Vem sjutton orkar vara politiker

Känner ingenting annat än sorg över att Kristina Axén Ohlin avgår. Inte för att jag egentligen har särskilt mycket till övers för moderaternas politik i Stockholm. Men för att hon är ännu en kvinna som inte orkar vara politiker och som inte klarar att förena familj och karriär.

Det har väl legat i luften ett tag att hon nog inte mår så bra, och missbruksproblem hör väl också till bilden. Men jag tycker inte man ska stirra sig blind på det individuella i det här fallet. Hon är inte den första som ger upp, tidigare i dag träffade jag en kvinna med barn som gav upp ett karriärsjobb efter en skilsmässa och en allmän insikt om det omöjliga i situationen.

Någon timme senare fick jag reda på att en helt annan kvinna som jag känner lite grand slutar på ett chefsjobb. Hon har haft dåliga chefer över sig och ett i princip omöjligt uppdrag. Samt familj och privata krav. I synnerhet det senare drabbar tydligen aldrig män lika hårt. Dessa tre kvinnor, jag kunde ge fler exempel, arbetar i helt olika branscher med väldigt olika utmaningar. Men det är svårt att inte se ett mönster.

Länkar: DN, Svd, Aftonbladet, Svd 2

Bloggar: Jinge, Lasses blogg, Mina moderata karameller

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Kristina Axén Ohlin, moderaterna. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vem sjutton orkar vara politiker

  1. Anonymous skriver:

    Hej bloggare!Såg att du höll till i Stockholm. Detta kanske kan vara intressant för dig om du gillar Stockholms kultur- och uteliv?En sajt med bara gratis evenemang – http://www.gratisistockholm.nuVänliga hälsningarAnders

  2. z999 skriver:

    Man kan väl säga att problemet är tydligare när det gäller kvinnor. Mystiska beteenden från manliga ledare brukar ses som att det helt enkelt är hans kraftfulla personlighet eller nåt sånt. Jämför med hur manliga politiker med alkoholproblem hanteras i media. Jag tror inte ens många känner till problemen när det gäller män. Jag hoppas att detta inte alltför mycket ses som ett kvinnoproblem, det är inte så att män är någon sorts övermänniskor.

  3. z999 skriver:

    Ja, visst är det helt bedrövligt. Man sätter en människa på en post med helt orimlig arbetsbelastning och dåliga villkor och öser sedan på med pengar för att kompensera. Personen glorifieras sedan som en övermänniska så länge det håller. Hela det här systemet skapar maktmänniskor med mindre och mindre kontakt med vanliga människor. Tyvärr ser alternativen ut att bli sämre, så pass dåliga att jag tycker att Kristina kunde ha fått sitta kvar oavsett om hon har alkoholproblem eller inte.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s