Fira jul med en annorlunda musikblandning

I år har jag och Fredrik af Trampe fått förtroendet att göra ett 2 timmar långt program i radio på julafton. Programmet ”Bland lutfisk, cowboys och hawaiitomtar” sänds kl 18-20 i P4. Det innehåller vårt urval av ovanliga, roliga och märkliga fynd ur våra skivsamlingar med kommentarer och funderingar.

Fredrik af Trampe och jag var tidigare jul-DJ:s tillsammans i några år på Klubb Sunkit. Vi har ett gemensamt intresse för den sortens egensinniga musik som ibland kallas suncedelica. På julafton spelar vi morbida ringlekar på temat grisslakt för dans kring granen, amerikanska komiker som lovsjunger lutfisk på fejkad svenskamerikanska, sentimentala sånger om sjömän som firar jul med ”betalda damer”, som Trampe väljer att kalla det, och mycket mer.

 

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Fira jul med en annorlunda musikblandning

  1. Loddan, måste erkänna att jag älskar din fascination för julmusik som är så jävla dåligt att det är hemskt.

    Hoppas det blir en bok till slut!

  2. Mikael skriver:

    Vi lyssnade och tyckte väl att programmakarna och deras kommentarer var intressantare än den tokiga musiken. De nu glömda EP-skivorna köptes väl i förbifarten när glöggiga tomtar vimsade runt i varuhusen. Populärkulturen gick mig förbi på den tid då det begav sig. God Jul!

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s