Samtal om kunskapshus mot våldsbejakande extremism

Förra veckan var jag moderator för en debatt i Göteborg som anordnades av Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism i samarbete med Segerstedtinstitutet, och som handlade om en utvärdering av de så kallade kunskapshusen. De är fyra till antalet: Göteborg, Stockholm, Örebro och Borlänge. Meningen är att de ska utveckla metoder som även kan komma andra till del, och fungera som resurscenter. Utvärderingen hade genomförts av högskolan i Dalarna. Samtalet webbsändes direkt och finns upplagt på Nationella samordnarens hemsida.

Rapportens slutsats framgick av titeln: ”Att lägga rälsen medan man kör”.  Författarna framhåller att de tycker att de samordnare som de studerat tycks ha åstadkommit förhållandevis mycket trots kort tid och oklara mål.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Samtal om kunskapshus mot våldsbejakande extremism

  1. Mikael skriver:

    ”Kunskapshus” låter inte bra. Anspråksfullt och får oss att ana antifascistisk kamp under sken av vederhäftighet. Jag själv misstänker att det rör sig om ett låtsasprojekt som gläder politiker och journalister mer än det skrämmer våra extremister.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s