp sker mellan människor som har relationer till varandra. Män slår sina kvinnor, i värsta fall mördar sina kvinnor. En annan klassisk sanning är att det alltid är de som är mest socialt och ekonomiskt utsatta som begår flest brott, alltid och i all kulturer. Brottstatistiken avspeglar allså sociala och ekonomiska skillnader mellan etniska svenskar och utlandsfödda.Känns som jag sagt det här förut.

 24. z999 skriver:

  Undrar om det skulle hålla om Sandalh ljög bort att i vissa kulturer så ses det som normalt att våldtagna kvinnor stenas?Nåt i den här stilen-”I Sverigedemokraternas värld är det svartmuskiga män från mellanöstern som anser att det är ok att straffa kvinnor som blivit våldtagna med stenande. Och som gör det för att det tillhör deras kultur. I den verklighet som grundar sig på statistik och kunnande handlar det däremot oftast om en Larsa eller en Jocke, snubbar i rakt nedstigande led från Birger Jarl, som stenar våldtagna kvinnor för att det ingår i deras kultur.Men den världen är mycket krångligare, den där ondskan kan se ut som Kate Winslet.”OBS! Det hela måste sägas i en tidning med stor pondus bland antirasister, annars låter det bara knäppt.

 25. z999 skriver:

  ”…I den verklighet som grundar sig på statistik och kunnande handlar det däremot oftast om en Larsa eller en Jocke, ”Också fäller vi ner de politiskt korrekta skygglapparna och tittar ut i verkligheten-Fakta: Dödligt våld mot kvinnor 1990–2004 dödades 456 vuxna kvinnor i Sverige. 253 dödades av män de hade eller hade haft en nära partnerrelation till – i snitt 17 per år. En kvinna dödades av sin kvinnliga partner. 66 dödades av bekanta de inte var släkt eller varit partner med. Sex av dessa dödades av kvinnor. 53 dödades av en släkting, oftast ett vuxet barn. Även här var sex gärningsmän kvinnor. 30 dödades av för dem okända personer. Alla gärningsmän här var män. Cirka 30 procent av kvinnorna var invandrare, trots att de bara utgör 10–15 procent av den kvinnliga befolkningen. 53 av fallen 1990–2004 är ouppklarade. 1990–2004 dödades också 69 flickor under 15 år. Här har gärningsmännen inte kategoriserats. Ytterligare 14 kvinnor dödades 2005 av män de var eller hade varit partner med. Vidare dödades preliminärt 20 kvinnor av samma slags gärningsmän 2006. Källa: Brå http://www.aftonbladet.se/wendela/article1603887.abOBS! Läs med andakt. Det tog nästan lika lång tid att leta fram det där som det tar att rabbla den meningslösa klyschan ”alla är lika värda”.

 26. z999 skriver:

  Verklighetsförfalskning är ju en sak men det jag reagerar mest på är den uppblåsta pompösa självgodheten (=i det här fallet, att utmåla sig själv som god och andra med fel åsikter som onda). Om vi ser tjejenier som svartmuskiga så har tjejeniens president nyligen försvarat hedersmord på 9 kvinnor med hänvisning till islam. Detta speglar en kvinnosyn och inte bara inställningen till hedersmord, eller är vi inte övverens om det heller? Är det troligt att den genomsnittlige manlige tjejeniern är mer benägen att använda våld mot sin partner?Reinfeldt (sveriges motsvarighet till tjetjeniens president) har sagt att det är för få kvinnor i företagsstyrelserna. Man kan tycka vad man vill om det men det speglar också en kvinnosyn, eller hur?Om man har lite över 50 i IQ så förstår man att sverigedemokraternas synsätt/kampanj är troligtvis helt sann, detta utan att leta efter siffror från BRÅ.När antirasister drar såna här verklighetsförvanskningar med enbart sig själva som källhänvisning så får jag samma känsla som när jag sitter i fikarummet på jobbet och någon sitter och drar en massa sexistiska skämt och förväntar sig att de andra ska antingen hålla käften eller skratta åt dom.

 27. Anonymous skriver:

  "Det ryktas att Anna-Lena Lodenius tränar på World Class på Masthuggstorget i Göteborg."http://www.socialism.nu/showthread.php?t=48&page=17

 28. roberth skriver:

  Vilket jävla svammel! Vadfan vet Ronnie om verkligheten där han sitter i Stockholms innerstad? Usch det är så pinsamt att man nästan tappar ögonen!

 29. ”I den verklighet som grundar sig på statistik och kunnande handlar det däremot oftast om en Larsa eller en Jocke, snubbar i rakt nedstigande led från Birger Jarl, som slår sina fruar för att de råkat salta för mycket på söndagskalopsen.”Snacka om verklighetsförfalskning…

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s