Sannfinländare: ”Grekland behöver en militärjunta”

Det finns uttalanden som är så avslöjande och makabra att man bara måste sprida dem vidare. Finländske riksdagsledamoten Jussi Halla-aho som sitter för Sannfinländarna skrev igår på sin Facebooksida att han tycker att Grekland behöver en militärjunta ”som inte behöver bry sig om sin popularitet och som kunde sätta pli på de som strejkar och ställer till oroligheter med pansarvagnar”.

Han fortsätter: ”Det enkla faktumet är att demokrati (=val) hindrar vilken politisk regering som helst från att vidta åtgärder som *på riktigt* skulle påverka Greklands konkursekonomi.” (Se HBL.fi, ni som kan finska kan även testa Helsingin Sanomat, samt Svd:s ledarblogg)

De citerade textraderna togs bort efter kritik och Halla-aho har försökt be om ursäkt för sitt dåliga omdöme. Timo Soini föreslår att han träder tillbaks från riksdagsgruppen, åtminstone temporärt, enligt svenska Yle1 och Yle2.

Man kan notera att Anders Behring Breivik refererar till Halla-aho på flera ställen i sitt manifest, se HBL.fi. Greklands ekonomi var för övrigt allt annat än bra efter tio år med en militärjunta. (Tack Martin för tipset. )

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Högerpopulism och märktes . Bokmärk permalänken.