Ingen skillnad på gamla och nya moderater


Jag läser Svenskan på morgnarna, normalt inte DN. Svenskan är så mycket bättre, mer medvetet redigerad, mer läsvärd. Och inte alls mer fjäskande inför regeringen än andra medier. Tvärtom. Vilket bevisas inte minst i deras försök att gå till botten med talet om ”de nya moderaterna”. De verkliga vinnarna på Alliansens politik hittills är de med en stor förmögenhet. Förvånad? Någon?

Läs hela artikeln, som visar att de nya moderaterna för samma politik som de gamla. Och när de får frågan när de tänker genomföra förbättringar för låg- och medelinkomsttagare låter de som Karlsson på taket som ska försvara sin omåttliga egoism (som gör att han t ex äter upp allt godis som lillebror köpt för egna pengar): ”Lugn, bara lugn”. Vi har gott om tid, över tre år kvar.

”Vi har tagit ett antal ‘smärtsamma beslut’. Jo, jo. Smärtsamma för vem? Definitivt inte för Anders Borg, men för arbetslösa, sjukskrivna och låginkomsttagare. Och fler sådana beslut kommer att följa. Det gäller att hinna till 2010 för inte ens moderaterna själva verkar tro på allvar att de får förnyat förtroende.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Alliansen, Anders Borg, moderaterna. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Ingen skillnad på gamla och nya moderater

 1. z999 skriver:

  Barlon:”Min inställning står fast; förleden ”ny-” har aldrig eller sällan betytt någon förändring. Nynazisterna är som de alltid varit, nya moderater lika så.” Njaa, det nya med moderaterna är att de har blivit mer åt det feodala hållet och att de har dumpat kapitalismen.När det gäller nynazister så syftar ny på att de har lagt ner det där med lebensraum. Det är en stor skillnad mot moderaterna på det sättet att de inte har satt epitetet ny på sig själva.”Ny demokrati är väl ett undantag, i det att det aldrig handlade om demokrati.”Det nya bestod i att väljare som var missnöjda med invandring och en del annat plötsligt hade ett parti att rösta på.

 2. Vendela skriver:

  Kapitalisterna är gräsliga i sin självförgudning. Har dessa gruvornas och järnvägarnas ”kungar” någosin gjort annat än att förnedra själva Arbetet? De stulna pengarna gömmer de i sina kassakistor. Folket reser sig och kräver rättvisa löner.Direktörerna lägger ut dimridåer. Vi låter inte lura oss och ett blodig klasskrig bryter ut.

 3. Yrsa skriver:

  Tack!! Äntligen NÅN som tycker som jag!!Väl mött!Och på återseende!http://yrsas.blogspot.com/search/label/Politik%20o%20Samh%C3%A4lle

 4. barlon.randolph skriver:

  Min inställning står fast; förleden ”ny-” har aldrig eller sällan betytt någon förändring. Nynazisterna är som de alltid varit, nya moderater lika så. Ny demokrati är väl ett undantag, i det att det aldrig handlade om demokrati.

 5. z999 skriver:

  Den moderata strategin har fungerat så här:Kostnadsutvecklingen på grund av invandringen är förbjuden att kritisera, därför så hade media nästan en kampanj innan valet om bidragsfusket för att ha något att skylla på varför statens utgifter ökar explosivt under sosseregeringen.Under sossarnas tid så lyckades de halvera sjukskrivningarna i Sverige faktiskt, vilket handlar om att minska en kostnad på 100 miljarder till 50 miljarder.Moderaterna drar i sin valkampanj igång att man ska främja arbete och försämra för de som lever på bidrag (minska bidragsberoendet som det heter). Detta gick självklart hem eftersom de som lever på bidrag ses som att de fuskar, det hade media talat om innan.Moderaterna byggde på det sättet upp en väljarbas av människor som hatar folk som inte jobbar och sköter sig. En del mindre skattesänkningar åt dessa som jobbar utlovades, det kostar inte så mycket eftersom dom väljarna tillsammans bekostar det hela med grova neddragningar i samhällsservice och bidrag.Det var ett smart drag att utlova 1000 spänn mer i månaden till alla.Vissa moderata kommunala politiker förutsåg också en minskad invandring i och med neddragningarna i det sociala skulle göra Sverige mindre populärt att flytta till vartefter.Neddragningar av de sociala kostnaderna ger röster från de traditionella moderata väljarna, och mindre skattesänkningar ger röster från de som tror att samhällets problem beror på alla som inte jobbar och sköter sig.Och under tiden så ökar de strukturella djupa problemen som är skapade genom invandringen, men dom problemen håller moderaterna borta från debatten. Det ses ju som helt naturligt att inte moderaterna tar den debatten. Det gäller att få så många som möjligt att tro att bara vi jobbar mer och inte sjukskriver oss så kommer allt att lösa sig. Ungefär som missbrukare brukar resonera i början av sitt missbruk innan kostnaderna börjar skapa riktiga katastrofer.

 6. Anonymous skriver:

  Heja, heja! Jobbar man i avisbranschen blir man poppis. Tror man, ja.

 7. Grue skriver:

  Visst är SvD bättre än DN. Men jag tycker att det är lite fel att tala om ”gamla moderater”. Förmögenhetsskatten var ekonomiskt skadlig och sossarna vill vad jag förstår inte ens återinföra den själva. Fastighetsskatten är det däremot dumt att avskaffa med vad jag förstår var det främst Kd som drev på i den frågan.Annars har man ju faktiskt gett betydligt större skattesänkningar procentuellt sätt till dom som tjänar lite – det är så jobbavdraget funkar.Ärligt talat tycker jag att det här snacket är mest skrämselpropaganda. Sossarna borde ta väljarnas signaler på allvar och ta hand om sina kärnväljare – ”the working poor” snarare än slackers, kriminella och diverse annat slödder. Det är sossarnas stora misstag – dom gamla sossarna som dividerade om tre eller fem karensdagar var nåt helt annat än dagens nihilister.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s