Ett besök på Banana Island

Köpte ”The Gang’s all here” med Carmen Miranda på DVD på Akademibokhandeln i Skrapan i förrgår för de facila priset 99 kronor. Ska bli jättekul att se den, har bara sett bitar ur den tidigare. Som det här besöket på Banana Island när hon sjunger ”The Lady in the Tutti Frutti Hat” (se nedan).

Busby Berkeleys koreografi är magnifik som alltid. Scenen med de stora bananerna som faller synkroniserat i olika formationer är klassisk. Jag kan förlåta det mesta, men inte att mina närmaste spelade över mitt band med en dokumentär med alla Busby Berkeleys maffigaste filmsekvenser som jag hade spelat in från TV. Annars blir man ju glad av att bara höra Carmen Miranda. Som på den här samlingsskivan som jag köpte på Itunes för en femtiolapp förra året (deras omslag är mer åt rosa och har 25 spår i stället för 22, men annars samma skiva).

http://www.youtube.com/get_player

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Busby Berkeley, Carmen Miranda. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ett besök på Banana Island

 1. För oss som är fast i beroendet:Testa gärna att slå Busby Berkeley på You Tube. Under the Waterfall är en favorit, svartvit men magnifik.

 2. Rollo skriver:

  Det här var helt fantastiskt, och som med så mycket annat så förstår jag ingenting… Inte mer än att det är kraftigt beroendeframkallande! Keep rocking! /Roboin

 3. Nicklas Eriksson skriver:

  Köp ”The gang´s all here” med Dropkick Murphy istället!

 4. Tror i och för sig att det kan dröja innan jag tittat mig trött på den. Jag blev också jätteglad när jag hittade den, om du skyndar dig till Skrapan kan du kanske hitta en egen DVD.

 5. Johan skriver:

  Hurra!Den har jag letat efter. Jag tittar upp så småningom och snyltar den en stund vid tillfälle då du tittat dig trött.Harebäst!Johan

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s