Jag längtar nästan alltid hem till Norrtälje

Nej, det gör jag faktiskt inte, även om det är min födelsestad. Men det är titeln på låten med Åse Kleveland, f d norsk kulturminister, chef för Svenska Filminstitutet m m, som jag valde som mitt första bidrag till Kalle Linds nya program P3 Sunk som sändes för första gången igår (och som sedan ska sändas i 3 söndagar till, P3 efter 17.00).

Originalet handlar om Seattle. Vet inte varför det blir så mycket töntigare när man besjunger svenska städer. Norrtälje är trevligt men knappast någon världsmetropol:

Andra längtar till Marseilles, jag kan knappast hålla mig, innan jag får möta dig, i Norrtälje… Andra längtar till Paris eller Mallorca, tänk vad olika det kan va…

Temat för programmet är kändisar som inte borde ha gett ut skivor. (I ärlighetens namn var ju Åse Kleveland en känd sångartist innan hon blev kulturbyråkrat.) Lyssnarna får även höra Lasse Holmqvists kärlekssång till en grävskopa, inspelningar av Ricky Bruch, Inger ”Pippi” Nilsson, Sven Wollter och andra.

I första programmet intervjuas även Martin Kristensson från nyligen nedlagda Kapten Stofil, kommande söndagar blir det skivval från Fredrik af Trampe och Johan Johansson samt eventuellt Magnus Nilsson från Klubb Sunkit.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Musik, sunkedelica och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s