Jovisst finns det påskmusik!

Det är en vanlig missuppfattning att det saknas påskmusik, vilket det skämtas om i det här inslaget från programmet Gabba Gabba i SVT (gillar särskilt Promoes långfredagslåt som jag tycker väl sammanfattar långfredagens innebörd, även ur ett religiöst perspektiv).

Jag och Fredrik af Trampe har ju ofta gjort radioprogram med julmusik i P4. Men vi har också gjort program med påskmusik två gånger. Det fungerar, i synnerhet om man skarvar med låtar om ägg och kycklingar och inte väjer för att blanda högt och lågt, gammalt och nytt, seriöst och skämt. Jag har gjort en spellista med påsklåtar, testa själva och se om ni hittar några favoriter. En del handlar, lustigt nog, liksom filmen ovan om att det inte finns några påsklåtar. Vilket skulle motbevisas. Listan bör fungera ända fram till påsk men varning för att det kan bli rätt mycket hysteriska kycklingar och klämmig barnmusik.

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!