Sannfinländarna tar hand om flyktingpolitiken

Läser med bestörtning på Expos hemsida att Sannfinländarna tydligen får  ordförandeposten i riksdagens förvaltningsutskott vilket betyder att de får en nyckelposition i förhandlingarna kring utformningen av Finlands flyktingpolitik.

Tydligen får partiet tre ordförandeposter totalt (Samlingspartiet får fyra ordförandeposter och Socialdemokraterna och Centern tre var).

Om annalenalod

Journalist och författare, specialiserad på politiskt våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten, skriver även om bl a högerpopulism och terrorism.
Detta inlägg publicerades i Högerpopulism, Sannfinländarna. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Sannfinländarna tar hand om flyktingpolitiken

 1. annalenalod skriver:

  Nej men man måste vara beredd att följa lagen.Vad man tycker är oväsentligt. Det handlar om att respektera människor och deras rättigheter.

 2. skaraborg76 skriver:

  Måste man vara anhängare av etablissemangets partier för att få handskas med invandring och flyktingfrågor?

  Måste man tycka om flyktingar för att ha hand om flyktingpolitik?

 3. annalenalod skriver:

  Nej, det är förstås ett problem att inte alla frågor kommer upp i valrörelsen. Men det vore nog inte rimligt, vitsen med ett representativt system är ju att man ska kunna överlåt en del och rösta om helheten. Kan inte garantera att det inte togs upp någon gång i valrörelsen, så noga har jag inte följt finländska medier. Men det är ju en rätt stor sak för ett socialdemokratiskt parti att samregera med ett högerpopulistiskt, har ju som jag skrivit bara skett en gång vad jag vet och då blev det kraftiga reaktioner från andra sossar i Europa (kan väl tycka att det finns frågor i Sverige som också förtjänat att tas upp mer i t ex valrörelser, men det är en annan diskussion, nu gällde det ju Finland).

 4. oveg skriver:

  Är du finländsk medborgare? Annars är det bara att gilla läget – finnarna är herrar i eget hus och utformar själva sin politik.

  • annalenalod skriver:

   Så du tycker inte man kan ha synpunkter på vad som händer i andra länder? I sanning en häftig inskränkning i åsiktsfriheten. Förresten tycker säkert en stor del av Finlands befolkning, som inte röstar på Sannfinländarna, att det här är helt vansinnigt. Demokratin fungerar ju representativt, det här var aldrig uppe i valrörelsen. De som röstade på de andra regeringspartierna visste ju knappast att det var så här det skulle bli.

   • oveg skriver:

    Jag ska inte driva debatt på din blogg. Men låt mig ändå kommentera ditt ”det här var aldrig uppe i valrörelsen”. Hur ser det då ut i svenska valrörelser. Var den nya grundlagen en fråga i valet? Eller tidigare, om avregleringen av elmarknaden?

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s