Putin-låten stoppades i melodifestivalen

Georgien hade tänkt att skicka en riktig gammaldags discodänga till melodifestivalen i Moskva. Av detta blev det som bekant intet (se t ex SVT). ”We don’t Want to Put In” är förstås en titel som kan misstolkas. Eller snarare tolkas just så som det var tänkt. Det mesta är tänkbart i festivalen. Utom politik.

Schlagerbloggen påminner om att det hänt förr, Ukraina skickade häromåret ”Lasha Tumbai” med Verka Serduchka, mannen i den flippade folieutstyrseln. Det skulle inte tolkas som ”Russia Goodbye”. Men närmare gränsen kom väl i så fall ”Push The Button” som Israel skickade, om ni minns. Det ansågs handla om fred, därför fick det vara med. Men visst var det politik. Men jag tycker väl precis som de flesta att Georgiens bidrag i år är betydligt tydligare. Jag tror Georgiens låt kan bli en hit ändå. Eller är det möjligen redan. Kul danslåt utan stora åthävor. Men framför allt finns det säkert många som gillar det tabubelagda att sjunga om att vilja skjuta Putin.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i ESC 2009, Georgien, Putin. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s