Häktade nazister drömmer om det stora raskriget

Flera tidningar skriver i dag om att polisen har hittat en vapengömma på Värmdö. Tre medlemmar i organisationen Svenska motståndsrörelsen har häktats misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse och vapenbrott. Totalt greps sex personer vid olika tillslag i Stockholms län, men tre frigavs i lördags (misstankarna kvarstår dock). I samband med polisens husrannsakningar hittades vapen och sprängämnen.

På senare år har det inte varit lika många spektakulära brott med nazistiska gärningsmän som mord och bankrån om man jämför med 90-talet. Men antalet vapenbeslag har enligt polisen ökat på senare år, inte minst i just Svenska motståndsrörelsen. Frågan man ställer sig är förstås om det fanns någon särskild plan med vapnen, om det planerades någon särskild typ av aktiviteter eller brott. Å andra sidan är våldet alltid närvarande i den här typen av grupper. Det finns ju en idé bland nazister om ett raskrig där de ska stå som vita krigare, i deras sekteristiska våldsromantiska tillvaro ingår vapen som en naturlig del.

Jag diskuterade detta med Carl Wennerstrand från organisationen Exit i TV4:s Nyhetsmorgon i morse. Bilden föreställer SMR-medlemmar som deltar i Folkets marsch i Stockholm i samband med nationaldagen 2007.

Länkar:
Svenska Dagbladet, Sveriges Radio, Nacka Värmdö Posten, Stockholm City, TV4-Nyheterna, Metro,
Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundsson

Bloggar:
Trottens Betraktelser, Svensson, Christian Engström,
Roya och Matilda

Om annalenalod

Journalist och författare, specialiserad på politiskt våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten, skriver även om bl a högerpopulism och terrorism.
Det här inlägget postades i nazism, SMR, Svenska motståndsrörelsen, vapengömma. Bokmärk permalänken.

43 kommentarer till Häktade nazister drömmer om det stora raskriget

 1. OkNu förstår jag, det var ett tag sedan den här diskussionen var igång men jag fattar.Även i denna sena timme.

 2. Anonymous skriver:

  ”Intressant att du hakar på en gammal diskussion, är jag korkad men vem Anna Eriksdotter syftar du på?” Anna Eriksdoter? Kolla lite längre bak i tråden:-)Nisse

 3. Intressant att du hakar på en gammal diskussion, är jag korkad men vem Anna Eriksdotter syftar du på?Jag tycker det är viktigt att lyssna till alla röster, min blogg når ett fåtal personer och spelar inte så stor roll på det hela taget. Därför släpper jag in fler i debatten än förmodligen andra gör. Men det är en balansgång tycker jag. Det hörs mycket som är väldigt destruktivt. Vad ska släppas igenom i debatten och vad ska inte? Det finns en gräns, frågan är var den går. Jag som privatperson lyssnar gärna även om jag inte håller med, alltid lär man sig något. Men har man ett publicistiskt ansvar måste man tänka annorlunda och det har jag förståelse för.

 4. Anonymous skriver:

  Gammalt ämne och inte aktuellt egentligen men jag kan ändå inte avhålla mig från att kommentera.En sak står klar, så länge SMR och liknande organisationer bara samlar på sig vanliga skjutvapen så finns det ingen anledning till oro. Om någon skulle vilja störta Sverige in i totalt kaos så behövs det inga vapen. Det behövs bara ca. 50 personer som vet vad de skall göra, var och hur. Det är så enkelt att jag inte vill tala om ens här hur man skulle kunna gå till väga. Den stora faran med den nu pågående samhällsutvecklingen är att individer som jag själv och i stort sett alla andra kan komma till den punkt då de inte tycker att de har något kvar att förlora. DÅ blir det farligt! Jag har en son som är 15 nu och jag vill att han skall kunna växa upp i fred och trygghet men om han eller jag inte ser någon framtid i Sverige, ja vadå……..? Min åsikt är att Anna, vilkens åsikter jag inte håller med om i stort sett, ändå skall ha en eloge för att hon tillåter att ”dumheter” som någon uttryckte det släpper fram avvikande åsikter i debattinläggen. Tiden håller på at rinna ut, inte bara här i Sverige utan i hela Europa.Det finns fortfarande tid kvar men den kan räknas i sekunder.Alltför ofta urartar diskussioner på de flesta bloggar att bli någon slags tävling om ”vem som har rätt” eller ”vem som är bäst”.Vart kommer man med det? Ingenstans. Jag hoppas att framtiden för mitt barn skall kunna vara en hoppfull sådan, men som det ser ut nu…..ja vart bär det hän?Slutligen så kan jag väl säga att jag hoppas att min son skall hitta någon som Anna Eriksdotter att bli tillsammans med, gifta sig med och få barn med tillsammans med!En sådan ålderdom skulle jag se fram emot med glädje.MVHNisse

 5. Anonymous skriver:

  nördig liknelse

 6. Anonymous skriver:

  Ovanstående ”ja det är nog så att smr inte är farliga ….” är ironiskt menat. Som vanligt, när vänsternissarna försöker sig på satir, så blir det misslyckat. Hugger de så slår det slint, kastar de pil så missar de tavlan. Deras elände är stort, mycket stort.

 7. Anonymous skriver:

  ja det är nog så att smr inte är farliga alls som ovanstående skribent skriver. bara för att man har en liten vapengömma hemma, det har ju alla vanliga människor. det är egentligen medias fel såklart det här.

 8. Anonymous skriver:

  Tror inte det. Det är ju endast den yngste (som jag minns en arton år gammal nasse)som har delgivits misstanke om ”grovt vapenbrott” (teknisk bevisning, innehav av vapen och sprängmedel). De båda andra i gänget misstänks för ringare förseelser.När jag var femton år tillverkade jag egna sprängmedel. Kvalitén var usel och någon detonation blev det inte, endast en intensiv och snabb brasa. Besvikelse och något nytt försök gjordes inte.Framför mig på fönsterbrädan ligger en duglig pistol, som har använts vid Norrlands dragonregemente – modell 1850. Den är licensfri.Ofta har jag med mig en påfallande stor och kraftig fällniv. Den är obekväm i fickan och finns därför i ett hölster.Dessutom ligger framme vid läsfåtöljen en nyutkommen bok av Jean-Luc Leleu ”La Waffen-SS – soldats politiques en guerre”.Är själv fysiskt klen och en smula nervös. Inte ens ämne till en praktiserande våldsverkare. Men tänk, om jag själv eller nån i min närhet hade blivit misstänkt för brott och det hade blivit husrannsakan etc. Jo, jo då hade man – om än lyckligtvis anonymt – kommit på löpet och ettan – var så säker. För ingenting!!!! Av en fjäder blir en hel höna, journalister står redo att koka soppa på en spik o.s.v.Tankeflykten i sista stycket är för min del dessbättre rena fantasier. Men ligger dessa fantasier verkligen långt från det som vi dagligdags erfar genom media när något berör ”de nationella”? Ett laddat gevär och en slipad värja hos en sverigedemokrat skulle väl vara mums för våra kära opinionsbildare. Och så drar man igång ….

 9. Nej raderar gör jag sällan.Men visst var det larvigt, håller helt med.Vad sägs om att gå tillbaks lite i diskussionstråden och fundera över det här med Svenska Motståndsrörelsens utveckling och vapenbeslaget. Har polisen på fötterna den här gången, eller är det bara skrämskott? Minns när de stormade in sist och det blev nästan ingenting kvar i slutänden. Vad tror ni?

 10. Anonymous skriver:

  Underligt att inte bloggens ägare tar och raderar allt detta larv. Fånerierna sänker nivån. Och det rätt betydligt. Usch!

 11. Anonymous skriver:

  haha bevisa det då

 12. z999 skriver:

  Anonym1:”ni är samma person eller har kontakt sedan innan så…”Jag är man och jag har läkarintyg på att jag är homofob så jag skulle knappast välja ett kvinnligt alias. Och jag har faktiskt aldrig sett aliaset tidigare.

 13. Anonymous skriver:

  Stort tack, Anna Eriksdotter! Vi tycker och tänker nog så, vi svenskar.

 14. Anonymous skriver:

  ni är samma person eller har kontakt sedan innan så…

 15. z999 skriver:

  Applåder från mig till Anna Eriksdotter!

 16. Anna Eriksdotter skriver:

  SVERIGEI de allra flesta andra länder, älskar man sitt land. Många är redo att dö för sitt land, försvara sitt land. Om du bränner något lands flagga, begår du en dödssynd. I de allra flesta länder finns det en religiös och kulturell grund att stå på. Ett land, ett folk. Det finns en enighet, en samhörighet. Det finns traditioner och i många länder tar man hand om varandra.Vad har vi i Sverige?En nationaldag de flesta struntar i. Skulle du bränna en svensk flagga skulle förmodligen de flesta som kallar sig för svenskar rycka på axlarna och tycka ”pucko”. Om du i Sverige skulle säga något om någons mamma skulle reaktionen bli densamma. Här är det fult att älska sitt land. Här strävar vi efter att utplåna kyrklighet och slutar att fira skolavslutningar i kyrkan. Här är det rasistiskt att ha på sig en landslagströja annat än i fotbollssammanhang. Det är rasistiskt att ha svenska flaggan uppe annat än på midsommar ungefär. Vi är inte redo att försvara vårt land, vi är inte redo att stå upp för Sveriges framsteg inom vissa områden. Vi anpassar oss och försöker vara ”lagom” och är med i EU. Rent privat är vi människor som ”inte lägger oss i” och ”sköter oss själva”. Det är många svenskar som har förlorat fotfästet i livet. De går kurser i utveckla sig själv och hitta sin identitet. Traditioner och familjeband byts ut mot kompisar. Vi förlorar fotfästet en smula. Men vi håller också på att förlora oss själva. Ta hand om familjen, ta hand om varandra, värna om svenska traditioner och låt dem leva vidare och var stolta över Sverige. Låt skolavslutningar firas i kyrkan, låt Sverige ha en kristen grund att falla tillbaka på. Låt våra rötter leva, utplåna dem inte.Anna Eriksdotter

 17. Anonymous skriver:

  bra att du erkänner z. jag antar att det betyder att du inte fortsätter försvara nazister då.

 18. Anonymous skriver:

  Kommer ni ihåg ”Osynliga partiet” som sköttes av Syndikalistiska Ungdomsförbundet med ekonomiskt stöd av SRT. Redan detta var en skandal. Ett flagrant exempel på hur ruttet detta statliga medieföretag på vänsterkanten är. Trodde nån att det gällde att bränna Sverigedemokraternas valstugor? Icke, man brände Centerpartiets. SUF ansåg nämligen att Maud Olofsson var ungdomarnas fiende och nu skulle hon och hennes parti få sig en läxa.Att NSF, NF och SMR tycker att här behövs brutal attack och inte en massa snack är väl inte så konstigt.

 19. z999 skriver:

  Anonym:”kan du erkänna att nazisterna är den mest mordiska och ideologiska gruppen idag?” OK. ”jag tar alla försök till bortförklaringar som ett försvar för dessa nazister.”Jag anser inte att dom ska tillskrivas mer våld än vad dom faktiskt har begått och räknat i våldsdåd totalt så leder vänstern. Fast egentligen är det inte vänstern som är problemet utan allt gullefnussande med dom och att dom aldrig behöver ta konsekvenserna av sina handlingar. Det är inte afas fel att ssu legitimerar deras vandalisering i Salem genom att demonstrera tillsammans med dom. Och det är inte afas fel att riksdagspartierna väljer att demonstrera tillsammans med dom under senaste gay pride. Och det är inte heller afas fel att riksdagspartierna (samtliga) tar så lätt på politiskt våld.

 20. Anonymous skriver:

  åh, vad jag hatar alla skinnskallar som försöker bortförklara sin mordiska ideologi. kan du sluta ljuga snälla z? kan du erkänna att nazisterna är den mest mordiska och ideologiska gruppen idag? jag tar alla försök till bortförklaringar som ett försvar för dessa nazister.

 21. z999 skriver:

  Annie:”I denna Expo-artikel framkommer att minst 19 människor mördades i Sverige av högerextremister 1988-2003.Toppa det om du kan.”Nej det kan jag inte. Men däremot att andra partier har mer spektakulära mord bakom sig. Moderaterna har ju Ådalen 1931 och sossarna har ju amalthea-dådet, som jag nämnde innan. Men i modern och mer civiliserad tid så leder nog extremhögern. Även om flera av deras mord inte är så mycket baserade på ideologi. Kniv-”mordet” i Skogås anser jag vara självförsvar.

 22. z999 skriver:

  Jimmy:”Snälla z999, inte skall väl du av alla människor börja köpa Expos historieskrivning rakt av?”Nä, knappast. Det handlar om lite syftningsfel. Jag tillhör dom som är positiva till BSS och jag tycker att det är synd att inte hela SD är det. Jag blev glad när Johan Rinderheim i ett närradioprogram förnekade SD’s mörka historia, eftersom inte heller jag håller med om att den är speciellt mörk. Det största mörkret i SD’s historia var när engagemanget började svikta, inte så konstigt kanske i ett parti som är så motarbetade.

 23. z999:”Dom är väldigt samordnade och alla drar åt samma håll. Din beskrivning stämmer bättre på forna BSS, i BSS så var majoriteten idealister.”Snälla z999, inte skall väl du av alla människor börja köpa Expos historieskrivning rakt av?Visst, BSS kunde vid några tillfällen dra till sig subkulturella element som utan tvivel kan kallas galna. Men då dessa snarare var på plats för spänning och vare sig visste vad BSS stod för eller sympatiserade med dem så kan man inte göra en seriös politisk analys av BSS enbart på detta.

 24. Det är ju inte bara dålig journalistik att kolla ihop varje mord som en nazist begår med politik, det är respektlöst mot både offren och de anhöriga.Och vi vet ju vad som räknas som ett ”nazimord” i Expos ögon – 1995 hade en man i Dalarna begått ett mord i Borlänge, då man hemma hos honom hittade ett klistermärke där det stod ”Asatempel nu!” så var mordet tydligen ”nazistiskt”. Tänk om man skulle använda en sådan journalistik på andra grupper i samhället! Det går inte ens att tänka sig en så absurd tanke.Dessa brott är ju uppenbart av ideologisk karaktär, samma karaktär som AFA:s försök till mordbarnd på en familjerestaurang i Nyköpinge. I båda fallen slog polisen till vilket visar att man, trots allt, har en ganska bra inblick hos dessa antidemokrater.

 25. Om vi inkluderar hatbrott, att gärningsmannen agerar utifrån en hatisk inställning men inte nödvändigtvist behöver vara organiserad och ideologiskt motiverad, då växer ju antalet lavinartat. Övergrepp på romer i gamla östeuropa, skinnskallevåld etc. Även i Sverige är antalet främlingsfientliga brott, mer sällan mord, väldigt högt (uppemot 3 000 anmälda vissa år).Vänsterns brott riktar sig sällan mot person utan mer mot saker, skadegörelse etc.

 26. Annie skriver:

  Anna-Lena, ska vi dra in färska politiska mord i andra europeiska länder ska vi nog inte glömma Ryssland där detta kanske är allra vanligast.Russia Today skriver om en färsk Amnesty-rapport:”2008 has been a deadly year for ethnic minorities – 23 people have already been killed in racist attacks. Sixty-seven people died in 2007 because of the colour of their skin”.Mer i den ryska MR-organisationen Sova-Centers rapport från i höstas om högerextrema mord och misshandelsfall.

 27. Jag tror inte direkt att nazister är på storoffensiven. Det har alltid funnits vapen i de här kretsarna, det vittnar alla som varit inne i de miljöerna. Sedan att det sällan sker några polisbeslag säger nog mer om polisens kapacitet än om nazisterna.Jag tycker de verkar bete sig om de alltid gjort, eller åtminstone den tid jag kan överblicka. Polisen säger att det blivit en hårdare konkurrens mellan grupperna och att SMR använder våldsinriktningen som ett konkurrensmedel. Man märkte rätt väl vid nationaldagsfirandet som bilden är i från att det var motsättningar mellan grupperna. Det finns få mord där organiserade vänsterextremister stått som gärningsmän, betydligt fler där gärningsmannen varit nazist eller högerextremist. Mordet på Pim Fortuyen begicks av en miljöaktivist. Längre tillbaks förstås RAF, Blekingegadebanden i Danmark (mördade en polis) etc. Men inte på senare år. Sammanställningar av nazistmord hittar man lite överallt, t ex i mina böcker,

 28. Anonymous skriver:

  När blev Expo ett sanningsvittne?

 29. Annie skriver:

  1980-1995 ska det vara.

 30. Annie skriver:

  z999I denna Expo-artikel framkommer att minst 19 människor mördades i Sverige av högerextremister 1988-2003.Toppa det om du kan.

 31. Annie skriver:

  ”Vad jag var ute efter är att det har begåtts ungefär lika många mord där mördaren har motiverat sig med rasistiska uttalanden som det har varit mördare som har motiverat sig med antirasistiska uttalanden”.Nu jämför du äpplen med päron. De sex uppräknade morden utfördes av organiserade nazister. Om man på motsvarande sätt som du gör skulle räkna in alla hatbrott på nazisternas skuldlista så kan du till att börja med lägga till 30 hatbrottsmördade bögar de senaste 20 åren.Detta är hur som helst inte ”ungefär lika många” som två.Amaltheasprängningen skedde för övrigt 1908, alltså för etthundra år sedan. En person dog.

 32. z999 skriver:

  Anonym:”Är sammansättningen av Svenska Motståndsrörelsen gåtfull? Kan kanske synas så, men icke.”Vad jag förundras över är att det är så pass friska människor som är med som ger ett intryck av elit på de bilder man ser. ”Min rent teoretiska förklaringsmodell ser ut så här.I SMR finns några få galningar, alltid potentiellt farliga. Så finns också de snälla idealisterna – de är på ett fredligt sätt för svenskhet och mot svenskhetens fiender.”Om jag ska svara något på det så blir det också väldigt teoretiskt. Jag tycker inte att det verkar finnas några fredliga idealister med i SMR. Dom är väldigt samordnade och alla drar åt samma håll. Din beskrivning stämmer bättre på forna BSS, i BSS så var majoriteten idealister.”Flertalet syns dock inte tillhöra någon av dessa grupper. De är både/och eller kanske obenägna att ta ställning till frågan våld/icke våld. Samma personer som mestadels gör intryck av sommarglada romantiker med gröna T-fanor i parkmiljö (jfr Anna-Lenas nationaldagsbild) skulle lätt kunna ryckas med i våldsamheter (klå upp invandrare, bränna syagogor och moskéer).”OK. Fast jag tror att samma människor som du ser på Anna-Lenas bild skulle kunna begå våldsdåd utan att ryckas med av nånting, dom har alltså redan rätt(?) förutsättningar och är redan inställda på våldsdåd. Fast inte jämförbart med afa, dom är mer målmedvetna.”Denna senare grupp tilltalar många av oss. Vi ser dem som våra bröder och systrar. Åtminstone i tanken ansluter vi oss. Det är otäckt, det pirrar i magen …. Tänk om dom har rätt, tänk om deras politik och praktik är det enda som återstår ….”Jag tror att du slår ihop SMR med andra grupper inom den så kallade extremhögern? Kolla deras hemsida, dom har inga omskrivningar av vilken typ av samhälle dom vill uppnå och definitivt ingen dold agenda.

 33. Anonymous skriver:

  Är sammansättningen av Svenska Motståndsrörelsen gåtfull? Kan kanske synas så, men icke.Min rent teoretiska förklaringsmodell ser ut så här.I SMR finns några få galningar, alltid potentiellt farliga. Så finns också de snälla idealisterna – de är på ett fredligt sätt för svenskhet och mot svenskhetens fiender.Flertalet syns dock inte tillhöra någon av dessa grupper. De är både/och eller kanske obenägna att ta ställning till frågan våld/icke våld. Samma personer som mestadels gör intryck av sommarglada romantiker med gröna T-fanor i parkmiljö (jfr Anna-Lenas nationaldagsbild) skulle lätt kunna ryckas med i våldsamheter (klå upp invandrare, bränna syagogor och moskéer).Denna senare grupp tilltalar många av oss. Vi ser dem som våra bröder och systrar. Åtminstone i tanken ansluter vi oss. Det är otäckt, det pirrar i magen …. Tänk om dom har rätt, tänk om deras politik och praktik är det enda som återstår ….

 34. z999 skriver:

  Anna-Lena, tror du förresten att det här tillslaget betyder att nazisterna är på storoffensiv, eller betyder det att de har blivit utslagna helt efter polisens aktion? Dom borde väl rimligtvis få ett ännu hårdare tryck på sig nu från polisens sida?

 35. z999 skriver:

  Annie:”I ditt första inlägg jämförde du organiserade nazister med organiserade antifascister.”Nej. Vad jag var ute efter är att det har begåtts ungefär lika många mord där mördaren har motiverat sig med rasistiska uttalanden som det har varit mördare som har motiverat sig med antirasistiska uttalanden. Anonym kontrade då med att dra upp samtliga mord som begåtts av företrädesvis nazister under de senaste tio åren och då är det sex stycken och jag räknade upp två. Men jag anser att några av de som Anonym räknade upp inte kan räknas som nazistiska mord.”I det andra inlägget nämnde du ”Daniel Wretströn och James Whaite” (och bekräftar principen – ju mer svensk nationalist desto sämre svensk stavning) som mordexempel.”Se det som en associationsträning, jag brydde mig inte om att leta upp hur han stavade sitt namn.”Men varken Daniel Wretström eller James Waite mördades av organiserade antifascister.” Om du syftar på afa så anser dom att dom är ett löst sammansatt nätverk av icke-organiserade personer. Men i vilket fall, båda två mördades av antirasistiska motiv. Du kanske känner till att afa och ssu och v hyllade mordet på Daniel Wretström på ett plakat vid senaste salemmanifestationen?”I denna grupp hittar du inga mord.”Nej, men en hel rad oskyldiga människor som har blivit misshandlade plus en mängd meningslös skadegörelse.”Därmed faller din jämförelse.”Du får gärna kommentera igen nu när jag har preciserat närmare. Men det är möjligt att det har varit två mord mer som har rasistiska skäl eller som begåtts av rasister på grund av deras övertygelse.”Den organiserade nazismen är utan motstycke den mest mordiska politiska rörelsen i Sverige.”I modern tid kanske men sossarna har sitt amaltheadåd. Men det verkar vara ett konstant antal nazister och dom växer inte i antal. Speciellt inte dom som är beredda att begå mord. Eller tycker du något annat?

 36. Anonymous skriver:

  haha där fick du, sluta ljug nu din skinnboll!

 37. Annie skriver:

  z999: I ditt första inlägg jämförde du organiserade nazister med organiserade antifascister.I det andra inlägget nämnde du ”Daniel Wretströn och James Whaite” (och bekräftar principen – ju mer svensk nationalist desto sämre svensk stavning) som mordexempel.Men varken Daniel Wretström eller James Waite mördades av organiserade antifascister. I denna grupp hittar du inga mord.Därmed faller din jämförelse.Den organiserade nazismen är utan motstycke den mest mordiska politiska rörelsen i Sverige.

 38. z999 skriver:

  Nej, det är ju riktigt Anna-Lena. Fast sen överlag så har samhället fler personer som anser att de har rätt att mörda andra. Som nu i Ricardo-rättegången då tonåringar sitter anklagade för mord och inte verkar ha någon ånger alls över det utan bara vill komma undan med det. Har du sett filmen A clockwork Orange? Den kom någon gång på tidigt 70-tal. När jag såg den då så chockades jag över mentaliteten i filmen, idag så lever jag i ett samhälle med en sån mentalitet. Det brutalare politiska våldet som har tillkommit i vårat samhälle är skapat av antirasisterna. Om sverigedemokrater beklagar sig över att de blivit utsatta för misshandel så anklagas de av antirasisterna i samhället för att göra sig till martyrer bara, oavsett hur grovt våldet har varit. Man kunde se vid mordet på Anna Lindh att denna mentalitet har skapat en tillvänjning vid politiskt våld. Detta sänker naturligtvis spärrarna och skapar en samhällsanda som ligger väldigt långt ifrån grunden i en demokrati som är acceptansen av andra åsikter.Ungdomar som utbildas i dagens skolor och som får sänkt betyg om de har fel åsikter uppfostras knappast att ha någon respekt för andras åsikter.

 39. Nej det är klart att nazister som begår mord alltid kan påstås ha handlat av andra skäl än ideologiska. Men nog är det helt klart att det går omkring ett antal personer i de nazistiska kretsarna som är benägna att begå allvarliga våldsbrott. Och man blir inte direkt lugnare av att veta att en del av dessa också har vapen.

 40. z999 skriver:

  Anonym, jag räknar alltså inte Malexandermorden som rasistmord, trots INFO14’s kommentarer. Knivmordet i Skogås var väl självförsvar? Mordet på den homosexuelle 15-åringen känner jag inte till så mycket om. Var det nazister? Den handikappade i Upplands Väsby ser jag inte heller som rasistrelaterat, även om det var folk anslutna till NSF. Var det nazister?

 41. z999 skriver:

  Anonym:”Hur många ”antirasistmord” känner du till?”Daniel Wretströn och James Whaite. Att afa är ett större hot mot demokratin än vad nazisterna är grundar jag på SÄPOS redovisning av attacker mot sverigedemokraterna och kommentarer runt det. Fast de etablerade partiernas taktik mot SD är naturligtvis ett mycket större hot mot demokratin, men det är inget som SÄPO sysslar med.

 42. Anonymous skriver:

  z999: SÄPO säger på sin hemsida att:”Vit makt-miljön och den autonoma miljön utgör inget allvarligt eller konkret hot mot Sveriges demokrati”Men du vet förstås bättre?Jag känner till sex mord utförda av nazister sedan 98; Malexandermorden, avrättningen av Björn Söderberg, knivmordet i Skogås nyårsafton 99, mordet på en homosexuell 15-åring på Muslimska Kyrkogården i Stockholm 2003 och mordet på en handikappad man i Upplands Väsby i somras. Hur många ”antirasistmord” känner du till?

 43. z999 skriver:

  Där ser man. Fast enligt SÄPO så är det AFA som är största hotet mot demokratin. Fast fjortisarna med messiaskomplex, afa alltså, har väl knappast det som krävs för att stjäla vapen. Under senaste tioårsperioden så har dte varit lika många antirasistmord som rasistmord. Dock inte så många med skjutvapen.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s