Fler som lovordar min SD-bok

Det har kommit fler positiva omdömen om min senaste bok om Sverigedemokraterna. I helgerna har den rekommenderats av flera personer på Twitter, omnämnts i olika sammanställningar och nyss upptäckte jag att den recenserades av Axess i det sista numret som kom 2022 (nr 9). Recensionen, som är skriven av Charlotta Seiler Brylla, professor i tyska vid Stockholms universitet, ligger i sin helhet på nätet.

Hon avslutar med att kalla boken ”en perfekt introduktion som jag hoppas når läsare också bland dem som påskyndat normaliseringen och inte minst bland dem som ser SD som ett offer i medierapporteringen. Lodenius framställning är saklig och nykter, helt befriad från den moraliserande och sarkastiska jargong som ibland präglar beskrivningar av SD, även om hennes ärende är att ”påminna om både vad SD är idag och vad SD har varit”. Sverigedemokraternas realpolitik må vara oprövad och vag i konturerna, men deras samhällsvision har alltid varit tydlig. I Tidöavtalet ser vi delar av den ta form.” 

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fler som lovordar min SD-bok

  1. Tomas Johansson skriver:

    Läste Seiler Bryllas recension i Axess 9/22. Häpnadsväckande saklig och korrekt. En kontrast till vad man vant sig med under årens lopp. Min enda invändning gäller händelserna under 1995 som jag anser var mer betydande och omfattande än vad utomstående förstår. Mikael Jansson inledde den process som ledde fram till det SD som finns idag.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s