Pär Nuder och fadersmordet

Pär Nuder har kommit med en bok som i titeln travesterar LO:s tidigare valslogan: ”Stolt men inte nöjd”. Hur många böcker av och om svenska toppolitiker kan marknaden svälja? Hur många som helst tydligen. När Reinfeldt tillträdde kom 4 (!) böcker om honom. Nu dök det upp ytterligare en. Vet inte hur många böcker det finns om Mona Sahlin men nu kom ytterligare 2 (av Christer Isaksson och Lotta Gröning).

Expressen har i pappersupplagan även några exempel på historier ur boken och åtminstone en får mig att verkligen studsa till. Annika Billström blev ju påtvingad trängelskatten som hon lovat att inte införa efter att Göran Persson gjort upp med miljöpartiet. Enligt Nuder tvingades hon till underkastelse efter ett tufft möte på Rosenbad. När Billström gett vika hämtade, enligt Nuder, en flinande Göran Persson en gåva i form av en jättelik flaska rysk vodka förpackad i en missilliknande låda prydd med hammaren och skäraren som Billströms politiske sekreterare fick ta med sig.

Boken är ett fadersmord, hävdar Thomas Bodström i en intervju och syftar förstås på bilden av Göran Persson.

Nuder hävdar tydligen även att Sahlin tänkt göra honom till partisekreterare i stället för Marita Ulvskog, vilket Mona Sahlin dementerar i dagens Expressen.

Se även:Sveriges Radio, Svd, Dick Erixon, Aftonbladet

Om annalenalod

Journalist och författare med fokus på högerpopulism och politiskt och religiöst våld och extremism, både på höger- och vänsterkanten samt islamism.
Detta inlägg publicerades i Annika Billström, Göran Persson, Marita Ulvskog, Mona Sahlin. Bokmärk permalänken.

Kommentarer granskas, skriv gärna kort och håll dig till ämnet!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s