Skärgårdscupen – mitt enda idrottsintresse

Är lite slö med att uppdatera bloggen, vilket som någon säkert räknat ut beror på att jag har semester. En ovanligt intensiv semester. Visserligen med sol och bad i skärgården, men antalet besökare har nog aldrig varit så stort som i år.

Ett annat skäl till min frånvaro på bloggen är mitt enda idrottsintresse, en fotbollscup som går att stå ut med även för en inbiten idrottshatare som jag. I år gick Skärgådscupen på vår ö, en lekfull turnering där fotbollslag från olika skärgårdsöar drabbar samman.

Det började för över 30 år sedan med fiskare och andra som spelade fotboll i träskor eller vad som fanns till buds och avslutade men en hejdundrande fest. Just festen är en viktig del, och den hålls alltid i vår danspaviljong som är norra skärgårdens största samlingslokal har jag fått berättat för mig. Eftersom vi var arrangörer i år deltog många öbor på olika sätt. Själv langade jag varmkorv och sålde läsk och öl, dottern skötte ansiktsmålningen med den äran och maken höll inledningstalet. Så vi håller oss sysselsatta även på semestern. Men idag när alla rest hem och lugnet lägger sig över ön börjar jag ändå tycka att det är väldigt skönt att äntligen ha tid att tänka och göra saker jag inte hunnit på evigheter. Som att skriva ett blogginlägg.

Annons

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Skärgårdscupen. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skärgårdscupen – mitt enda idrottsintresse

  1. Tjockö vann. De har vunnit förr, men annars har jag en känsla av att Vätö vinner oftast. De är lite fusk för de är så många på en stor ö. Vissa öar som deltar är så små att de inte ens får plats med en fotbollsplan, de får låna andra öars fotbollsplaner. Några av öarna består av några få hus, de skrapar ihop släkt och vänner för att få ihop till ett lag.

  2. henrik skriver:

    jag frågar mig, vilken ö vann ?vilken ö brukar vinna ?

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s