Jag älskar schlagerfestivalen

Jag älskar schlagerfestivalen. För att det är så kitschigt, obegripligt och för att hela Europa sitter och tittar på någon från Azerbadjan som visar sig vara mycket bättre än någon från Irland eller Nederländerna. För att kartan ritas om och för att det är kul att det är så överdådigt, onödigt, oförutsägbart och på det hela taget rätt stimulerande.

Som de estniska gubbarna som inte dansade i takt och inte kunde sjunga men som hade gladfärgade kostymer och ett rykande dragspel. Eller det märkliga paret från Bosnien-Hercegovina (se bilden) som sjöng om en bortsprungen kyckling med folkloredamer som stickade i bakgrunden (tyvärr fick de inte exponera levande vara på scenen). Eller hon med låtsasspråk och polkagrisklänning från Belgien som var så förtjusande knasig. Mer sånt!

Kände att jag var på väg mot överdos vid de svenska delfinalerna med alla de förväntade schlagerartisterna (vad gör de resten av året?). Men nu är jag på banan igen.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Eurovision Song Contest, schlagerfestivalen. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Jag älskar schlagerfestivalen

 1. Hoppas på Spanien även jag, se senare inlägg på bloggen.Men lite tårar, tonartshöjningar och schlagerdivor får det gärna vara även i min värld.Det är inte vara kycklingar och låtsasspråk som går hem hos mig, tro inte det.Ukraina, Vercha Serducha hette han väl, var ju fantastiskt, bäst på länge. Den spelar jag fortfarande ibland och funderar över om jag inte borde försöka åka och titta på gayvärlden i Kiev, den är säkert en upplevelse.

 2. Charlotte skriver:

  Jag älskar också ESC! (Inte så mycket den svenska uttagningen, dock.) Men jag har inte alls ett så avspänt förhållande till det hela som du. Jag gillar melodramatik på fullt blås, det ska vara tonartshöjningar, tårar, hela skiten. De där belgarna & bosnierna ger mig bara ångest. Fast jag gillade ändå Ukraina förra året. (Eller var det förrförra?) Och Spanien i år får mig faktiskt att skratta. Nobody appreciates a good laugh more than I do…

 3. Mård skriver:

  Ska försöka komma ned den andra juni så kan vi gå på Sunkit i varsin kroppsmålning.

 4. Det låter ju fantastiskt. Önskar jag hade en folkdräkt, helst en sådan där sverigedräkt som Silvia brukar ha med prästkragar på. Är ju inget vidare på att sy tyvärr, men Charlotte Perelli har ju kört med kroppsmålning, det kanske vore något?

 5. Mård skriver:

  Vi ska ha kombinerad folkdräktsfest och schlagersemifinalsBBQ imorn. Om du har vägarna förbi. Har man ingen dräkt får man komma som Charlotte Perrelli, eller göra som Lena Ph och sy sina egna kläder.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s