Varför är det så viktigt med försvaret?


För övrigt håller jag helt med Ann-Charlotte Marteus som skriver på dagens ledarsida i Expressen att hysterin kring försvarsminister Odelberg är löjlig. Varför är försvaret fortfarande så viktigt? För att det handlar om män och ”viktiga saker”? Det finns mycket viktigare poster i regeringen. Skola, utbildning, arbetsmarknad, socialförsäkringar. För att bara nämna några områden som betyder oändligt mycket mer i de flesta människors liv. Tiderna har förändrats. Men det är intressant hur olika aktörer agerar kring detta avhopp.
Foto: Oväder över Norrtäljevilken, jag tog bilden.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Ann-Charlotte Marteus, Mikael Odelberg. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Varför är det så viktigt med försvaret?

  1. Det fanns en intressant debattartikel publicerad i tidningen NU om att det behövs nytänkande om försvaret. Debattören menade att försvaret inte är tillräckligt omfattande och aldrig kan bli tillräckligt omfattande med rådande förutsättningar för att Sverige ska kunna värja sig mot en invasion. Lösningen, enligt debattören, är mer samarbete, men även organisatoriska förändringar, exempelvis genom att låta vissa funktioner inom försvaret anta en mer ”gerillagruppsliknande” struktur.Jag håller definitivt med debattören och dig. Lägg pengarna på annat, men se även till att inte äventyra försvaret genom att samarbete och omorganisera.

  2. Kry skriver:

    Om vi vill värna om Sverige och den svenska identiteten måste vi ha en krigsmakt, stor eller liten. I det senare fallet är sjävfallet en stor flexibilitet nödvändig. I en sådan igår alltid planer för en snabb upprustning. Försvarssamarbete med Finland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Danmark och Norge är nödvändigt.I periferin gäller också militärt samarbete med andra länder i Europa samt eventuellt också med USA. Någon politisk ideal konfiguration kan i nuläget ej skapas.

  3. Robsten skriver:

    ”Det finns mycket viktigare poster i regeringen. Tiderna har förändrats. ”Det var exakt så man resonerade i Norge på trettiotalet. man var övertygad om att det inte fanns någon hotbild (i Sverige också) och man sparade pengar och rustade ner. Tyvärr var det inte så lyckat och vi har som vanligt inte lärt av historien.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s